Sto se tice cervixa, justme je vec relativno dobro objasnila 😉 i Isssa dobro razumjela- kod nje je propuh 😂 pokusala sam naci skript sto smo dobili na trudnickom tecaju, bile su dobre slike unutra pa sam vam mislila poslikat da si mozete predstavit kako to izgleda, ali mi je zao nisam nasla 😔 Imam jos milijun kutija sa knjigama koje jos nisam raspakovala…
Epiduralna: ja sam sretna da sam je dobila I rekla sam da je budem opet sa vrata bolnice teazila 😂😂😂 ali ja nisam nikakva referenca, ja umirem vec kad pricamo o bolovima 😂😂😂 dolantin me je drzao jedva sat i po 🤔
Mi smo bracne duznosti obavili tacno 7tj nakon poroda s tim da je kod mene tamo dolje bilo ratno stanje poslije epixiotomije I operacije i bilo je vise da me je strah da bi nesto mogla boljeti neg je stvarno boljelo…. u bolnici su mi bili preporucili “sitzbath” - sjednes dvadesetak min u toplu vodu i to rucnikom samo potapkas, niposto trljati. Kad ides u wc, dobila sam kao spricaljka-flasica da s tim s aperem I male rucnike da potapkam. Moram priznati da nije bilo tako strasno kako sam ja ocekivala i relativno brzo sam se i oporavila. Za stolicu sam odmah jutro poslije poroda pocela dobivati “stool softener”( docusate sodium), jer je na to sve najgore kad imas tvrdu stolicu. S tim tabletama stvarno nije bio nikakav Problem
Jel se ta rana/šavovi nakon šivanja moraju sa necim dezifincirat ili se pusti tako kako je?
Ovo za namakanje u kadi mislis kad se dode doma iz bolnice?
A za stolicu nakon poroda, ja se nadam da i kod nas daju neki laksativ ili nesto slicno.😑
Btw. Dobrooo jutro cure! Rise&shine🌞🌞🌞
Mi smo bracne duznosti obavili tacno 7tj nakon poroda s tim da je kod mene tamo dolje bilo ratno stanje poslije epixiotomije I operacije i bilo je vise da me je strah da bi nesto mogla boljeti neg je stvarno boljelo…. u bolnici su mi bili preporucili “sitzbath” - sjednes dvadesetak min u toplu vodu i to rucnikom samo potapkas, niposto trljati. Kad ides u wc, dobila sam kao spricaljka-flasica da s tim s aperem I male rucnike da potapkam. Moram priznati da nije bilo tako strasno kako sam ja ocekivala i relativno brzo sam se i oporavila. Za stolicu sam odmah jutro poslije poroda pocela dobivati “stool softener”( docusate sodium), jer je na to sve najgore kad imas tvrdu stolicu. S tim tabletama stvarno nije bio nikakav Problem
Jel se ta rana/šavovi nakon šivanja moraju sa necim dezifincirat ili se pusti tako kako je?
Ovo za namakanje u kadi mislis kad se dode doma iz bolnice?
A za stolicu nakon poroda, ja se nadam da i kod nas daju neki laksativ ili nesto slicno.😑
Btw. Dobrooo jutro cure! Rise&shine🌞🌞🌞
Jutro 😉
Ranu od epiziotomije odnosno operacije nisam nicim spricala nit ista, pustila tako kako je odnosno to kako sam opisala. Kao sto rekoh oporavak je isao tako iznenadjujuce brzo, eto mala se rodilamu noci cetvrtak na petak u srijedu smo vec citav dan hodale i bile u velikom sopingu 😃 namakanje sam vec u bolnici krenula, dobila sam lavorcic,koji stavis na wc pa fino sjedi tamo i moram priznati da je stvarno pomoglo, nista nije zatezalo nit slicno.
Ovaj stool softener nije bas laksativ u Tom smislu, ali stvarno pomaze. zato sam napisala substancu koja djeluje u zagradi, pa si probaj nabavit da imas za svaki slucaj
Nemoj me zezat, i ti si na to morala ic? Nas su sokirali u drugoj trudnoci skroz da nes ne stima sa srcem (isto sam plakala danima) i poslali nas na to i na kraju smo privatno platili u onoj poliklinici Arista ili kako se vec zove pa smo ponavljali i nakon poroda. Jel sad sve ok s malim?
Meni ti je kombinirani bio los, tj jako nizak rizik za down sindrom pa smo zato isli na tu kontrolu, jer najcesce navodno djeca sa downom imaju probleme sa srcem koji su vidiljivi na toj fetalnoj. Nakon sto se rodio smo isli u Klaicevu jer mu je ductus bio veliki i ubiti su nas spremali za operaciju kad napuni godinu dana ako do tada ne umre od sidsa jer je kao to normalno za tako veliki ductus. Pretpostavljas i sama u kojim sam nocnim morama bila. A sad mi ne da zivjeti koliko je zivahan i znatizeljan 😂
Petraapp2605 tu iglu od epiduralne ne vidis 😂 ide ti iza u kicmu pa je lakse 🤗🤗 ja nemam takvu paniku od igle hvala Bogu
Looda_vila mi smo crnomerec/mikulici a klinci su kod dr Vujasica i oke nam je. Sto se tice laksativa mozes traziti tableticu ako ne ide, a ja sam ranu spricala malo sa octaniseptom. Ubiti je najbitnije da se rana sto vise lufta. Meni je puno pomoglo tusirsnje kad god bih osjetila zatezanje.
