Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    christyy
    27. Srpanj 2018. 10:28

Looda_vila hahahaha bovu 
    Dija meni moj trbuh izgleda isto kao i tvoj, i moja beba je sitno par grama samo više nego tvoja tako da smo tu negdje :) 
    Ja imam osjećaj nekad da će mi svaki čas popucati koža koliko bude napet. pupka ni nemam više, sve je postalo zategnuti balon

Looda_vila
    27. Srpanj 2018. 10:29

Isssa

christyy

Isssa nee nisam ništa dobila, samo me uputio na šta trebam paziti i šta trebam skroz izbaciti… baš ću si spremiti to tvoje, hvala :)

To mi je doktor na pregledu u TA dao i poslao po epruvete za GUK, uglavnom vidiš da ima puno svakakve hrane, voća, povrća, uopće nije strašno, meni jedino fali burek 😂, bar znaš kaj od prilike možeš jesti 😀

Joj vi slatkice🤗🤗 bez obzira sto nemam secer, trebala bi pripazit na kile..al ne mogu ja to, meni je dijeta mucenje...jednostavno nisam za to i amen.😁 radije ja potegnem malo jace vjezbanje i to je to.
    Ja bi taj menu mogla bez problema ssmo kroz jutro pojest😂😂😂 

christyy
    27. Srpanj 2018. 10:32

Isssa

christyy

Isssa nee nisam ništa dobila, samo me uputio na šta trebam paziti i šta trebam skroz izbaciti… baš ću si spremiti to tvoje, hvala :)

To mi je doktor na pregledu u TA dao i poslao po epruvete za GUK, uglavnom vidiš da ima puno svakakve hrane, voća, povrća, uopće nije strašno, meni jedino fali burek 😂, bar znaš kaj od prilike možeš jesti 😀

Ma ne spominji mi burek sadd!!!  Kriza je Ma ja samo trebam prva 2-3 dana izdržat i kasnije me nit ne traži
    gluposti. Izgubim skroz apetit za to

Maggie85
    27. Srpanj 2018. 10:36

Bok drage trudnice! Jaaako dugo se nisam javljala, nisam vas ni čitala jer se razbuktala grupa zimskih beba 2018 pa sam tamo aktivnija.
    Kao prvo, MaSen, čestitam, bebica je preslatka!!
    Kao drugo, poludim kad vidim kakve savjete o šećeru u 21. st. daju liječnici trudnicama! Ovaj dnevni jelovnik je po meni dobar za naložiti vatru s njim. Pa kruh ima glikemijski indeks od 90, a kao referentna vrijednost se uzima 100, koliko ima čista glukoza (ona koju popijete na OGTT-u). Ako ne možete bez kruha, pokušajte da napraviti same, i to od bademovog, lješnjakovog, bundevinog brašna (ne od nikakvih žitarica, eventualno malo zobenih) dodajte sjemenke, psyllium, chiu, soli,  jaje, maslac, ma ima masa recepata danas po internetu. Nije isti okus ni tekstura kao mekani bijeli kruh, ali jbg 1000 je puta zdraviji, a kaj je najbolje, jer to sam čula od većine žena koje slijede ovu "dijetu", nema šanse da budete gladne. Takav kruh ima i zdrave masnoće i puno vlakana pa ste i probavu time riješile. Uglavnom, preokrenite ovu preporuku od 180 g UH na dan na način da proteine povećate na cca. 2g proteina po 1 kg tjelesne mase (za ženu od 70 kg to je 150 g proteina na dan), a UH smanjite ispod 100 g. Sve ostalo ispunite masnoćama (kokosovo ulje u kavu, grickanje badema, oraha, preprženih sjemenki). Pogotovo je dobro oraščiće grickati zajedno s voćem jer tako masnoće iz oraščića sprečavaju (usporavaju) dizanje šećera u krvi koje uzrokuje voće.
    Žao mi je ako sam vas zagnjavila, ali stvarno me naljute ove preporuke s kojima žene izgladnjuju i sebe i bebu, a k tome unose u sebe nutritivno siromašnu hranu.
    Treće, čini mi se da je netko prije 50-ak stranica pitao za godišnji, a nisam primijetila odgovor. Godišnji od ove godine ne morate iskoristiti do 30.6.2019. Jedino u slučaju trudnoće se ne primjenjuje taj 30.6.2019. pa stari GO možete iskoristiti do 31.12.2019. Ja npr. planiram čuvati godišnji od ove godine tako da ga iskoristim nakon što mi prođe 1 god. od rođenja djeteta. Termin mi je 22.11.2018., trebala bih se vratiti raditi 22.11.2019., a tad planiram uzeti sav preostali godišnji od ove godine i još onoliko godišnjeg iz 2019. godine koliko će biti potrebno da se raditi vratim tek nakon 1.1.2020.
    Eto toliko od mene, trudit ću se i dalje vas pratiti. Puse!! 

