Ja sam platila 84 kune a bio je 117
URL = https: //lilypie.com]
Leptirica.com
Dobro vecer, imam bebicu staru 2mj i tjedan dana. Stalno joj se pojavljuju pristici po licu, prvo na obrazima pa kad se to povuklo izbili su sastrane(kod uha) i sad se to povuklo sad izbija po celu i to dost je crveno sve to. Zanima me kakva su vasa iskustva i dal je to sve normalno i spada pod ono "ciscenje"? Hvala svima
P.S. sve najbolje Vam zelim u novoj 2018. godini ;)
Dobro vecer, imam bebicu staru 2mj i tjedan dana. Stalno joj se pojavljuju pristici po licu, prvo na obrazima pa kad se to povuklo izbili su sastrane(kod uha) i sad se to povuklo sad izbija po celu i to dost je crveno sve to. Zanima me kakva su vasa iskustva i dal je to sve normalno i spada pod ono "ciscenje"? Hvala svima
P.S. sve najbolje Vam zelim u novoj 2018. godini ;)
Kika jel ti beba spava na trbuhu? Ja sve tetrice i nasu robu s kojom maleni ima doticaj licem za po doma perem s baby detergentom. Imali smo i mi te pristice i onak ful suhe, prvo sam mislila da je od hladnoce je sam ga 2-3 puta zaboravila namazati prije setnje a onda sam skuzila da trlja lice od tetricu dok spava na trbuhu (posto je povracao puno prali smo jednom tetrice s djecjom robom a sutradan s bijelim vesom s obicnim praskom i tako naizmjenicno par dana) i zakljucila da je sigurno od praska. Otad sve nase majice i pidjame perem s njegovom robicom, i naravnl njegove rucnike i trljacice, sve cim dolazi u doticaj, nase i njegove plahte i tak. To crvenilo i pristici su prosli za 2dana jer sam mazala melemom. Njega i da rukicama pokupi i metne u usta, ne moze joj biti nista.
Belle cure su davale kamilicu protiv zatvora, no ja tome nisam sklona. Ja sam malenog masirala, cesce kupala u toploj kupki (tada se bas pokakao u vodu), i koristila jastucic od tresnjinih kostica. Kad vidim da mora a ne moze, nosim ga u onom polozaju za kakanje i uvijek se pokaka. Dvaput nije kakao po dva dana, nikada duze. Samo dojimo. Primjetila sam da puno bolje kaka otkako forsiram jednu ciku da dodje do masnog mlijeka, valjda ga ta masnoca protjera. Tada kad nije 2dana kakao pokakao je samo vodeno smrdljivo a ja onak wtf - kak od toga moze biti zatvor? Jesi primjetila da ima cesce zrnca u stolici ili i dalje kaka rijetko?
može bit zakašnjelo čišćenje ili ovo šta je marijana rekla reakcija na detergente i omekšivače...ja sam od starta moje majice/pidžame prala s njenim baby detergentom jer mi se zalomi da ju bez tetrapelene uzmem na rame i onda bi joj se osulo odmah od običnim_detergentom_opranom odjećom.
redanje trudnoća u kratkom roku - ako je žena zdrava i ako sve druge okolnosti to dopuštaju, zašto ne....svatko zna kako mu paše. Ja nažalost nikad nisam bila neka "od brda odvaljena", oduvijek sam poluneuhranjena i kontam da je bolje da se tijelo oporavi par godina između trudnoća/dojenja jer ipak sve to uzima iz tijela žene.....da ne pričam da briga oko bebe umara i troši...to je fizički (a bogami i psihički) napor ogromni....pogotovo tko nema nikakvu ispomoć od mama/baka ko ja.....ali ako netko ima lijepo sve uvjete, to je lijepo - klincima je veći gušt što je manja razlika među njima - poslije budu baš ekipa, mada dok su svi u baby/toddler fazi je kukulele.
žena-majka-carica:)
Dena jao koja fotka - pravi je gospodinčić <3 <3 <3 mi nemamo novogodišnju, a ni božićnu....mami bilo lijeno....ali ajd trudim se makar na "rođendane" (kad puni okrugle mjesece) da ju pofotkam, ne sitžem redovitije...
Mamasita nelogicno ili ne, tako je kod nas. Papiri se predaju u 4 mj i ako beba do 8 mj ne navrsi godinu dana ili do 9 mj, nisam sigurna, onda te papire ako uooce ne uzimaju u obzir...a sad, ja cu svakako predat za P pa nek ih bace ak zele, vrijedi probat
ja za zatvor nisam davala kamilicu zbog ispiranja crijeva.....a borili smo se i masiranjem trbuha i pozama raznih da joj potaknem rad crijeva....i obrnuto od Marijane, ja sam češće mijenjala sisu da popije više vodenastog mlijeka kad ne bi mogla kakat. Srećom nije puno puta imala problem, nego eto najviše s nekih mjesec dana starosti kad smo tek uveli D kapi, valjda one zafknu probavu/stolicu, pa dok se crijeva nisu navikla...
Mamasitanelogicno ili ne, tako je kod nas. Papiri se predaju u 4 mj i ako beba do 8 mj ne navrsi godinu dana ili do 9 mj, nisam sigurna, onda te papire ako uooce ne uzimaju u obzir…a sad, ja cu svakako predat za P pa nek ih bace ak zele, vrijedi probat
ovako je bilo i kod nas (ne znam jel još uvijek) sjećam se da su mi za Davida kad sam htjela prijavit pred 10god rekli (rođen je zimi jelte) da su to bebe rođene u nezgodno doba citiram!!! pazi hej! znači ako hoćeš državni vrtić, moraš pazit kad se keksaš da nije smiješno, bilo bi za plakanje.
Sortiraj odgovore
Najstariji