Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    okozeleno
    31. Srpanj 2018. 12:52

Bok zene... 
    Dugo me nije bilo... povremeno vas pratim ali radi obaveza i svega, nazalost, i ne bas redovito...
    Uspila sam pohvatat da su dvije bebice pozurile... mamice, iskrene cestitke na smotuljcima srece... brzo ce bebice nadoknadit sve sta moraju...
    Ja znam djecaka koji je radi majcine preeklampsije poroden hitnim carskim rezom u 32-om tjednu i imao je samo 960 grama... sad je zdrav i zilav sedmogodisnjak koji za mjesec dana krece u skolu!
    Vidim da se sve patite radi vrucine... i samoj mi je tako, drzim se kuce i izlazim samo rano ujutro i kasno navecer kad nema sunca i grozomorne vrucine i kad mogu koliko toliko normalno disat...
    Uhvatila sam da raspravljate o prognozama u tezini bebe... meni su oba puta pogrijesili... za prvo su mi govorili da ce bit oko 3800 a rodeno na termin sa 3300... za drugo su predvidali oko 3700 a rodeno isto na tetmin sa malo manje od 4500 (prirodnim putem, a ja svojih 165 cm i normalnih 55 kg)... oba sam puta rodila bez epiduralne i inih lijekova jer ih nisam htjela, prezivila i eto cekamo trece...
    Ja imam kontrolu za 15 dana i veliki uzv uz to...
    Inace sam u redu, dobro se osjecam i vecinu vremena uzivam... beba je jako jako aktivna, mkar ne cudi me jer je i prethodno dvoje bilo...
    Danas nam je punih 24tt pa prilazem i slicicu... 😊

Sreća 1 - 2011.
    Sreća 2 - 2013.
    Sreća 3 - na putu :)

Crna191
    31. Srpanj 2018. 13:01

Sad malo vrtim u Nazad..ajme i Isssa i Pandica.. držite se curke..sad da i dođite nije nikakav problem.. eto meni ništa od toga nisu davali i ne mirujem uopće no ja nisam otvorena..Al cerviks je u 29tt bio ispod 2cm..sad nisu ni mjerili vise..
    Boze skoro iste dijagnoze a sasvim različiti pristup,bas smo sve različite.. držite se curke..

Isssa
    31. Srpanj 2018. 13:02

Hej cure 😀 tolko sam stranica sad pročitala da više nemam pojma ko je kaj napisal 🙈
    Bruncili nemogu vjerovati kak se u jednom mirnom danu može toliko stvari okrenuti i dogoditi, presretna sam šta je u konačnici sve super završilo za vas dvije ❤️🙏, evo u kući imamo jednu palčicu, isto u 31 tjednu rođena i mala je čudo 😍, imala je 1400 grama i pala je na 1200 grama nakon 1 dana, sada ima 10 mjeseci (8 terminskih) i napredna je nenormalno 😀, puže već 2 mjeseca ko zvrkić, već se počela dizati na nogice, frajerica bi hodala 😂 a da ne velim da je mišelinka samo takva 😍, tako da ne brini, i tvoja Bruna će biti zvrkić mali 😍, samo strpljenja treba 😀

Mi smo ove godine klimu ugradili a da nismo ja stvarno ne znam kak bi izdržala ovu sparinu, mislim da bi cijeli dan ležala u 2 cm vode u tuš kadi (tolko je duboka kada) 😂

Stigla mi je mama napokon iz DE, pomaže mi oko kuhanja i veša, napokon imamo neku pomoć, do sad se muž rastrgal od posla, neznam kak je jadan preživio 😀

Danas od jutra radim onaj glupi GUK profil, pa jedva iscjedim tu krv iz prsta, još mi je one igle htjela u Petrovoj dati da se pikam, pa nema šanse, divim se narkomanima, nemrem ju ni vidjeti 🙈, sva sreća imam aparatić za mjerenje šećera pa se i pikam s onim malim čudom, bitno samo da ne vidim iglu 👿

Sretni vam na pregledima, ja imam sutra u TA, ujutro moram tu krv nositi do 9 u Petrovu, pa čekat nalaze do 11, i onda na pregled u TA 🤤, cijeli dan ću bit u pogonu 😥

MaSen ako ću biti solo u Petrovoj može kava? Neznam kak imaš obaveze oko dojenja ujutro, doktora i svega, ja bi trebala imati rupu od 9-11 negdje

Isssa
    31. Srpanj 2018. 13:03

Dea_Rene

Ja jutros brzinski sve obavila. Već u 8 bila gotova sa pregledom. Curica je super i u skladu sa tjednima, teška cca 1500. Kaže dole sve čvrsto i zatvorenoDobila i papir za pračenje pokreta 3 puta dnevno.

Bravo za vas ❤️❤️❤️❤️, samo neka tako i ostane 😘

Isssa
    31. Srpanj 2018. 13:14

Crna191

Sad malo vrtim u Nazad..ajme i Isssa i Pandica.. držite se curke..sad da i dođite nije nikakav problem.. eto meni ništa od toga nisu davali i ne mirujem uopće no ja nisam otvorena..Al cerviks je u 29tt bio ispod 2cm..sad nisu ni mjerili vise..
    Boze skoro iste dijagnoze a sasvim različiti pristup,bas smo sve različite.. držite se curke..