• Lanaa11
    27. Srpanj 2018. 10:44

Mi popodne idemo na kontrolu. Iako nemam nikakve tegobe, postoji mogucnost da nam prigovori dr za kile. 🐷
    Dal je koja od vas cula da pijenje kave u trudnoci uzrokuje da su djeca kasnije pretila?
    Mama mi je ujutro to spomenila i nije mi dala da popijem jutarnju kavu 😑

27. Srpanj 2018. 10:55

Looda_vila

Justme123

Ail

Irena Jukic Vojnic, sad sam skicnula na netu, ali kazem nemam pojma kakva je.

Meni samo vazno da se prebacim konacno, ma ginekolog mi je u Dugavama, tamo su mi nasli mjesto kad sam se preselila, isto seru s tim, kao pripadas domu zdravlja Zagreb zapad pa te posalju u Sesvete ginekologu jer nema mjesta nigdje 🙄

Ja ti isto tako nemam bas neku preporuku sto se tice doktora opce prakse, iako sam upisana kod dr. Marine De Zan u dom zdravlja Srednjaci. Bila sam kod nje (hB) svega 2x, djelovala je dosta rezervirano, bez puno price, al opet nije nikad nista komplicirala ni filozofirala (sto se tice uputnica i izdavanja recepta), tako da u jednu ruku valjda je to i dobro. Isto tako primarni ginekolog mi je Dusko Pall, u istom domu zdravlja, a za njega imam samo rijeci hvale. Bila sam par puta na redovnom pregledu kod njega prije trudnoce…ljubazan, strpljiv, sve objasni 10x ako treba, komunicira emailom na razno-razne upite, ordinacija nova - cak bolja od vecine privatnika, jedino sestra neorganizirana i prije bi papu u Vatikanu dobila na telefon nego nju! Al opet uvijek izade u susret, iako vodim trudnocu privatno nikad nije bilo kompliciranja ni filozofiranja oko izadavanja uputnica i sl.
    U kojem si ti kvartu sad? Daj mi reci kod kojeg pedijatra vodis djecu? Ja sam razmisljala kad rodim malu upisat kod dr.Jovancevica.

Joj sretno ak uspijes tam mjesto dobit, moji su ti u Runjaninovoj kod Renate Lovric, ok je doktorica, ne daje anribiotike bez veze djeci, ali isto je tesko dobit ih na telefon npr da se narucis na cijepljenje (ja zovem po tjedan dana svaki dan nekoliko puta dok ne dobijem sestru da mi da termin, zdravi klinci se narucuju, bolesni dolaze kad trebaju (ali je podijeljen dan, dio radnog vremena je za zdrave, dio za bolesne da se ne srecu u cekaonici i taj dio mi se svida), sestra Linda je isto presimpaticna, samo imam dojam da svi oni jednako ignoriraju telefon (i opce prakse i pedijatri i ginekolozi...) jer ja nikad nikoga nisam uspjela dobiti ni iz treceg pokusaja.
    Hvala za preporuku za doktore opce prakse, zvat cu da vidim ima li tko od njih slobodno mjesto pa da se prebacim.

