Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    02. Ožujak 2018. 10:48

Tinci, drago mi je da ti je glavobolja popustila :)
    Sto kuhas danas? Mi cemo vjerojatno povrce (paprika, mrkva) i meso na naglo, onako kao kineski.
    Kako to da ides u bolnicu na uzv?
    Ja vise nemam tako cesto preglede, sad sam narucena za dva tjedna opet, 15.3.
    Nije bilo doktorice koja me vodi nego neki drugi doktor koji ne zagovara preceste vaginalne uzv jer kao, nije dokazano da steti plodu, ali to su valovi koji griju, a plodu smeta svaka promjena temp. Pa me jucer samo kratko abdominalno pregledao, vidio srcanu akciju i to je to.
    Za dva tjedna ce me vjerojatno slati na pretrage krvi i urina.

02. Ožujak 2018. 10:56

Teta..za ručak ću juhu od gljiva, raviole sa sirom i vrhnjem, te salatu uz to, a za večeru još razmišljam.. 
    Imam kombinirani probir..tako da taj dan imam ultrazvuk i nakon toga vađenje krvi. Poslala me pošto sam višerotkinja..znam da se to inače šalje nakon 32.godine ili tako nekako..ispravite me ako sam u krivu. 
    Tih 2 tjedna brzo će ti proći 
    Ja sam sve obavila što se tiče krvi i urina..
    Tebe prate u bolnici ili?? 

Endzrue
    02. Ožujak 2018. 11:04

Bit ću kratka kasnije se raspišem 5+3 sam po ultrazvuku 5+5 sve je ok još nema srca vidi se bebica cista 4x2 što održava bebu napravila mi je briseve i duphaston 3x1 i mirovat do pregleda u četvrtak u međuvremenu me uhvatilo ispod lopatice ne mpgu udahnit i obje nosnice su mi začepljene i odoh spavat

02. Ožujak 2018. 11:10

Delilah, vidjela sam za taj popust, al jos mi je prerano, a i nisam u Zg. Sretno u pon na pregledu!
    Dija, nemoj forsirati, mozda je pad tlaka zraka, idi neki dan kad bude bolje vrijeme :) Jesi sad bolje?
    Christy, mozda je tehnicar lose ubo iglu, proci ce. Evo i meni je 15.3. ako te tjesi. Ma brzo to prodje :) Sad je vikend, kroz tjedan se necim zabavis (pogledaj neke trilogije i sl) i eto pregleda :) Radis ili?
    Lemon, dobro si rekla, samo se treba opustiti, sad ne mozemo nista. Ma ne mozemo ni u 30.tt, ali eto, uvijek se nadamo da je sve u redu :)
    Malac, mene su boljeli jajnici po izostanku M, tj. stalno sam imala osjecaj da cu procuriti, a sad me ne bole pa neznam. Boli me bas nisko dolje u maternici, onako vise kao zatezanje, jer se sve siri.

02. Ožujak 2018. 11:15

Tinci, fino zvuci, osim gljiva, od njih mi inace bude tesko u zelucu. Lajk za raviole :)
    Da, mene otpocetka prate u bolnici, uopce ne idem kod svog gina. Tamo je i bolji uzv, daju mi uputnice za krv i sve sto treba, svi su dobri i znaju me jer pohodim tu bolnicu vec godinu i po jako cesto..

Isssa
    02. Ožujak 2018. 11:24

.Tinci0.

Teta..za ručak ću juhu od gljiva, raviole sa sirom i vrhnjem, te salatu uz to, a za večeru još razmišljam..
    Imam kombinirani probir..tako da taj dan imam ultrazvuk i nakon toga vađenje krvi. Poslala me pošto sam višerotkinja..znam da se to inače šalje nakon 32.godine ili tako nekako..ispravite me ako sam u krivu.
    Tih 2 tjedna brzo će ti proći
    Ja sam sve obavila što se tiče krvi i urina..
    Tebe prate u bolnici ili??

I ja sam prošli tjedan obavila taj rani probir, koliko sam shvatila ginekologicu to je pod normalno da se radi, e sad ne znam dali to ima veze sa godinama .
    Krvnu grupu sam obavila isto i testiranje na onu mačju bolest i hepatitis. 
    Na nalazu krvne grupe piše napomena da u 8 mj trudnoće treba ponoviti, ne kužim zašto, ko da se krvna grupa može promjeniti  , ako ništa drugo bar znam koja sam krvna grupa 
    Idući pregled imam 21.03, u 16 tjednu trudnoće 
    Nikad nisam imala problema sa štitnjačom, u 11 mjesecu sam ju provjeravala i bili su dobri nalazi, prije mj dana sam opet vadila i sada kao nisu pa sam dobila tablete, pa za 2 tjedna opet kontrola.
    TSH ref. vrijednost 0.34 - 5.6, kod mene je 2.6, a ginekologica veli da je kod trudnica od 0.34 - 2.4 tako da sam pod terapijom
    Kad vidim koju količinu tableta pijem pomislim da sam bolesna a ne trudna 
    Do jučer 6 dufastona na dan, novalac prenatal i još za štitnjaču, sad mi je smanjila na 3 dufastona na dan

Dija85
    02. Ožujak 2018. 11:25

Teta55

Dija, nemoj forsirati, mozda je pad tlaka zraka, idi neki dan kad bude bolje vrijeme :) Jesi sad bolje?

Jesam Teta, samo neka težina u želudcu. Biti će ok.

christyy
    02. Ožujak 2018. 11:27

Teta55

Tinci, drago mi je da ti je glavobolja popustila :)
    Sto kuhas danas? Mi cemo vjerojatno povrce (paprika, mrkva) i meso na naglo, onako kao kineski.
    Kako to da ides u bolnicu na uzv?
    Ja vise nemam tako cesto preglede, sad sam narucena za dva tjedna opet, 15.3.
    Nije bilo doktorice koja me vodi nego neki drugi doktor koji ne zagovara preceste vaginalne uzv jer kao, nije dokazano da steti plodu, ali to su valovi koji griju, a plodu smeta svaka promjena temp. Pa me jucer samo kratko abdominalno pregledao, vidio srcanu akciju i to je to.
    Za dva tjedna ce me vjerojatno slati na pretrage krvi i urina.

Hahah kad si kod povrća- ja sam već danima luda za satarašem, radila sam ga ovaj tjedan 3 puta i baš si razmišljam kako mi se i danas jede al mislim da je muž već lud od toliko povrća svaki dan... ili je sataraš ili su pohani patliđani  njemu naravno uz to spremim neko meso ali ipak nije mu jasno kako mogu svaki dan isto jesti 

christyy
    02. Ožujak 2018. 11:29

Teta55 da, radim. Planiram cijelu trudnoću raditi naravno ako sve bude u redu..

02. Ožujak 2018. 11:37

Issa, totalna glupost to s krvnom grupom, imam doma jedno 4 nalaza u zadnjih godina dana, presmijesno.
    Mala anegdota kad smo kod toga: sestra mi radi u labu i pokupila mi je nalaze, ja ih otvaram i onako: ajoooj, opet sam A-, a necakinja od 10 god pita: sta to nije dobro? Kad ce biti pozitivna? 😂😂 Bas me nasmijala, a namjerno sam to rekla radi nje :D
    Ne spominji tablete, pijem 6 duphastona, 4 tablete i injekcije fragmina..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.