Uspjela sam se opustiti u glavi, sad su već sigurni tjedni pa kad bude bit će, još ću na kraju i prenijeti 😂, ja sam otvorena 2 cm skroz do glavice već skoro mjesec dana, a crviksa sam imala prije mjesec dana nekih 24 mm, a sada ko zna 🤔

petrapp2605
    31. Srpanj 2018. 13:18

Crna191 i MaSen je rodila, imamo dvije lavice u grupi. Drago mi je da je s tvojim Mihaelom sve uredu, vjerujem da ti je laknulo nakon početnog šoka, nisi nam pisala da si bila u bolnici, al bitno da je sad sve pod kontrolom. 
    okozeleno ženo gdje se kod tebe skriva bebica?baš ste fit!

• hortensia
    31. Srpanj 2018. 14:10

Okozeleno, mi smo najblize po tjednima ali ste vi puuuno vise fit, kod mene busa vec eskalira a i kg su na +7,8 skoro....i jos ja kao poluzadovoljna ...super ste!!!

Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
    Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥

• pandica1805
    31. Srpanj 2018. 14:11

Sad ste me malo smirile oko tih bolova u trbuhu i osjecaja da stalno moram na veliku nuzdu. Sama se nikad ne bi sjetila da to moze bit oz zeljeza!
    Jelena M vjeruj mi ako se opustis sa bebicom sve ide lako samo ne treba panicarit. Ja kad sam D rodila ja sam bila uzas. Nisam uopce spavala, po noci bi bila budna i gledala jel dise, ako bi i na tren zaspala brzo skacem iz kreveta stavljam mu ruku na prsa da vidim jel dise. Nisam bila normalna doslovno. Sve zive pokrete njegove sam proucavala, pa kad bljucka jel previse, premalo, kakva je boja.. da ti ne pricam da sam u cijeloj toj prici stalno ga nosala nisam ga htjela pustit da mu ne bi nesto bilo, navikla ga ns ruke i onda kad trebam na wc spustim ga i odmah pocne urlat.. pocela sam gubit na kilazi.. to je trajalo dobrih 2mj. Naravno da sam u tome svemu stvarala stres i sebi i bebi, to me kostalo i dojenja i puno toga.. Onda sam sama sebi rekla glupaco i pocela drugacije postupat i prema sebi i malom i razlika je bila ogromna a on je postao dijete za pozeljet koje samo papa i spava hehe

Crna191
    31. Srpanj 2018. 14:15

Petra kasnije sam vrtila i vidjela.. nadam se da je i kod nje sve super sa bebicom.. to su mali lavići koji imaju snage vise nego mi odrasli..
    Isssa meni ti je i u prvoj trudnoci tako bilo,bila malo otvorena i ništa nisu poduzimali osim Utrogestana..i kvazi mirovanja sto ja opet nisam bas slušala..rodila sa 39+3 i na carski jer se na kraju NISAM otvarala nakon 20h dripa.. zato sam sad rekla da ću i radije ranije rodit nego taj utrogestan opet i neotvaranje..no to sam ja i znam svoje tijelo..ti samo kako ti dr kaže.. meni je danas u Petrovoj rekla dr da pametno sto ne uzimam utrogestan😳🙄
    A nisam se javila jer mi je u tom trenu bilo bas onako..samo da sve bude ok..spavala u predradaoni..”spavala”😂🙈
    Shvatila da epi čuda radi od žena.. bile su dvije koje su vrištale ali doslovno na svaki trud..ja znam koliko bole tako da ih ne kužim..i nisu uopće slušale da dišu i samo im teze bilo.. poanta svega, samo slusat sto govore jer oni su tamo da olakšaju koliko hod mogu..a porod sam po sebi je bolan ali izdrži se sve..taj plac bebica kad čuješ na kraju,ajme i ja sam plakala sa njima..

okozeleno
    31. Srpanj 2018. 14:29

Petrapp i hortensia... hvala vam...
    Ja sam na +3 sada i super se osjecam... s obzirom da je treca trudnoca ocekivala sam puno veci prirast u tezini i puno veci trbusko, ali eto, mozda je mrvicu veci nego u prijasnjim trudnocama u ovim tjednima a prirast tezine mi je najmanji do sad...
    Puno mogu zahvalit genetici, ali isto tako i kretanju i prehrani... jako pazim sta jedem (ne samo sad nego i inace jer sam imala nekih problema) a i nemam bas neki ludi apetit i neke nenormalne zelje... ne pase mi slatko ni masno tako da je i tu veliki plus... em jedem male porcije vise puta dnevno, sa puno voca i povrca...
    Nadam se samo da ce beba ovaj put biti normalne velicine jer mislim da ce me jos jedan kapitalac od 4500 unistit 😂😂😂

Sreća 1 - 2011.
    Sreća 2 - 2013.
    Sreća 3 - na putu :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI