e da, barbs - dargo mi je za mašinu (ne mogu vjerovat kako ste dosad bez nje???? gdje si prala baby robicu ak ne ništa drugo....ja svaki dan 3 mašine odvrtim....em naše redovno em sad njenih bude zabljucanih stvari na dnevnoj bazi....i bijelo i šareno - a perem odvojeno sve...)
menstruacija - ne sjećam se kad sam ju bila dobila, sorry....predavno je to bilo....samo se za Davida sjećam da sam dobila odmah nakon mejsecipol zato jer on je rano prestao dojit, i odmah tad mi je i došla......a Tomu sam dojila cca 2ipol godine i došla mi je u prvoj godini samo se ne sjećam točno kad.
žena-majka-carica:)
Jastuj za nosenje - deeeefinitivno must have 😍😍😍
Kiki, Diega ne budim za cicanje... sam se zbudi... sad kad je u toj fazi puuunooo cesce nego na pocetku cicu trazi.. I STRAAAAASNOOO puno se zeli nosit.
Ali ajd... strpljen spasen..
Izlasci-ne sjecam se tocno kad smo krenuli ali svaki dan smo vani... samo sada je pocela magla i velika vlaga ujutro... pa cekamo da sunce izadje... nazalost nemamo natkrivenu terasu (ispres kuce nam je)
Treca sreca, kod sveki sam prala sve
Malena, i meni stalno mama govorila da moran odmarat ali ne mogu lezati
Leonu i Mili sretnih mjesec danaaaa!! Kaaakooo raaaaastuuu 😍😍😍😍
Hvala svejedno, Treca sreca... ja ovih dana krvarim kao kos 3.-4.d menzisa pa me zanimalo ako je to normalno ili sto vec.... do cet jedva da mi je curkalo.
vecinon sam dnevni koristila...
Svidja mi se moja (ne)pismenost s mobitela
Treca sreca, sutra nam javi kako je prosao sistematski.. Mi jedva cekamo srijedu.. u 12:50h imamo...
Ovo sam narucila 😍😍😍
Cure kako znate je li beba dosta pojela???
Znaci prica ide ovako: u bolnici malo mlijeka, beba pala oko 10% na tezini. Dosla babica i skuzili smo da mali ne vuce a mlijeko navrlo. Davala sam mu ciku da ne zaboravi sisat a poslije toga se izdajala i davala mu to izdojeno nakon sljedeceg podoja. Pocela piti piskavicu i caj za dojilje i lagano smo presli samo na ciku ali uz podoje meni doslovno mlijeko kapa, ne izdajam previse da ga jos ne navucem vise (btw koliko vi izdojite kad vidite da imate veliki pritisak? Malo i vise? Ili budite bebu da pociki?). To velim babici iduci put u cetvtak i ona veli da prestanem s piskavicom i cajem i da se izgleda pocela uskladjivati ponuda i potraznja. Poslusam ju i preksinoc i sinoc mali poslije podoja urla (dojim ga na obje cike, prvu 20ak minuta a drugu ostatak koliko zeli cca 10-15min na njenu preporuku. Jel vi kombinirate cike u podoju ili svaki podoj druga?).... odem se izdojiti a ono cike prazne. Dva sata sam ga umirivala prakticki do sljedeceg podoja. Odem malo izdojiti ono ide 5x manji mlaz nego prije par dana. Dala sam mu 60ml AD i zaspao je kao andjel. U noci sam odmah popila opet kapsulu piskavice i kuzim da mi se pocelo raditi mlijeko. I opet curi, grudnjaci mokri probije i one uloske sta se stavljaju u grudnjak
Btw: ima oko 6-7 popiskenih i oko 2-3 pokakanih pelena dnevno ali stalno poslije stavlja ruke u usta kao da je gladan. I nece spavat satima. To nije normalno za bebu od 2tj. A nocas cim je 2x dobio AD jer fakat nije bilo mog mlijeka, cike mekane i poluprazne, zaspao nakon par min. Dajte neki savjet...? Koliko vi dugo dojite po podoju? I da li kombinirate? Moj nikad sam ne pusti ciku. Kad se prenajede (dok je bilo puno mlijekA) vuce vuce i trk kad ga ja odvojim od cike prestane i bljucne cak visak. Nikad ne stane kad je dosta zato ni ne kuzim jel dosta jede
Marijana jednim dijelom ko da citam svoja razmisljanja i pitanja ko prvo gubitak od 10% je skroz normalan, mi smo iz bolnice izasli s isto takvim gubitkom.
Ni meni bebe ne prekidaju jedenje, one bi se sopale dokgod i kadgod im das...ono ne mogu bit bas toliko gladne!
Najradje bi spavale s bradavicom u ustima a kolikogod da ih podojim uvik mogu jos malo cugnit iz noce...
Mislim da ti je pravi pokazatelj broj pelena i tocka, ako je to u redu, u redu je.
A i dosta su pocele bljucat, samo sam procotala da to moze bit od nagutanog zraka a ne nuzno od prejedanja
Marijana ja ne brojim ni pelene ni minute ni ništa, jer nam skroz dobro ide pa zašto bih si komplicirala život.
Glede prestanka, moja sama stane kad joj je "dosta", onda ju podignem da podrigne i nakon par minuta opet ponudim pa ako hoće-hoće, a ako ne-ništa...
Inače, moj ti je savjet da s piskavicom ne prestaješ, meni se daaaavno uspostavila ponuda-potražnja pa ipak nisam prestala (povremeno!! a dok nije nadošlo mlijeko u rodilištu sam uzimala full dozu, cijeli dan) uzimat kapi za dojilje da mi potpomognu laktaciju....za svaki slučaj.
A i dosta su pocele bljucat, samo sam procotala da to moze bit od nagutanog zraka a ne nuzno od prejedanja
da.
zato ja svoju ne puštam kad je sisa ful prepunjena, da posauga sve najednom
nego joj dam dok je hlapljiva, da se ne naljuti da joj hranu oduzimam
pa ju onda dignem da podrigne
i onda nudim ako hoće još
obično u dva puta pojedemo (govorimo o 2x5min dojenja, ne 2 ture po 15-20min višenja po sisi, to ne dozvoljavam a hvala bogu ona i nije takva.....takav je prvorođenac bio: on bi "sikio" 30min i nakon tog bi ostao gladan jer uopće nije vukao, sisu bi punu ostavio kao da je nije ni jeo...koma)
Sortiraj odgovore
Najstariji