Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    I_me
    18. Listopad 2017. 11:00

Bebushka

Treca meni je patronazna rekla jos prosli tjedan da ih stavljam malo na trbuh, a mi cemo punit mjesec dana 21.10.
    Samo ju nisam pitala koliko nakon hranjenja il se moze odmah…to me zanima

Ma mozes ih odma poslije hranjenja. Ja emu nahranim, podrigne i direkt u njihaljku na trbuh. Ne bljucka mi ako te to brine, a ne bi bilo.. a i da bljucne, to ide van automatski jer je na trbuhu, moze izaci van. A ona si drzi glavu malo lijevo, kad joj dosadi okrene desno.

barbs
    18. Listopad 2017. 11:04

Ja ovisi kako kada (pelene) ... Često mu promijenim prije cicanja i onda se pošteno pokaki dok cica, pa opet promijenim pelene, a često nakon cicanja... (ako ne osjetim miris da se pokakao!)... 
    Znači, bolje je promijeniti prije cicanja? Meni to nitko nije rekao...
    A to za spavanje na trbuh je meni muževa rođakinja rekla da izbjegavam... Da može spavati na bok i naleđa, ali ne na trbuh.. 
    Evo, ja sada završavam s marendom i nakon više od mjesec dana se idem NAŠMINKATI dok on spava  Pa ga moram presvuči, nahraniti i obući jer danas idemo na prvi sistematski. Naručeni smo u 12.50

barbs
    18. Listopad 2017. 11:04

Na trbuh su meni rekle još pred 2 tjedna da ga mogu stavljati prije hranjenja da vježba dizanje glavice, ali ne za spavanje...

treca_sreca
    18. Listopad 2017. 11:12

ja sam se otkad sam ju rodila našminkala samo jednom - za izlazak iz rodilišta radi fotosessiona pri izlasku.
    U pedijatrice se nisam šminkala, ajde majke ti tko će još i tu bit lijep

žena-majka-carica:)

I_me
    18. Listopad 2017. 11:13

barbs

Na trbuh su meni rekle još pred 2 tjedna da ga mogu stavljati prije hranjenja da vježba dizanje glavice, ali ne za spavanje…

Ja stavljam na trbuh 1x dnevno spavat zbog grceva po preporuci patronazne. I mogu reci da joj full pase. 
    Jer se Ema namjesti kako njoj pase, tj zgrci se i grije si stomacic sama i isprdi se ko prava. A ja joj malo pomazem dok ne zaspi masiranjem ledja i lupkanjem po guzi.

barbs
    18. Listopad 2017. 11:19

I me, dobro je znati.
    Treca sreca, aaaajmeeee, pa svaka ti čast što si imala volju šminkati se za izlazak iz bolnice. Moje slike iz bolnice su ubij bože ahahahahaha al ću Diegu to moći nabacati na nos kroz život: viiiidi kako sam bila izmčune ahahahaha šalim se 

Kiki156
    18. Listopad 2017. 11:34

Treca sreca evo fotke reza, cure kome se gadi neka brzo preskoci! Dakle nemam savova, ne znam koliko se vidi na fotki, izgleda kao ravna crta. Savovi su "iznutra" valjda...ne znam ni ja kako sad to izvode. Uglavnom, ne moram ici na vadenje savova i to, valjda se sami raspadnu. Jedino redovna kontrola kod gin za cca 6 tjedana. 

Kiki156
    18. Listopad 2017. 11:45

Barbs sretnih mjesec dana Diegu!! Pa kako brzo ta djeca rastu, kao da ste jucer pisale da idete rodit! Puno mi brze vrijeme prolazi sada kad sam rodila nego u trudboci. 
    Steznik nakon carskog nas je u bolnici pregledala fizijatrica koja savjetuje ako treba nositi steznik. Ona gleda kolika je "rupa" izmedu trbusnih zidova i o tome ovisi treba li nositi steznik. Meni nije velika ta rupa pa je rekla da je bolje da ne nosim steznik ako zelim sto prije utegnut trbuh. Jer steznik zapravo opusta trbusne misice i leda preuzimaju teret pa se samim time teze vraca u prvotno stanje. Meni je rekla da od 10.dana pocnem raditi lagane trbusnjake dok lezim na ravnom u krevetu i to tako da lagano podizem samo gornji dio leda, ramena. Moja je frendica nakon carskog morala nositi steznik ali samo zato jer joj je puknuo trbusni zid tijekom poroda. Inace se ne savjetuje, tako su nam rekli. 
    Mijenjanje pelena i nama je patronazna rekla da ne mijenjamo po noci iako ja promjenim ako se npr bas pokakao tijekom dojenja, ako spava onda ga pustim. U bolnici su nam rekli da ne mijenjamo nakon jela jer stiscemo trbuh i okrecemo ih pa cesce bljuckaju. 
    Danasnja noc je prosla bolje! Zaspao je oko 10:30 i spavao je do negdje 2, pa je jeo i opet spavao do 7. Sad, je li muzika pomogla ili nesto trece ne znam... Taj dan nisam jela nista mlijecno jer je od sogi mali tako puno plakao i imao grceve a na kraju je ispalo da je u toj dobi bio alergican na laktozu pa sam pokusala izbaciti i evo mirnije je proslo. Vidjet cemo danas kako ce biti. 

I_me
    18. Listopad 2017. 11:49

Kiki156

Treca sreca evo fotke reza, cure kome se gadi neka brzo preskoci! Dakle nemam savova, ne znam koliko se vidi na fotki, izgleda kao ravna crta. Savovi su "iznutra" valjda…ne znam ni ja kako sad to izvode. Uglavnom, ne moram ici na vadenje savova i to, valjda se sami raspadnu. Jedino redovna kontrola kod gin za cca 6 tjedana.

Aha.. to je isti postupak kao i kod sterilizacije macaka ( ruzna usporedba!!! Al mislim da je tako) ja sam prije 2g sterilizirala macku i inace ides sa njima nakon 8 dana skidat savove al po novom ( bolje fensi veterinarske ) to ne rade. Vec stave unutarnje savove koji se sami raspadnu a vani ranu lijepe sa nekim specijalnim ljepilom. Da se zivotinja ne traumatizira jos i sa skidanjem savova. A i ja sam prije 3 g razrezala koljeno pa mi nisu htjeli sivat jer bi sav pukao jer je tocno na pregibu pa su mi ranu isto lijepili, inace bi imala 2 sava. 

panica
    18. Listopad 2017. 12:39

treca_sreca

gledam sad fotke svog Tome kad je imao tak mjesec, i koji dan…..i već sam ga stavljala potrbuške u babygym.
    Ova sad pedijatrica nekidan na pregledu mi je rekla da je rano za potrbuške??
    Šta su vama rekli (mame koje ste odradili sistematski s 1mj) ?
    meni se čini da bi bilo dobro pomalo…ne sad forsirat ali ono…na ramenu kad ju držim prijetila sam oooogroman napredak kod samostalnog držanja glavice, neusporedivo u odnosu na pred 2tj recimo….pa kontam da je sad iduće stavit ju na trbuh da malo se odupire rukicama i vježba vrat

Meni je patronažna čim sam došla doma rekla da kod svakog presvlačenja okrećem potrbuške na par minuta da se izvježba.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.