Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Isssa
    02. Ožujak 2018. 13:38

garavusa005

Evo mene nakon dosta vremena. Čitam malo vaše postove kako obavljate raznorazne preglede… meni moj ginekolog nije uzeo ni papa test iako sam zadnji radila prije 4g. Ništa osim beta hcg ja nisam pregledavala i sad mi je malo osjećaj da je to odrađeno ofrlje. O probiru ni govora a ima cu 32g i prvorotkinja sam. Imam pregled sad 9.3., ako se opet budu ponašali tako ofrlje, odoh privatno.

Ja imam 32 godine i prva bebica, ova moja ginekologica pak šalje na sve živo, više neznam kaj sam sve obavila od pregleda, do 11 tjedna trudnoće, urin, urinokulturu, brisevi, štitnjača, krvna slika kompletna, papu sam napravila 2 tjedna prije trudnoće pa nije ponovo radila, sad sam obavila rani probir (on se radi između 11 i 14 tjedna) i krvnu grupu i sad opet kontrola štitnjače.
    Sad bi te trebao slati na sve preglede, i napraviti papu i briseve 
    Privatno buš se naplaćala da možeš odma kredit dići a na kraju krajeva za kaj plaćamo zdravstveno, njima je to dužnost napraviti

02. Ožujak 2018. 14:07

Isssa

garavusa005

Evo mene nakon dosta vremena. Čitam malo vaše postove kako obavljate raznorazne preglede… meni moj ginekolog nije uzeo ni papa test iako sam zadnji radila prije 4g. Ništa osim beta hcg ja nisam pregledavala i sad mi je malo osjećaj da je to odrađeno ofrlje. O probiru ni govora a ima cu 32g i prvorotkinja sam. Imam pregled sad 9.3., ako se opet budu ponašali tako ofrlje, odoh privatno.

Ja imam 32 godine i prva bebica, ova moja ginekologica pak šalje na sve živo, više neznam kaj sam sve obavila od pregleda, do 11 tjedna trudnoće, urin, urinokulturu, brisevi, štitnjača, krvna slika kompletna, papu sam napravila 2 tjedna prije trudnoće pa nije ponovo radila, sad sam obavila rani probir (on se radi između 11 i 14 tjedna) i krvnu grupu i sad opet kontrola štitnjače.
    Privatno buš se naplaćala da možeš odma kredit dićia na kraju krajeva za kaj plaćamo zdravstveno, njima je to dužnost napraviti

Pa to mi je najviše krivo što plaćam zdravstveno poprilično a onda moraš prositi da ti naprave ono što bi trebao biti po meni neki minimum. Moj prvi pregled je od ulaska do izlaska trajao 15min (oblačenje i svlačenje je uključeno u minutazu) Ja razumijem da on svaki dan gleda trudnice i da sam ja jedna u nizu, ali ja sam trudnica prvi put u životu i imam stotinu pitanja. Mislim da sam zaslužila da mi on odgovori na njih a ne google. 

Isssa
    02. Ožujak 2018. 14:19

garavusa005

Isssa

garavusa005

Privatno buš se naplaćala da možeš odma kredit dićia na kraju krajeva za kaj plaćamo zdravstveno, njima je to dužnost napraviti

Pa to mi je najviše krivo što plaćam zdravstveno poprilično a onda moraš prositi da ti naprave ono što bi trebao biti po meni neki minimum. Moj prvi pregled je od ulaska do izlaska trajao 15min (oblačenje i svlačenje je uključeno u minutazu) Ja razumijem da on svaki dan gleda trudnice i da sam ja jedna u nizu, ali ja sam trudnica prvi put u životu i imam stotinu pitanja. Mislim da sam zaslužila da mi on odgovori na njih a ne google.

Moja ne priča ništa ako ju ne pitam, pregled traje 30-45 min, mjeri mi tlak, i onu neku trakicu moram popiškiti 😂, ne znam kak se to zove, a ja ispitujem ko luda sve kaj me zanima. Njima je to rutinski posao kao i nama naš, ali tu smo da pitamo a oni da odgovore 😀, ja se nedam van dok mi sve ne kaže 😂😂😂😂, baš sam pacijent 😀 😀😀😀

02. Ožujak 2018. 14:25

I ja sam obavila  sve pretrage,  urin,  krv,  briseve,  papa test,  šećer,  štitnjaču nez ni ja vise sta. Ali dostq togq mi je dao zbog prve trudnoće i kiretaže.  Cure kada  kasljem štipka me doli  u trbuhu,  jel vam se dogada to,  trebam li se zabrinuti? 

02. Ožujak 2018. 14:31

Slazem se sa Garavusa, glupo je jos placati privatno, a svaki mjesec izdvajamo od place za zdravstveno.
    Onda kad guglas pa pitas doktora ti jos kaze da ne citas po netu nego pitas sve sto te zanima :D
    Ja jos nisam radila nista od pretraga, vjerojatno cu slijedeci put. Papu i briseve sam radila u 10. mjesecu zadnji put, dakle 3 mjeseca prije trudnoce, mislite da cu morati opet u trudnoci?
    Meni svaki put mjeri tlak i uvijek je 120/80 sto je super jer vise ne pijem kavu, a nije prenizak, i dajem urin, to ti Isssa s onom trakicom mjere dal imas proteina u urinu.
    Nestrpljiva, nemam iskustva s takvom boli, nadam se da ce brzo proci.

02. Ožujak 2018. 14:35

garavusa005 meni je ovo treća trudnoća i svejedno sam svašta pitala na pregledu, ko da mi je prva   
    Bila sam na zadnjem pregledu pola sata unutra..dok je ona nalaze od krvi proučila, pa mi trudničku ispunila, napravila ultrazvuk, popričala samnom kako se osjećam..to je potrajalo.. 
    Neznam kako ti papa test nije rađen..to bi ti trebala biti prva pretraga kad ga toliko godina nisi radila..ja sam ga radila prošle godine u 3.mjesecu, pa je rekla da ćemo ponoviti na sljedećem pregledu, 19.03. 

Delilah
    02. Ožujak 2018. 15:43

Imam pitanje, mislim da sam dobila gljivice, suhoca i peckanje, koliko je sigurno i koliko vas se bori s tim jer sam cula da je normalno u trudnoci?

Delilah
    02. Ožujak 2018. 15:44

Koliko je sigurno koristit vaginalete *

Elza
    02. Ožujak 2018. 16:35

Delilah

Imam pitanje, mislim da sam dobila gljivice, suhoca i peckanje, koliko je sigurno i koliko vas se bori s tim jer sam cula da je normalno u trudnoci?

Meni se nedavno desilo, prije bilo kakvih kremica i vaginaleta uvijek prvo probam rijesiti s probiotikom. Obicno kupim linex kapsule i pijem 2 na dan i prođe mi kroz 1 dan.

Delilah
    02. Ožujak 2018. 16:47

Hvala, pokušat ću.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.