Christy mene je isto stavilo na zeljezo, moja mi je ginicka objasnila da je to najnormalnija stvar sta beba iz nas crpi masu ga u zadnjem tromjesecju. S bebicom je sve ok ti tako da nemoj previse brinut oko tog secera i mirovanja.
Meni danas lud dan bio. Vec dulje vrime nije mi bilo rozog iscjetka i onda malo ujutro te znacajno nakon popodneva. Ujutro me bas u zdjelici sjeklo bolovi i kad sam sjela odmorit skuzila da se beba tu vrti i udara. Mislila sam za vikend na more izlet cili dan, al sad kako je bilo iscjetka sve pada u vodu.
I tebe boli dolje? Meni je rekao da je beba smještena glavom jako nisko u zdjelici i da zato osjećam kontrakcije (ja nisam ni znala da su to kontrakcije niti sam mu rekla da me išta zateže jer sam smatrala to normalnim) i da mirujem. Ako se nastave kontrakcije kroz par dana da mu se obavezno javim da mi da vaginalete.
Malo me je trgnulo to sve jučer. Za šećer i anemiju i ne brinem ali za cerviks i položaj bebice malo da. Morat ću početi više mirovati i skratiti si radno vrijeme i rekla sam si sljedeći tjedan otići u nabavku za bolnicu pa nek to stoji doma, nebude ulošcima prošao rok trajanja
Ajme cure vi ste počele o epiduralnoj i rezanju i svemu tomee.. pa ja još nisam spremnaaa
Jutro cure, ja sam od danas na dijeti, prvi put u životu 🙈, kaj se tiče spavanja u zadnjih par dana baš super spavam, kontrakcije možda imam jednom u danu, kao što je Christy rekla nisam ni znala kaj su kontrakcije 😂 ali sad kužim razliku u trbuhu, nije više tvrd 😂 i od kad je tako bolje spavam, kak je mekani onda se nekak kad legnem i trbuh legne do mene 😂😂😂, uglavnom preporod 😀
Lukas je zadnja 3 dana puno mirniji, jutros sam ga maltretirala da mi se javi (prije me po noći budilo lupanje), ali vjerojatno i to ima veze s tim kontrakcijama, a i već je veliki pa nema ni mjesta previše 😀, lupanje je full slabo ali trbuh se izobličuje kak se okreće, izgleda izvana kao valovi na moru 😂
Christyy samo miruj maksimalno, pusti sav posao, uzmi knjigu, opuštaj se i uživaj 😀
Jel ima danas tko pregled??????
Isssa pridružujem ti se s dijetom.. ja ne znam kako ću to uspjet al moram... jučer na pregledu, od početka trudnoće +6kg. Nije previše al jbg rekao je stroga dijeta... Idem za vikend na more i kao što si rekla knjiga, opuštanje na plaži i mozak na pašu. Bez sladoleda
Christy mene je isto stavilo na zeljezo, moja mi je ginicka objasnila da je to najnormalnija stvar sta beba iz nas crpi masu ga u zadnjem tromjesecju. S bebicom je sve ok ti tako da nemoj previse brinut oko tog secera i mirovanja.
Meni danas lud dan bio. Vec dulje vrime nije mi bilo rozog iscjetka i onda malo ujutro te znacajno nakon popodneva. Ujutro me bas u zdjelici sjeklo bolovi i kad sam sjela odmorit skuzila da se beba tu vrti i udara. Mislila sam za vikend na more izlet cili dan, al sad kako je bilo iscjetka sve pada u vodu.
I tebe boli dolje? Meni je rekao da je beba smještena glavom jako nisko u zdjelici i da zato osjećam kontrakcije (ja nisam ni znala da su to kontrakcije niti
Bas me prepalo jucer jer em sta me proparalo kroz zdjelicu, em jos iscjedak rozi. Visak obicnog iscjetka ("obicnog") mi je odavno ustvrdila pa mi je rekla svako 2 dan da stavljam Geonistin vaginalete.
Nisam znala da su to kontrakcije kad tako zasjece, vjerojatno jesu.
Taj rozi sam isto imala nekoliko puta, al bez bolova ka valjda da je sve preosjetljivo. Polozaj mu je cijelo vrijeme poprecni bio dosad tako vjerojatno da je i sad, cesce dolje lupne, tu i tamo nesto sitno oko pupka.
A razumin te da ti nije bilo svejedno kad ti je reka za mirovanje i ostalo, svatko od nas bi tija iznijet do termina, a tako kad se sta iskomplicira svaki dan, a kamo li tjedan ti znaci.
Anđeo budem mirovala sigurno, nema mi druge.
Jutro cure! Evo mene kod dijabetologa, a kasnije trcim kod svoje gin na uzv. Vec dva dana me bebo lupa dosta nisko pa sam jucer primijetila i malo smeckastog iscjetka na papiru, vidjet cemo sto ce dok reci.
Ako koja ima pregled, sretno!
Kasnije javim izvjestaj 😊
Isssa pridružujem ti se s dijetom.. ja ne znam kako ću to uspjet al moram… jučer na pregledu, od početka trudnoće +6kg. Nije previše al jbg rekao je stroga dijeta… Idem za vikend na more i kao što si rekla knjiga, opuštanje na plaži i mozak na pašu. Bez sladoleda
Jesi dobila upute za dijetu kad i koliko smiješ jesti? Ne čini mi se tak strašno, čak mi se čini da ću više i češće jesti 😀
Ja sam na +11 kg
Nina čekamo izvještaj 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji