Mi imami KANTU ZA PELENE…. Isplati se… Dobili smo ju svakaki na poklon jer prije smo svaki dan punili kantu za smedje… ovako imamo tu kantu. Aaaaliiiii njihove vrece su skupe… znaciii Te vrece imaju 3 pakiranja i svako pakiranje je "dovoljno" za 25 pelena… A to punjenje kosta 80kn… mi koristimo vrece za pelene BABYLOVE 15kn 100komada…
mi smo tu spešl kantu imali s drugim....onak, nit propala investicija, nit da se bez nje ne može. zato ju sad nisam uzela, nego OBIČNU kantu za papire (onak dječja oslikana, inače se to stavi djeci uz radni stol u sobu za papiriće isl) i onda pelene bacamo tako da svaku pojedinu izoliramo u onu malu kesicu od 3L (za zaleđivanje mesa inače)....da spriječim širenje mirisa i zaraze, svaku pelenu zagropam u kesicu tu malenu i tak bacamo...pa kad se napuni kanta, praznimo ju i iznova....trošak minimalna (samo te kesice za zaleđivanje mesa nam se troše ko blesave) a učinak identičan..
žena-majka-carica:)
mamisita nema trika....spustiš kriterije....ja sam kao cura peglala sve, ali apsolutno sve....onda kad je došla prva beba nije bilo vremena više za moju gornju robu, za plahte od kreveta, za gaćice i sl.....a bebaču sam sve peglala. I mužu za posao..
Kad je došlo drugo, vremena je bilo sve manje, peglale su se samo tetre i ono šta ide pod glavicu bebi....
onda su mi njih dvojica porasli pa uz full-time posao + kuća/djeca obveze nisam imala vremena peglat nego muževo (za košulje ne možeš varat, a ja sebi uvijek nosim pripijeno i za posao, s elastinom ili viskoza, pa se to ne mora peglat bogu hvala) a djeca su uvijek oprana ali nikad opeglana....jbg nema se vremena.
Onda sad evo kad sam nju rodila, ono što sam u trudnoći oprala sve sam bila popeglala naravno, ali nakon poroda nemam više vremena niš peglat....niti tetre....ništa, ništa....samo muž za posao košulje (sam sebi) opegla, i to je to...luksuz je to. Da idem peglat svima, mogla bih svaki dan , po cijeli božji dan bit oko robe....iovak izgubim cca uru oko pranja/slaganja/vješanja a di još da idem peglat. Poludila bih na živce
I ja jos imam tu crtu i bas ruzno izgleda, kao da je prljavo. Ona moze trajati i duze od godinu dana! Frendica je evo rodila prije godinu dana i jos joj se malo vidi 🙄
i ja ju imam....trbuh (koža) mi odvratno izgleda....čak u trudnoći nisam primjećivala linea negru a sad kako se trbuh sravnao sve se lijepo vidi. Plus pupak kao da je pun prljavštine, straaaašno ružno izgleda. A kad se kupam ne trljam tu niš jer šta ja znam....još me strah upirati to sve tu.....uglavnom, koža je koooooma na tom predjelu. Sreća ljeto je daleko.
Mamasita jaoo dobro znam kako ti je, djete dobro ti radis okolo da sve stignes i onda djete zlocesto pa jos oko njega...ma mi sve mozemo bas izdrzat, jake smo
Treca Mila je bila super u kupnji pa mora sad malo zezat 😉 Mi idemo 20.11.u kupnju, moram u grad nesta pa odma cemo posjetit pepco, otvorio se u Osijeku
Sretna ajmeee bor je mrakkkkk...kao da su ga dizajneri sredili. Ja tako ne znam 😐
Evo me uhvatilo ono sto ste spominjale…gledam ju iz kreveta kako spava u kindacu i placem..nemogu vjerovat da je tu..kazem dragom: jel mozes vjerovat da je ona tu s nama..a on kaze da..i ja pogledam u nju i suza suzu stizeeee….❤❤❤
Tako malo bice, bespomocno, ovisno o meni…i onda netko ima srca bit los roditelj…ma nema sanse, pa svu ljubav svijeta bi joj dala😊
Sanjchi divno receno ❤❤😍😍😍 Ja drzim svoju bebicu, klasika pava na remenu i citam tvoj post i suza u oku, i ja ne mogu vjetovat da imam bebu, i danas nakon skoro 2 mj, bebu koja ovisi najvise o meni, kojoj je mama sve. ❤❤
Evo me uhvatilo ono sto ste spominjale…gledam ju iz kreveta kako spava u kindacu i placem..nemogu vjerovat da je tu..kazem dragom: jel mozes vjerovat da je ona tu s nama..a on kaze da..i ja pogledam u nju i suza suzu stizeeee….❤❤❤
Tako malo bice, bespomocno, ovisno o meni…i onda netko ima srca bit los roditelj…ma nema sanse, pa svu ljubav svijeta bi joj dala😊
slatko...ali realno, ovo je u domeni onog "ja svoje dijete neću nikad...blablabla"
čekaj da krenu bit malo veći....ne mislim 13-14-15god nego ono.....da nisu više tak mali bespomoćni bebači nego postanu klinci. Pa te izbaci iz takta svojim tantrumima, a ti kasniš na posao a on se kelji vrišti ne bi piškio, ne bi u vrtić....luduje....tu se tek roditelji na testu. Kad se živci stanje, a djeca ne znaju granicu....svakome se dogodi tu i tamo da je "loš" roditelj. Tako da, rano je još za takve izjave. Ne kažem da ti nećeš bit super mama, ali čeka tebe/mene/svihovdje još puuuno izazova, di će te vlastito dijete dovest do točke za koju nikad nisi znala da možeš bit tako "grozna mama" ...i to je normalno...to je sve za ljude. Nitko nema beskonačno živaca....bitno je samo bit svjestan kakav trebaš bit, i davat sve od sebe da taav budeš.
Inače,
priroda je to tako napravila - da su kao novorođenčad tako beskrajno slatki - da ih poželiš zaštitit i da se ne možeš ljutit na njih nit kad ti danima (doslovce) ne daju spavat, itd
nije to tak zaništa...
slatko…ali realno, ovo je u domeni onog "ja svoje dijete neću nikad…blablabla"
čekaj da krenu bit malo veći….ne mislim 13-14-15god nego ono…..da nisu više tak mali bespomoćni bebači nego postanu klinci. Pa te izbaci iz takta svojim tantrumima, a ti kasniš na posao a on se kelji vrišti ne bi piškio, ne bi u vrtić….luduje….tu se tek roditelji na testu. Kad se živci stanje, a djeca ne znaju granicu….svakome se dogodi tu i tamo da je "loš" roditelj. Tako da, rano je još za takve izjave. Ne kažem da ti nećeš bit super mama, ali čeka tebe/mene/svihovdje još puuuno izazova, di će te vlastito dijete dovest do točke za koju nikad nisi znala da možeš bit tako "grozna mama" …i to je normalno…to je sve za ljude. Nitko nema beskonačno živaca….bitno je samo bit svjestan kakav trebaš bit, i davat sve od sebe da taav budeš.
Inače,
priroda je to tako napravila - da su kao novorođenčad tako beskrajno slatki - da ih poželiš zaštitit i da se ne možeš ljutit na njih nit kad ti danima (doslovce) ne daju spavat, itd
nije to tak zaništa…
Potpis!! 😄
složit će se svaka majka koja ima dijete starosti bar 3y+
Linea negra imam i ja, i pupak mi je taman 😐
Mi smo jucer imali goste, bila prijateljica, pa sogorica i sogor. I isli su i sogorica i prijateljica na razgovor sa psihologom (sogorica je morala s malom a prijateljica je isla ovako bezveze). Kazu kako su ih doslovno napljuvali, kako djete ne smijes ni slucajno lupiti, reci mu da je zlocesto ili da nesto ne smije. Djete ako mesto lose napravi treba mu se reci da je dobar, ali da nije lijepo to radit, i tako svaki put kad napravi nesto lose, pohvalit ga pa objasnit da to nije lijepo. I sad si ja kontam mame s 2 i vise djece kako to da stave u funkciju, onak nema sanse, gledam po sebi i sestri, obje zloceste i sad mama nas treba pohvalit i objasnjavat...ne znam. I da ne smije se vikat na djete nikad. Ja se samo rekla da bih voljela vidjeti kako oni s djecom postupaju kad su djeca nemoguca i neposlusna. Ne znam kakva cu bit, ali sigurna sam da nemam bas tolike konjske zivce da ce on bit zlocest a ja mirna i draga.
ja se ne veselim ali znam da bez tog ne može....ni besanim noćima kad su bolesni, nit tantrumima, i ostalim čudesima...niš me to ni najmanje ne veseli. Ali za sve šta vrijedi treba se "malo" polomit pa tako je i s roditeljstvom
Za mamu ne brigaj...imaš svoju familiju. Moja nije još ni drugog unuka vidjela (ima 7god skoro) a kamoli da će ovu....eventualno ak se slučajno u gradu sretnemo meni to uopće nije problem. Nadam se da će i tebi to "sjest" u glavi da te ne mori više....s nekim stvarima se treba pomirit da su takve i bok.
Sortiraj odgovore
Najstariji