Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elza
    29. Kolovoz 2018. 09:38

petrapp2605

Jutro klokanice! I ja prijavljujem ponovno loše spavanje. Nikako se namjestiti, a probudila sam se u pola 5 i do 7 nema spavanja, moja mala taman onda ima jutarnje razgibavanje. Od prekjučer navečer je toliko aktivna, da mislim da uopće ne spava. Trbuh mi non stop skače od akrobacija koje izvodi. Vidim da je kod dosta vas došlo mlijeko već, kod mene ništa. Jučer mi je jedna med.sestra pokazivala kako masirati sise da ne dođe do upale kad stigne beba, i dala savjet da već sad počnem pripremat bradavice, nakon tuširanja ih treba trljati malo grubijim ručnikom, čisto da očvrsnu i da se naviknem da nije baš ugodan osjećaj kad ih beba počne jako navlačiti. Drugo što mi je rekla, kad beba počne sisati, obavezno, ali obavezno prije podoja oprati sisu, gazom i vodom, da beba ne pokupi nešto.
    I ja sam počela imati snove o porodu, i lagano mi je već dosta, i želim da to bude što prije.
    Sad sam u potrazi za bilo kakvim trudničkim tečajem, ako ga ne uspijem pronaći, onda će mi ga naša patronažna sestra održati.
    Od drugog tjedna kreću prijave za subvencionirane kredite, tak da hvatamo papire i za to. Uglavnom kod nas je vrlo zabavno i nemam baš mjesta za puno odmora.

Petrapp, nama su na tečaju isto rekli za trljanje bradavica ručnikom ali nikako prije 37 tjedna jer podraživanje bradavica potiče kontrakcije maternice i može izazvati prijevremeni porod. Evo pa samo da znaš kako su nama rekli.. od 37-og na dalje da može, prije toga nije preporučljivo :)

Looda_vila
    29. Kolovoz 2018. 09:50

Isssa pa kaj si to sve vec izvukla van po stanu!? Vrtic? Baby gym? 😁  ja da to imam po stanu, mačke bi poludile od srece, prava igraonica za njih🤣
    Mi imamo djecju sobicu pa sam sve natrpala tamo, moram samo malo to poslozit. Vrtic jos nisam kupila,  baby gym mi dolazi krajem 9.mj...kolica cekaju na balkonu u kutiji, mislim spremna su i samo se nataknu na bazu. 
    Petrapp ja masiram sise od prije tjedan dana, bradavice isto trljam rucnikom i nadam se da ce pomoc. Za sad nemam nikakve bolove ni naznake da bi bilo problema..no vidjet cemo kad krene dojenje.

Looda_vila
    29. Kolovoz 2018. 09:51
    Evo termini trudnickih tecaja za  zagreb zapad ako netko jos nije stigao obavit
    Evo termini trudnickih tecaja za  zagreb zapad ako netko jos nije stigao obavit

Isssa
    29. Kolovoz 2018. 09:52

Petrapp znači da ste našli kuću/stan, čestitam, želim vam brzo useljenje 😀😀😀😀😀 i dobitak na lotu da što prije otplatite 😀
    Christyy u Petrovoj se treba naručiti sa D1 upitnicom, ona ti vrijedi za sve dalje kaj ćeš obavljati u Petrovoj, izabereš si sama doktora (svaki dan je drugi netko), i svi su odlični, nemreš fulati 😀 jedino se pripremi za kampiranje i da nećeš nikada bit na redu kad si naručena, traje to sve tamo, uzmi si nešto za pojesti obavezno i vode 😀
    Kalanhoja i nama su tako rekli, poslje 37 tjedna

Isssa
    29. Kolovoz 2018. 09:56

Looda_vila

Isssapa kaj si to sve vec izvukla van po stanu!? Vrtic? Baby gym? 😁 ja da to imam po stanu, mačke bi poludile od srece, prava igraonica za njih🤣
    Mi imamo djecju sobicu pa sam sve natrpala tamo, moram samo malo to poslozit. Vrtic jos nisam kupila, baby gym mi dolazi krajem 9.mj…kolica cekaju na balkonu u kutiji, mislim spremna su i samo se nataknu na bazu.
    Petrappja masiram sise od prije tjedan dana, bradavice isto trljam rucnikom i nadam se da ce pomoc. Za sad nemam nikakve bolove ni naznake da bi bilo problema..no vidjet cemo kad krene dojenje.

Nisam još sve baš izvukla, vrtić je u kutiji još i baby gim, a ovo ostalo je po svukuda 🙈, malac će biti s nama u sobi tako da mi je sve natrpano 😂

Baby.k
    29. Kolovoz 2018. 10:23

Mi nismo još ništa složili, još nismo gotovi s renovacijom naše sobe, tako da će još malo pričekati 😊
    Vi koje idete u Petrovu, jel moguće da me naruče za uzv i pregled isti dan da ne šibam bezveze iz Karlovca svako malo s ovom trbušinom. I koliko često vas naručuju ako je sve u redu?

suncica85
    29. Kolovoz 2018. 10:24

I ja sam isto privatno cula za to trljanje bradavica, a na tecaju nam je patronazna rekla da je to mit i zastarjela metoda za koju nije dokazano da pomaze iako mnogi i dalje to preporucuju, i sad ajd ga ti znaj :/

christyy
    29. Kolovoz 2018. 10:31

Isssa

Petrapp znači da ste našli kuću/stan, čestitam, želim vam brzo useljenje 😀😀😀😀😀 i dobitak na lotu da što prije otplatite 😀
    Christyy u Petrovoj se treba naručiti sa D1 upitnicom, ona ti vrijedi za sve dalje kaj ćeš obavljati u Petrovoj, izabereš si sama doktora (svaki dan je drugi netko), i svi su odlični, nemreš fulati 😀 jedino se pripremi za kampiranje i da nećeš nikada bit na redu kad si naručena, traje to sve tamo, uzmi si nešto za pojesti obavezno i vode 😀
    Kalanhoja i nama su tako rekli, poslje 37 tjedna

Hvala na odgovoru :) kako si se ti naručila? mailom?

Elza
    29. Kolovoz 2018. 10:33

suncica85

I ja sam isto privatno cula za to trljanje bradavica, a na tecaju nam je patronazna rekla da je to mit i zastarjela metoda za koju nije dokazano da pomaze iako mnogi i dalje to preporucuju, i sad ajd ga ti znaj :/

Koliko sam shvatila, podraživanje bradavica potiče otpuštanje hormona oksitocina koji radi kontrakcije maternice.. to je dobro jer kad rodeno dijete počne sisati onda taj oksitocin smanjuje krvarenje nakon poroda i pomaže da se maternica vrati na staro.
    A ako se ne varam, drip je zapravo tvornički proizveden oksitocin, tako da po meni ima smisla da podrazivanje bradavica potiče kontrakcije...
    Trebalo bi baš čitati istrazivanja ali kome se to da sad hehe

petrapp2605
    29. Kolovoz 2018. 10:38

Meni je trenutno samo komoda složena, i stoji u sobi do naše, ostale stvari još stoje zapakirane. 
    Issaa našli smo si kućicu, 4 dalje od njegovih 🤣, bit će potrebne renovacije, al to ostavljamo za proljeće, nek nas trpe još ovu zimu 🤭.
    Looda_vila to sam i gledala za trudnički tečaj, al mi jr problem što muž jedan dan može a drugi ne kad tak radi u smjenama, a sad nemože tražiti slobodno, tak da bilo što takvo kad moram organizirati da idemo skupa je noćna mora 😫. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.