Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Rujan 2018. 00:06

Isssa na Sv.Duhu radas u svojoj spavacici, za Petrovu sam cula da se u njihovom rada, ali ne znam sa sigurnoscu reci. Ak si bez pratnje, u predradaoni si sve to izgona skoro, prikopcaju se oni na ctg i lezis tamo u trudovima, kad tek dodes te pregledaju i naprave ctg i ako si za porod te klistiraju i onda setas po predradaoni i ides na wc svako malo i kasnije te posalju da se otusiras od pupka na nize radi tog klistiranja (ponesi svoj rucnik!). Svako malo dode netko i pregleda te dolje na koliko si cm i ponude ti nes za bolove. Nakon poroda lezis tamo jos cca sat vremena, prvo s bebom, kasnije bez i onda te odvedu u sobu na tom lezaju i sestre te prebace na krevet i ne daju ti da ides piskiti bez njih da ti se ne zamanta. Ulozak i one mrezaste gace ti isto sestre navuku nakon poroda i postoji sansa da se zakrvaris tijekom cijelig tog procesa. Ja sam se tusirala tek dan nakon, a taj dan sam se brisala vlaznim maramicama (ja sam rodila jedno dijete popodne, a drugo navecer u pol 8). Nakon sta tebe smjeste u sobu, uskoro ti donesu bebu i otad ste skupa osim ako trazis da ju uzmu tijekom noci ili na sat vremena jer te boli rez (ak te rezu). Bebe inace odnose samo za kupanje ujutro i za to vrijeme mozes doruckovat u miru, svo ostalo vrijeme su bebe s mamama (osim to ak trazis da odnesu ili ako su ranije rodene bebe, za njih ima poseban rezim). Ovo ti je ukratko kako ide na Sv.Duhu, pretpostavljam da je u Petrovoj slicno. E da, a ako si s pratnjom, onda si ko kraljica lijepo u boksu u miru nakon tog klistiranja i tusiranja i tamo lezis s ctg-om i u trudovima i isto ti dolaze nuditi sredstva protiv bolova i pregledati koliko si otvorena. Ako nema nikoga u trenutku kad trebas tiskat onda vices da beba ide van i dotrce ti 😂

03. Rujan 2018. 00:13

Smijes se ti presvuci, ali ne netom nakon poroda, nekoliko sati nakon kad odradis prvi odlazak na wc sa sestrama i kad su sigurne da mozes stajati, tad te puste na miru, inace ne daju da prvi odlazak na wc odradis sama (bar iz mog iskustva). Ne znam jedino kako je kad imas epiduralnu, mislim da onda izvuku urin na kateter nakon poroda, ali to sam samo cula  pa ne znam je li istina.

Mrs.mom
    03. Rujan 2018. 02:03

Isssa

Još jedno pitanje za vas kaj ste već rađale 😊
    U rađaoni se rađa u čemu??? Njihovom nečem ili našem, netom nakon poroda pretpostavljam da smo krvave, jel se može istuširati, presvući u nešto drugo, ajd pišite malo kako to sve izgleda plizzzzz 😊, brijem da je glupo pitanje do bola ali kaj sad 😂😂😂😂

Evo pisem za Petrovu.. 
    Radas u svojoj spavacici.. 
    Kad se javis gore na prijem rodilja ides prvo na pregled, nakon toga dobijes klistir i poslje se tusiras od pupka nadolje.. cekas u predradaoni sve dok vev nisi dovoljno otvorena za boks osim ako ides na drip onda te stave u boks. E sad.. pratnja, kod nekih cura je bila odmah s njom u boksu, a neke tate su zvali netom prije nego je zena pocela rodit.. sve ovisi na koga naletis.. nakon poroda ti vagnu i pregledaju posteljicu kad izade i stave ti pelenu..ti si prvih sat vremena sa bebicom, onda ju oni uzimaju na vaganje, kupanje, mjerenje.. a ti jos sat vremena lezis.. gdje ti povremeno dode sestra da vidi da ti nije slabo, protisne ti malo trbuh cisto sa vidi da je krvarenje uredu i treba odlezat dolje min 2 sata, u ta dva sata dobijes i inekciju za stezanje, vracanje maternice.. 
    E onda.. ako si rodila prirodno ides na odjel babinjaca 2.kat, kada dodes na odjel prvo dode sestra do tebe koja ti ostavi tablete protiv bolova ii pomogne do wc, pookaze ti kako si stavis ulozak i navuce ti mrezaste gace( stavi to na vrh torbe jer ce te pitat di ti stoji)..sto se tice krvarenja poslje poroda imas pelenu pa ne zeznes spavacicu, kasnije odi svakih sat vremena mjenjat uloske pa ti nebi smjelo prokrvaitt preko.. meni nije.. tusirala sam se isti dan, ali sam pitala sestru, koja je rekla mozete se tusirat ako van nije slabo, najbolje sama ocjenis.. (brisi se sve do tusiranja sa intimo vl.maramicama)
    Nakon toga ti donesu bebicu u sobu. Ti se mozes prije presvuc ako si slucajno krvava..ima vremena.. otprilike prode do 2 sata dok ne donesu bebu..
     Bebice su u sobi ujutro od 6,7 pa sve do 4.. onda ih uzimaju jer su tad posjete i pokazuju ih na vratima di borave kad nisu sa mamama. Vracaju bebe oko 6 u sobu do 10 gdje ih uzimaju na kupanje i tad te pitaju dal ti vrate bebu preko noci ili ostaje kod njih..
    A jesam se raspisala, ako te jos kaj zanima pitaj.. neznam jer sam stogod zaboravila

• Rorry
    03. Rujan 2018. 06:00

Cure koje vec imate bebace,  kada su vam krenuli trudovi i kako su poceli? 
    Evo ja budna od 4 i nekako si mislim da je to to 😱 

Ssanja
    03. Rujan 2018. 06:59

Rorry kakve simptome imaš, jesu li pravilne kontrakcije, pojačava li se bol?
    Cure dobro jutro svima, ima li ko preglede danas?
    Nama sinoć ispred zgrade eksplodirala bomba ispod nekog auta, došlo bruku policije, ljudi izlazili iz zgrada, na autima okolo popucala stakla... ja uredno sve prespavala  kaže mi muž jutros, mislio sam da će nam doći policija na vrata koliko si hrkala  biće veselo kad dođe beba 

Dija85
    03. Rujan 2018. 07:18

Ssanja

Rorry kakve simptome imaš, jesu li pravilne kontrakcije, pojačava li se bol?
    Cure dobro jutro svima, ima li ko preglede danas?
    Nama sinoć ispred zgrade eksplodirala bomba ispod nekog auta, došlo bruku policije, ljudi izlazili iz zgrada, na autima okolo popucala stakla… ja uredno sve prespavalakaže mi muž jutros, mislio sam da će nam doći policija na vrata koliko si hrkalabiće veselo kad dođe beba

Prespavala si bombu ispred zgrade? 😱 ti zbilja imas cvrst san. A mene muha sinoc probudi i neda mi spavati i ne i ne. Ubila sam ju. Čisto da se zna.😁 
    A taj se zbilja nekome zamjerio kad mu bombu stave u auto 🤦‍♀️
    Dobro jutro svima! 

christyy
    03. Rujan 2018. 07:29

Ssanja bombu si prespavala?!? Hahahha ti bas lijepo onda spavas, ja sam se probudila 100x, ne radi wca ili nesto slicno, nego nisam mogla spavati..
    Meni su upravo odgovorili na mail i danas sam narucena na pregled. Jedva cekam!
    Znaci cekaju me sad one muke kao na slici gore. Suosjecam 😂

Ssanja
    03. Rujan 2018. 07:31

Ja baš teško zaspem, ali kad zaspem onda nema buđenja... mada nisam baš mislila da mogu prespavati bombu  Dija i tebi se muha baš zamjerila 

• Rorry
    03. Rujan 2018. 07:57

Ssanja,  ipak se smirilo,  cula sam se s prijateljicom koja je ginekologica pa je rekla da to zna tako krenuti pa se smiriti 😕
    Ne mogu vjerovati da si bombu prespavala,  a ja spavam s cepicima jer me svaki sum probudi 😀

Ssanja
    03. Rujan 2018. 08:18

Rorry super da si ok  sad slijedi onaj period kad nam svako bockanje stvori milion upitnika jel to to  mada svi kažu, kad krene nema šanse da ne prepoznaš 
    Chriatyy sretno na pregledu, javi kako je bilo... i sretno sa depilacijom, kod mene danas slijedi pokušaj broj 2 
    Ja lagano pijem kavu i spremam se za frizera  stanje sa bombom, noćna smjena otišla na spavanje, samo dva policajca osiguravaju ulicu čekaju valjda ekipu za uviđaj i ja na balkonu pratim razvoj situacije 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.