Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    09. Studeni 2017. 16:36

treca_sreca

Bebushka

(komentar sam pocela pisat u podne)
    ima i takvih dana!
    ja jučer iz tri puta krenula čitat 5strana foruma
    oko 17h sam tek stigla
    a danas spava evo cijeli dan (uz mini pauze dojenja) da sam se već počela brinut….ne kužim. ko drogi

Treca i moj evo ista stvar mini dojenja uz puno spavanja... danas nijednom povracao a proteklih dana i noci u potocima. Nisam ga mogla nahraniti niti umiriti, nije se satima smirivao i prestajao plakat. Daj Boze da ide na bolje. Sutra idem pedijatru i tamo moraam podojit da ga vagnu koliko je pojeo buduci da smo danas bili na pregledu i napomenuli da puno povraca. Posto je jako plakao od gladi nisu mu mogli napraviti uzv trbuscica da vide onaj misic izmedju jednjaka i zeluca zbog kojwg dolazi do refluksa. Pa ce mu sutra kad bude sit to napraviti, jos i bolje, ako tamo povraca bar ce vidjeti jesu li to kolicine oko kojih treba brinuti.
    BTW, moj misic je od otpusta iz bolnice u prva 4tj dobio 1480g i imao 4.5kg. Sada otkad traju ta povracanja 2t je dobio samo 200g. Danas je vagan i ima 4.700g. Sta mislite jel to premalo dobivanje na kilazi za 2tj. A jede cesto jer ima ili skok u razvoju ili jer je gladan posto je prethodno puno povracao.

treca_sreca
    09. Studeni 2017. 16:43

a gle meni 200gr pari malo za period od 2tjedna....iako kako bebe idu veće, sporije dobivaju na kilaži, ali opet...nema ti on sad 2-3mj ili više...a ja istu muku kao ti mučim. Ona meni dosta bljuje ali ja sve kontam "proći će" jer kakve mi koristi da uradim joj pretrage i sve, kad ne želim nikakve zahvate i štajaznam - ne mogu ti oni lijekom nikakvim za to pomoći bebi, nego ako mogu - mogu zahvatom kirurškim eventualno. a to nit želim, nit je bogu hvala tako kritično....ipak napreduje normalno, bez obzira šta mi velike količine mlijeka izbacuje..

žena-majka-carica:)

Marijana12345
    09. Studeni 2017. 16:49

Ja evo vec tri dana ne pijem kavu, ne konzumiram mlijecno, pise na netu izbjegavati rajcice (u svakom obliku) i cokoladu. To pojacava tj pogoduje refluksu. I danas je malo bolje. Ali jednostavno ne znam kolko on pojede. Doji sada oko 10min ili manje. Pretezak je za kuhinjsku vagu na kojoj smo ga mjerili prije i poslije podoja. Ne kuzim jel tak brzo posise ili je skuzio da od vecih kolicina povraca pa sam odustaje prije sitosti... ne znam 😒

Marijana12345
    09. Studeni 2017. 16:54

Treca i Beni napreduje, to je ocigledno. Ali stvar je da je tu kilazu natukao prije tog povracanja prilikom svakog podoja. Nocas je povracao po sebi na mom ramenu, po mom ramenu i ledjima i lokvu iza na posteljinu. Uzas! Ni ja ne zelim nikakve zahvate, mislila sam da postoje neke kapi za neutralizaciju kiseline u zelucu kad vec povraca da ga ne pece tako jako jer nakon toga neutjesno place skoro sat vremena. I tako svaki podoj. Ali rekao je danas pedijatar da nema za bebe, samo za odrasle.

• sretna
    09. Studeni 2017. 17:07

Moj P je danas ciiiijeli dan nervozan, luda sam, luuudaaaaa!!! Kad god je budan samo place,nis mu ne pase 😭 poslat cu brata da kuoi te tiba kapi da probam s tim.
    Tko je oitao za mm? On nema fiskno.radno vrijeme. Evo tek sad ide doma (sto je jos i rano za njega!) A otisao je u pola 7! S tim da danas ide u ug na tekmu. Sutra ide u Pulu poslovno i mozda ce tamo morat orespavat. Uglavnom, rijetko kad dode doma s pola prije 17-18 h. Cesto dolazi i kasnije tipa 20h...od jutra jel..
    Mama mi radi po cijele dane isto. A sveki.nema auto, ali i da ima ne bi ju htjela ovdje jer se ja uz nju ne mogu opustit. Ona je dobra osoba i slazemo se, ali previse titra oko klinaca i svega i sve im dopusta pa.me to izabci iz takta. 

• Dena1009
    09. Studeni 2017. 17:14

Kako se ponasat kod tenperature? Dosli smo od doktorice, papal je i odspaval oko pola sata  i probudil se placuci. Mjerila sam mu temp kad smo dosli i nakon buđenja, bila je u porastu al jos uvijek ispod 38. S obzirom na plakanje pretpostavila sam da ga boli pa sam mu stavila cepic. Jos neko vrijeme je plakao i zaspao na meni. Jos uvijek spava sa povremenim cendrabjem. Osjecam da je vruc.  Dal da ga budim, dam mu da jede ili neke tekucine ili da ga ostavim da se odmori dok sam ne trazi? Iskusne mame pomoc molim!

url=https://lilypie.com]

• sretna
    09. Studeni 2017. 17:29

Dena1009

Kako se ponasat kod tenperature? Dosli smo od doktorice, papal je i odspaval oko pola sata i probudil se placuci. Mjerila sam mu temp kad smo dosli i nakon buđenja, bila je u porastu al jos uvijek ispod 38. S obzirom na plakanje pretpostavila sam da ga boli pa sam mu stavila cepic. Jos neko vrijeme je plakao i zaspao na meni. Jos uvijek spava sa povremenim cendrabjem. Osjecam da je vruc. Dal da ga budim, dam mu da jede ili neke tekucine ili da ga ostavim da se odmori dok sam ne trazi? Iskusne mame pomoc molim!

Moj L bi se uvijek sam budio kad bi mu temp narasla jer nije mogao spavat od nje, tako da ga nisam nikad budila. Kad si dala cepic? Ne znam kako mu mjeris temp, mozda da probas izmjerit dok spava da si mirna

• Dena1009
    09. Studeni 2017. 18:10

Sad sam mjerila 38, 4 je, probudil se (morala sam na wc) pa san mu dala mlijeka, popapal je 70ml. U 3 smo stavili cepic, znaci tek u 9 moze sljedeci.

url=https://lilypie.com]

• sretna
    09. Studeni 2017. 18:28

Dena1009

Sad sam mjerila 38, 4 je, probudil se (morala sam na wc) pa san mu dala mlijeka, popapal je 70ml. U 3 smo stavili cepic, znaci tek u 9 moze sljedeci.

Izmedu paracetamola je razmak 4h ako ste dali normalnu dozu, a izmedu ibuprofena 6h

dzenny
    09. Studeni 2017. 19:49

Bebice su vam slatke male mrvice.. 😍😍
    Uzv kukica-jel vi to radite prvi put uzv?? Jer Alara je imala uzv kukova jos dok smo bili u bolnici (3. dan po rodjenju) ii ima kad bude imala 12 tjedana.. 
    Nervoza-cijeli dan place,mislim nije to onaj pravi plac,nego vise kao da se zali.. danas skoro nikako nije spavala,par puta po 5-10 minuta.. ja sam je imala na rukama so pola 3,i onda me dragi zamjenio kad je dosao sa posla.. ali psihicki se uopste nisam odmorila.. 😔 evo sad je napokon zaspala,a do kad vidjet cemo..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.