Nama su na rodinom tečaju dojenja rekli da ne trljamo bradavice nikakvim ručnikom a pogotovo prije poroda. Ništa te ne može pripremiti za bebino cuclanje a ovako samo možeš oštetiti nježnu kožu. Ako je svrha tog trljanja lučenje oksitocina, isto se može postići i laganom stimulacijom bradavica bez grubog trljanja
Sve je to točno što se tiče izlučivanja oksitocina točno, al koliko sam shvatila, preporučila mi je trljanje bradavica baš zbog da se naviknu da će ih beba navlačiti i da neće biti najugodniji osjećaj pogotovo kad već počnu puno jače vuči, i dolazi do stvaranja ranica i pucanja, al još ću pričekati koji tj s tim (37 će doć za čas).
Meni je trenutno samo komoda složena, i stoji u sobi do naše, ostale stvari još stoje zapakirane.
Issaanašli smo si kućicu, 4 dalje od njegovih 🤣, bit će potrebne renovacije, al to ostavljamo za proljeće, nek nas trpe još ovu zimu 🤭.
Looda_vilato sam i gledala za trudnički tečaj, al mi jr problem što muž jedan dan može a drugi ne kad tak radi u smjenama, a sad nemože tražiti slobodno, tak da bilo što takvo kad moram organizirati da idemo skupa je noćna mora 😫.
Kad smo mi bili na tecaju bilo je nekoliko zena koje su dosle same ili je muz bio samo jedan dan, cak je bilo dvoje muskih bez zena jer su im supruge morale bit doma na strogom mirovanju. Tako da bilo je svega i sestra nije pravila nikakve probleme. Svi koji su dosli su dobili potvrde.
I ja sam isto privatno cula za to trljanje bradavica, a na tecaju nam je patronazna rekla da je to mit i zastarjela metoda za koju nije dokazano da pomaze iako mnogi i dalje to preporucuju, i sad ajd ga ti znaj :/
Koliko sam shvatila, podraživanje bradavica potiče otpuštanje hormona oksitocina koji radi kontrakcije maternice.. to je dobro jer kad rodeno dijete počne sisati onda taj oksitocin smanjuje krvarenje nakon poroda i pomaže da se maternica vrati na staro.
A ako se ne varam, drip je zapravo tvornički proizveden oksitocin, tako da po meni ima smisla da podrazivanje bradavica potiče kontrakcije…
Trebalo bi baš čitati istrazivanja ali kome se to da sad hehe
Onda me nista ne kosta probati, za koji dan sam puni 37 tjedan pa ako ce ista pomoci, super. A ionako inam uvucene bradavice pa ni ne znam jos kako cemo uopce svladati dojenje i to me bas brine, pripremila sam one leptirice, nadam se samo da ce frajer htjet vuc kad se rodi pa da ih izvuce. Pa shodno tome, nisam planirala jos kupiti izdajalicu ali bi li bilo pametno mozda odmah ju imati pa si mozda mogu odmah prve trenutke i tako pomoci?
Petrapp pogledaj film mliječna staza-put do uspješnog dojenja (ima na you tubeu) ako ne planiraš ići na tečaj. Objašnjeno je kako da ne dolazi do pucanja bradavice i stvaranja rana (doći će do toga ako beba pravilno ne uhvati bradavicu a u filmu je objašnjeno kako izgleda pravi hvat). Ako imaš priliku i želju, odi na tečaj jer je meni bio zlata vrijedan!
Meni je trenutno samo komoda složena, i stoji u sobi do naše, ostale stvari još stoje zapakirane.
Issaanašli smo si kućicu, 4 dalje od njegovih 🤣, bit će potrebne renovacije, al to ostavljamo za proljeće, nek nas trpe još ovu zimu 🤭.
Looda_vilato sam i gledala za trudnički tečaj, al mi jr problem što muž jedan dan može a drugi ne kad tak radi u smjenama, a sad nemože tražiti slobodno, tak da bilo što takvo kad moram organizirati da idemo skupa je noćna mora 😫.
Kad smo mi bili na tecaju bilo je nekoliko zena koje su dosle same ili je muz bio samo jedan dan, cak je bilo dvoje muskih bez zena jer su im supruge morale bit doma na strogom mirovanju. Tako da bilo je svega i sestra nije pravila nikakve probleme. Svi koji su dosli su dobili potvrde.
Puno ti hvala na ovoj informaciji, jer znam da izostanka nekad zna biti veliki problem, al ak nije, onda ćemo ići jedan dan oboje, a drugi dan sama.
Puno ti hvala na ovoj informaciji, jer znam da izostanka nekad zna biti veliki problem, al ak nije, onda ćemo ići jedan dan oboje, a drugi dan sama.
Petrapp ni kod nas na tecaju nije bilo problema radi toga, a drugi dom zdravlja, isto kako kaze looda vila, neke su same dolazile a kod nekih muzevi u pol tecaja ili pri kraju tek dolazili i odlazili. I moj muz je drugi dan bio samo na kratko i morao se vracati na posao i nije bilo problema za potvrdu.
Petrapp ni kod nas na tecaju nije bilo problema radi toga, a drugi dom zdravlja, isto kako kaze looda vila, neke su same dolazile a kod nekih muzevi u pol tecaja ili pri kraju tek dolazili i odlazili. I moj muz je drugi dan bio samo na kratko i morao se vracati na posao i nije bilo problema za potvrdu.
Da, ma neces imat problema sigurno. Samo probaj nazvat prije..nisam sigurna dal se moras predbiljezit ili ne.
Mi nismo još ništa složili, još nismo gotovi s renovacijom naše sobe, tako da će još malo pričekati 😊
Vi koje idete u Petrovu, jel moguće da me naruče za uzv i pregled isti dan da ne šibam bezveze iz Karlovca svako malo s ovom trbušinom. I koliko često vas naručuju ako je sve u redu?
Može se isti dan obaviti oboje, ja sam svaki puta tako, prvo u TA tlak, trakica i vaganje, pa na UZV u glavnu zgradu, onda se vraćam u TA na CTG i pregled
Upravo sam naručila kolica. Sve ne vjerujem sama sebi. Koliko sam dugo birala i birala i seka mi pojaže ovo sinoć i js naručim. Samo se nadam da zbog boje ipak neće ispasti dečko na kraju. 😂
Evo slike, dobiti ću ih danas ili sutra. 😃
Sortiraj odgovore
Najstariji