Treca bravoo za uspavljivanje 😊😊
Marijana ili tko je rekao da pravi seku...jaooo ja se ne mogu zamislit da dobije ove godine bebu. Mislim da necu ni ici na pravljenje drugog djeteta. Voljela bih, ali i ne. Jos uvijek sam pri tome da zelim samo jedno 😊
I bas sam si razmisljala kako svekrva i sogorica, jedno izaslo drugo uslo ajmeee...ja sad i nakon skoro 4mj od poroda ne bih mogla, pa nije mi dole stroj, ipak treba vremena i fizicki i psihicki da se vrati sve u normalu, ako se ikad vise i moze reci da zenino tijelo nakon poroda moze bit kao prije poroda i trudnoce.
Ali eto, tko voli neka izvoli hehe 😊
Muz i mali pavaju a ja gledam novu 😊
Cure, sorite sta ponovno upadam s temom vrtica al sad mozgam. Dakle, s obzirom da moj K ce do kraja 8 mj imat punih 10 mj a me godinu dana, ja ni ne mogu predat papire za njega u drzavni vrtic ili? Jedina alternativa su privatni vrtici? A to ste rekli da kosta oko 1000parsto kn mjesecno? Meni je to sve novo pa sam pogubljena i znam da ima vremena al htjela bih sad skupit sve info i ak je moguce dat ga u drzavni vrtic a opet mi je rano da ga dajem s 10 mj. :/ Ne znam kak to ide…
Vrtići su gradski, jer svaki grad ima svoju politiku. Ovo što ću napisati vrijedi isključivo za GZ. Znači u 5.mjesecu ove godine predaješ papire ako će ove godine napuniti godinu dana. Ne može ići u gradski vrtić prije navršene godine, a kad navrši godinu dana će krenuti u onaj vrtić u koji upadne. Ako ne upadne niti u jedan gradski vrtić onda ga upišeš u privatni, a grad Zagreb ti sufinancira taj privatni pa ga plaćaš kao što bi plaćala gradski vrtić. Male su zapravo vjerojatnosti da nećeš upasti u niti 1 gradski vrtić, jedino ako nema mjesta u onima u tvom kvartu ili tamo di ti želiš, a oni ti ponude mjesto u vrtiću na drugom kraju grada... Plaćanje općenito vrtića u Zagrebu nije fixno nego ovisi o xy stvari, npr. visini prihoda roditelja i slično. Najbolje da odeš na stranice od grada Zagreba i tamo pročitaš sve.
Cure, sorite sta ponovno upadam s temom vrtica al sad mozgam. Dakle, s obzirom da moj K ce do kraja 8 mj imat punih 10 mj a me godinu dana, ja ni ne mogu predat papire za njega u drzavni vrtic ili? Jedina alternativa su privatni vrtici? A to ste rekli da kosta oko 1000parsto kn mjesecno? Meni je to sve novo pa sam pogubljena i znam da ima vremena al htjela bih sad skupit sve info i ak je moguce dat ga u drzavni vrtic a opet mi je rano da ga dajem s 10 mj. :/ Ne znam kak to ide…
Vrtići su gradski, jer svaki grad ima svoju politiku. Ovo što ću napisati vrijedi isključivo za GZ. Znači u 5.mjesecu ove godine predaješ papire ako će ove godine napuniti godinu dana. Ne može ići u gradski vrtić prije navršene godine, a kad navrši godinu dana će krenuti u onaj vrtić u koji upadne. Ako ne upadne niti u jedan gradski vrtić onda ga upišeš u privatni, a grad Zagreb ti sufinancira taj privatni pa ga plaćaš kao što bi plaćala gradski vrtić. Male su zapravo vjerojatnosti da nećeš upasti u niti 1 gradski vrtić, jedino ako nema mjesta u onima u tvom kvartu ili tamo di ti želiš, a oni ti ponude mjesto u vrtiću na drugom kraju grada… Plaćanje općenito vrtića u Zagrebu nije fixno nego ovisi o xy stvari, npr. visini prihoda roditelja i slično. Najbolje da odeš na stranice od grada Zagreba i tamo pročitaš sve.
Jedino ako recimo dobiješ to "alternativno" mjesto u gradskom vrtiću onda ti možda neće sufinancirati privatni. Ali o tom, potom. Inače, ne znam od kud ti da privatni u Zagrebu koštaju 1000kn 😂😂😂😂, puna ekonomska cijena nije ispod 2500kn, a ako i je. Nemoj tamo upisat dijete. 😂😂😂 Osim privatnih vrtića, u Zagrebu postoje i sve su popularniji Obrti za čuvanje djece, koji više manje funkcioniraju na principu privatnih, isto imaju sufinanciranje. Puno je to papirologije, ali ne brini svi ćemo to prolaziti u isto vrijeme pa ćemo vjerojatno i podsjećat jedni druge tu na klokanici 😂😂😂😂
Treca bravoo za uspavljivanje 😊😊
Marijana ili tko je rekao da pravi seku…jaooo ja se ne mogu zamislit da dobije ove godine bebu. Mislim da necu ni ici na pravljenje drugog djeteta. Voljela bih, ali i ne. Jos uvijek sam pri tome da zelim samo jedno 😊
I bas sam si razmisljala kako svekrva i sogorica, jedno izaslo drugo uslo ajmeee…ja sad i nakon skoro 4mj od poroda ne bih mogla, pa nije mi dole stroj, ipak treba vremena i fizicki i psihicki da se vrati sve u normalu, ako se ikad vise i moze reci da zenino tijelo nakon poroda moze bit kao prije poroda i trudnoce.
