Evo i mene s pregleda.
Ctg uredan, ni T od trudova, afi 12, tlak 120/80…glava na ulazu…ALI jako tvrd grlic maternice - probao ga omeksat…al nista, mala raste ko gljiva - sad je oko 3900 - 4000g,kontrola u petak navecer al veli doktor, a i ja sam to predosjecala - vrlo vjerojatno carski iduci tjedan, em zbog mog stanja em zbog velicine bebe…
Ah ne znam ni sama kaj da mislim sad😑
Tlak nam je identican 😀 kojeg stanja? Tvrdog grlica ili sam nesto zaboravila?
Da, kao..jako jako jako tvrd grlic maternice. Cerviks ne promjenjen..skroz zatvorena I jos je nesto rekao al sam zaboravila… da cemo vidjet jos u petak navecer i onda se sve dogovorit. Ak je tako kako sam shvatila…voljela bih izbjec indukciju i ravno na carski.
Da, kuzim te. To je i moja zelja. Ako vec nesto misle raditi, nek onda ide odmah carski i gotovo. Rekla mi je da sljedeci put dodjem sa stvarima. Velim ja ponijela sam ja njih i danas pa je krepala od smijeha.
Ma samo da su bebaci zivi i zdravi. Sve ostalo cemo preziviti.
Danas udjem u kabinu za uzv i cujem da neki doktor govori da salje nekog s odjela i kiretaza. I ulazi mi sestra i govori molim vas pricekajte samo jos mrvicu vani, samo da jednu gospodju s odjela pogledamo. I dolazi zena, place i ulazi unutra. I isto tako kad je izlazila van. A jutros sam je vidjela dok je jos sjedila u cekaoni, mirna, nasmijana. Srce da ti pukne.
I onda slusam srce svog malise, slusam doktoricu plod vitalan, plodna voda uredna i mislim si Boze moj hvala ti
Ma upravo to! Samo nek su bebaci zivi i zdravi, sve ostalo cemo mi lavice pregrmit.
Samo si moram sad malo u glavi poslozit taj pojam "carski"😁
Looda_vila zasto mislis da se nece nista promijeniti u tih tjedan dana? Meni je s prvom bebom cerviks bio dugacak i tvrd i retroponiran s 40tt pa sam opet na kraju rodila, Miskovic me bio pitao kojim sam se sportom bavila da mi je tak pa rekoh nikakvim i cudio se 🤷🏼♀️
Super za sigurne tjedne i preglede 💪🍼😎 neka samo rastu mala zlata i da prode sve dobro!
anusha, ne kuzim ni ja zasto amnioskopija prije 40og, mislila sam i ja da to tek ako se presisa termin, ni meni nije jasno, meni je sutra rade vec sad panicarim 🙄😅
looda, bas sam cekala tvoj pregled jer sam uvijek beton ko i ti, bas me strah sta ce meni popodne rec. Ne brini, mozda se sve samo pokrene do iduceg tjedna, sto justme kaze. Al cura je prava 💪❤️
Ian1910- bas su tipični pas i mačka. Mačka je pomalo - kako bih ju opisala- autistična... ne voli kontakt, neće se maziti, ne želi da ju se dira, nije bas socijalizirana ni sa ljudima ni sa drugim životinjama, ali ako se hoće maziti onda me zove da dodjem u blagovaonicu (jer tamo joj je pas dozvolio da tamo smije biti) i onda mi se namjerno baca po nogama i oko nogu i prede i mazi se a jednim okom gleda dal pas gleda i provocira. A moj pas i ja smo gosti... to čak i nije moja mačka niti naša kuća. Mi smo tu privremeno već 2 mjeseca ali pas se razbahatio pa je preuzeo kontrolu nad terenom - tj tuđim stanom. Onda moram ja izigravati prometni koridor kad mačka hoće ići na regal - tj držati psa dok se frajla popne. Isto tako me zove kad silazi. Ma živi show s njima! Svaki dan nešto! A mačka je prekrasna, cista, ima malo dužu dlaku... ono, bas za zapetljati prste... ali onda grize. Mazi se samo od nogu kad ona i koliko ona hoće. A pas pošizi ako cupa namjestaj, pokazuje neku nedajbože agresiju ili pređe imaginarne granične prelaze koje si je pasica zamislila.
I obje su cure!
Cure, ako netko treba "rješenja" za igračke - toplo preporucam u Lidlu ovaj tjedan taburee s poklopcem. Sklopivi su pa se mogu i pospremiti a opet, čvrsti su kad se rasklope i može se svašta pospremiti unutra.
Ja oduševljena!
Looda_vilazasto mislis da se nece nista promijeniti u tih tjedan dana? Meni je s prvom bebom cerviks bio dugacak i tvrd i retroponiran s 40tt pa sam opet na kraju rodila, Miskovic me bio pitao kojim sam se sportom bavila da mi je tak pa rekoh nikakvim i cudio se 🤷🏼♀️
A ne znam, takav me feeling jednostavno prati. Danas me opet probao pročačkat , veli stisni zube i kad ne mozes vise , reci dosta... fakat me postenski iščačkao , al trpila sam...no veli nista , jednostsvno ne ide ni za jagodicu prsta, nema krvi, sukrvice nist.
Ssad me vise strah toga posto ce mala ocito bit preko 4 kg, da krene vaginalno a ja ovak tvrda i polu tvrda 😖 da ce to bit kaos onda od pucanja ili rezanja.
Mozda pretjerujem, al takav mi se scenarij sad vrti u glavi. Vidjet cu u petak kaj ce rec. Imam pregled u radaoni u pol 9 navecer 😳😁
KikeS sretno na pregledu, zelim ti da se pokrenulooo bar malo!💗😊
Ja imam samo psa a moji roditelji mačke! Moj pas je ljubomoran ko pas Hhahaha ne znam kako će biti kad dodje beba!
Cure šta znaci pročačkao ja sam ili glupa ili si ne mogu to dočarati 😱😱😱 rukom čime?? Mene na svakom pregledu pregleda nježno spekulom čak niti ne prstima uopće!!
Najgore sto forsaju prirodno. Moja frendica se ni na dripu nije otvorila pa je morala na carski. Jasno mi je da je to operacija Al opet, Ak ne ide ne ide
Super za sigurne tjedne i preglede 💪🍼😎 neka samo rastu mala zlata i da prode sve dobro!
anusha, ne kuzim ni ja zasto amnioskopija prije 40og, mislila sam i ja da to tek ako se presisa termin, ni meni nije jasno, meni je sutra rade vec sad panicarim 🙄😅
looda, bas sam cekala tvoj pregled jer sam uvijek beton ko i ti, bas me strah sta ce meni popodne rec. Ne brini, mozda se sve samo pokrene do iduceg tjedna, sto justme kaze. Al cura je prava 💪❤️
Koliko si ti sada?
Ma ne treba te biti strah radi amnioskopije, nije strašno već je mene više iznenadilo to. A pregled se sastoji od toga da ti gurne nešto jako dugačko mentalno i onda još nešto u to metalno i to je uglavnom to. Traje par sekundi. Rekla je dok da je ok ako malo krvariš nakon toga
Looda ma sve će biti ok sa porodom..meni nekako lakse bilo da sam odmah sad na carski išla mada su neki bili za prirodno..a po velicini bebe bi opet na carski završila..probaj se dog sa dr ako već ideš na prirodni da te ne muče dugo..mene su na sv.duhu max koliko su smjeli držali na dripu pa na carski..ako već vide da se ne otvaraš,dog se sad ranije da u nekom trenu odeš na carski..
Sortiraj odgovore
Najstariji