Isssa tako je mene ovaj moj probudio u 3 sinoc, bacao se po trbuhu toliko da nisam vise mogla lezat nego sam malo prosetala po stanu i popila kakao (u 3 ujutro!!) pa legla natrag i nekako uspjela zaspat

Dija85
    27. Srpanj 2018. 10:59

Lanaa11

Mi popodne idemo na kontrolu. Iako nemam nikakve tegobe, postoji mogucnost da nam prigovori dr za kile. 🐷
    Dal je koja od vas cula da pijenje kave u trudnoci uzrokuje da su djeca kasnije pretila?
    Mama mi je ujutro to spomenila i nije mi dala da popijem jutarnju kavu 😑

😳 ja nisam čula za to. Pijem kavu svaki dan. Ne znam da to ima veze s pretilošću ali neka cura koja zna bolje napiše svoje mišljenje. Popijem jednu ili dvije kave dnevno. 

27. Srpanj 2018. 11:01

Lanaa11 nikad cula to za kavu, a rodila sam ih 2 i pila kavu ( max 2 na dan) u obje te trudnoce,  i sad u 3., jedno dijete rodeno s 3250, drugo s 3600g i to oba nakon 40.tjedana, a mrsavci su oboje, starija ima 4 i pol godine i 15-ak kila, a mladi ima 12kg i za 3 tjedna ce 2 godine, sasvim prosjecna djeca po tom pitanju 😀

• Anđeo_
    27. Srpanj 2018. 11:28

Ja sam kavu izbacila skroz i ness.. Ali mislim da pijenje kave nema veze s pretilošću kod djece, mama je pila kavu dok je bila s bratom trudna nije pretjerivala al je pila evo on ima 12 god i ko čačkalica je.. to je samo jedan primjer možda ima netko tko zna bolje 😊

Jelennnna
    27. Srpanj 2018. 12:43

Maggie85

Bok drage trudnice! Jaaako dugo se nisam javljala, nisam vas ni čitala jer se razbuktala grupa zimskih beba 2018 pa sam tamo aktivnija.
    Kao prvo,MaSen, čestitam, bebica je preslatka!!
    Kao drugo, poludim kad vidim kakve savjete o šećeru u 21. st. daju liječnici trudnicama! Ovaj dnevni jelovnik je po meni dobar za naložiti vatru s njim. Pa kruh ima glikemijski indeks od 90, a kao referentna vrijednost se uzima 100, koliko ima čista glukoza (ona koju popijete na OGTT-u). Ako ne možete bez kruha, pokušajte da napraviti same, i to od bademovog, lješnjakovog, bundevinog brašna (ne od nikakvih žitarica, eventualno malo zobenih) dodajte sjemenke, psyllium, chiu, soli, jaje, maslac, ma ima masa recepata danas po internetu. Nije isti okus ni tekstura kao mekani bijeli kruh, ali jbg 1000 je puta zdraviji, a kaj je najbolje, jer to sam čula od većine žena koje slijede ovu "dijetu", nema šanse da budete gladne. Takav kruh ima i zdrave masnoće i puno vlakana pa ste i probavu time riješile. Uglavnom, preokrenite ovu preporuku od 180 g UH na dan na način da proteine povećate na cca. 2g proteina po 1 kg tjelesne mase (za ženu od 70 kg to je 150 g proteina na dan), a UH smanjite ispod 100 g. Sve ostalo ispunite masnoćama (kokosovo ulje u kavu, grickanje badema, oraha, preprženih sjemenki). Pogotovo je dobro oraščiće grickati zajedno s voćem jer tako masnoće iz oraščića sprečavaju (usporavaju) dizanje šećera u krvi koje uzrokuje voće.
    Žao mi je ako sam vas zagnjavila, ali stvarno me naljute ove preporuke s kojima žene izgladnjuju i sebe i bebu, a k tome unose u sebe nutritivno siromašnu hranu.

Ovo si 110 posto u pravu. Ja npr jako malo UH  i secera jedem i full sam sita stalno. Davnih dana sam ih izbacila. Mislim da je jelovnik stvarno s pocetka 90ih. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.