Ali eto, tko voli neka izvoli hehe 😊
Muz i mali pavaju a ja gledam novu 😊
Violeta ja apsolutno nemam nikakvih tjelesnih niti psihickih prepreka, ok jedino kile za skinut... ali nisam ni rezana niti sivana, nit me pere neka depra nit mi se zivot ne znam kak promijenio... seks nam je cist prirodno dosao jer ga oboje obozavamo i uzivamo u njemu, a sta se tice drugog djeteta to je samo stvar volje, zelje, dogovora i organizacije... posto ja ovdje u DE ne radim i potrebno mi je jos neko vrijeme da savladam jezik u mjeri da bih mogla traziti posao koji bi me zadovoljavao obzirom na moju strucnu spremu, dosli smo do zakljucka da je najbolje odmah ici na drugu bebu. Ne smatram se strojem, a ako se fakat odmah desi da se uhvati, onda bome mogu reci da sam stroj i pol hahahaha! Cure koje samo doje i nisu dobile mengu, imate li kakav iscjedak? Ja sam primjetila da svaki put nakon dojenja imam neki zuckasti iscjedak, vjerojatno izazvan kontrakcijama maternice. Jel jos kome tako?
Treca sreca meni je ginekolog rekao da niti jedne pilule ne mogu ici uz dojenje..to kad sam bila sad na pregledu nakon poroda pa me pitao za zastotu i odmah sam to rekao za pilule, ma da ja ne bi ni pilule niti sam spiralu uzela.
Marijana ako zelite da vam se brzo uhvati, onda sretno 😊
Maslacak saljem vibre za brzo ozdravljenje ~~~~
Vrtic ne znam kak funkcionira u Zg, kod nas u Klc pise da nece ni pregledavat prijave ukoliko se ne ispunjavaju svi uvjeti, od kojih je jedan da dijete mora biti godinu dana staro
Ja cu u petom upisat P i krenut ce u 10 mjesecu stim da cu placat za deveti i deseti mjesec cuvanje mjesta.
URL = https: //lilypie.com]
Leptirica.com
Drage moje cure, evo mene nakon nekog vremena nejavljanja, citam vas kad stignem pa onda lovim zaostatke... sretna Nova 2018.svima, najvise zdravlja, to ke najbitnije... 😘
Marijana svaka cast na zelji za novom bebom, nadam se da ce vam uspjeti. Meni jos ni na kraj pameti, ja cak razmisljam da ostanemo samo na jednom ali muz bi htio jos jedno. Ja jedino sto zelim sad je poceti vjezbati, malo si vremena posvetiti i tijelo kolko tolko dovesti u formu kao prije trudnoce... ne mogu si zamislit sad opet prolazit “cari trudnoce”, doduse ja ni ne smijem ostat trudna minimalno 2 god zbog carskog (tak su mi rekli).
I da, dobila sam mengu nakon tocno 2mj od poroda, bila je kao i prije, 4 dana i ne jako obilna.
Mi odnose imamo redovito (kolko beba dopusti) pa me strah nove trudnoce al cuvamo se kolko znamo i mozemo 😂👍🏻
Jel se vama dogadjalo da vam bebica nema par dana stolicu? Evo nama danas drugi dan da nije kakao? Valjda je to normalno. Imate kakav savjet kako potaknuti?
Znači taj starlight pets fakat funkcionira. Šteta što nisam na vrijeme otišla u Dm. 🙄
Znači, starlight pet funkcijonira? Super! prvom prilikom ju idem kupiti DEFINITIVNO!
Evo, ja sam baš trenerici poslala poruku i pitala ju info kad kreću treninzi, da se napokon posvetim sebi. Zašto bi samo muž, zar ne?
Odnosi - nemamo ih često Čitala sam negdje da dojenje ubija volju za seksom. Hmmm...
Možda bi mi to mogla biti novogodišnja želja - češće se keksati hahahahahaha
Poz, Belle Mojoj frendici bi se znalo desiti da joj mali ne kaka. Kažu da kad je na majčinom mlijeku da je to normalno.... Hm...
Djeca - nikada nisam htjela stati samo na jedno... a muž zaj* i priča s D - Hoćeš brata ili seku? A meni se smrači hahahaha
Znači taj starlight pets fakat funkcionira. Šteta što nisam na vrijeme otišla u Dm. 🙄
Jos stignes 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji