Moj muž ovaj tjedan napokon obavio sve papire. Ne možeš vjerovati koja procedura oko prijave djeteta!
Riješio i prijavu kod pedijatra i za prvi pregled.
Jučer smo bili u prvoj šetnji, baš smo uživali
Dena, mi joj dajemo vode nakon obroka. Malo na žličicu da se odmah uči. Ne puno, možda 2-3 žličice a i ne baš iza svakog obroka. Nekad lijepo proguta a nekad malo vrati, ali nam je tako savjetovala pedijatrica, pa makar da ispere usta od AD-a. Muž je pitao i za raspored obroka pa je rekla da bi trebalo hraniti po rasporedu da se dijete nauči nekakvom ritmu što znači buđenje ako spava. Mi smo sada na svaka 3 h i još mi se nekad budi gladna pa smo joj sad povećali dohranu za pola mjerice. Cura sve više gladna što znači da fino raste
Jutro, curke!
Violeta, preslatki jee Leon! Pravi mali šarmer! Pa vi gdje god idete novce dobivate
Sad si me sjetila da bi i mi Diegu trebali otvoriti štednju...
I me, mi možeš poslati link gdje kupiti klokanicu? Da ne tražim sada po komentarima... hvala
Ma čeeekajte! Koliko ste to čekale RODNI LIST?! Mi smo morali samo čekati da prođe tjedan dana, odnosno, mi smo u četvrtak otpušteni, a u srijedu su došli svi podatci u matični i išli smo sve srediti.
Ja još uvijek čekam da mi dođe riješenje iz HZZOa Još ništa nije stiglo,a rekli su 15ak dana... a prošlo je i više... pričekat ću još do kraja mjeseca, pa otići kod njih vidjeti gdje je zapelo jer moram predati na biro taj papir..
Kontracepcija - nisam ni prije, a neću ni sada.
Ja eto, u utorak idem na pregled ginekologu i moram se obrijati A neću dirati ono mjesto gdje su bili šavovi šavovi. Cure koje su dolje bile rezane, jeste si obrijale sve dole?
Suncokretice, i nama je muž išao srediti sve papire. Ne možeš vjerovati koje su procedure A još nismo predali za dječji
To ako ja ne sredim sve papire, neće nitko...
Mi smo oooooooodlično spavali, da ne ureknem. Znači, preko dana je spavao sve skupa 2 i pol sata Grozno... I naravno da je dramio navečer... i naravno, muž se bedirao jer kao, on je takav samo kad je on doma... Meni preko dana nije takav, ali logično je da pred večer postaje umorniji, a muž dođe s posla oko 16h... Diego često u to vrijeme spava...
Uglavnom, išla sam ga uspavljivati oko 20i pol, 21 .. Kad je napokon uspio zaspati meni u rukama, prebacila sam ga u krevetić i tu se počeo žaliti, pa sam mu dala dudu u usta i upalila fen... Svijetlo je bilo ugašeno još kad sam ga dojila... I izašla sam iz sobe sa malo otvorenim vratima... I jako se umirio. K'o debil sam provjeravala kakvo je stanje i nekoliko puta morala uči da mu dudu stavim u usta. BTW Stavila sam jastuk pored krevetića da misli da sam to ja
i oko 22h je zaspao... i išli smo spavati i mi... Probudio se u 2h... Otišla sam ga presvući prije nego sam mu dala za jesti i žalio se, pa sam ja pričala s njime: Diego, noć je! šta smo rekli? Po noći ne dramimo da ne probudimo druge!
DOk sam mu dala za jesti i prebacila ga u krevetić, već je bilo oko 3h... I nešto je dramio, ali odbijao je dudu i shvatila sam u biti da spava
Probudio se prije nego je muž išao na posao i prebacila sam ga kod sebe... i spavali smo do 8 i pol... Sada eto, opet spava, a ja na miru pijem kavu... AJME DIVNO CURKE!!!
Suđe čeka da se opere. Veš čeka da ga stavim sušiti. Krevet čeka da ga napravim, ali ja TJEDNIMA ujutro nisam popila kavu na miru... Baš me briga za kućanske poslove. Mogu pričekati
Suncokretice, vidiš, kod nas totalno drugo kažu za dodatnu tekućinu. Ja sam zaboravila pedijatricu pitati, ali npr patronažna kaže da bebe koje su isključivo na majčinom mlijeku ne trebaju ništa do 6. mjeseca, a one koje su na ADu do 4. mj... S time da ja smatram da je to PRAVO i IZBOR roditelja jer eto, nama su roditelji davali i kamilicu i vodu i da li nam je bilo nešto??? NIJE...
Violeta kakvog ti sarmers imas! 😍 Kod nas nije obicaj da se dobije novac kad beba dode prvi put nekome u kucu, ZASTO?? 😂 I mene si sjetila za stednju! 😊
Barbs tako je! Sude, krevet i ves nece pobjeci ali mirno jutro za kavu ce proci tako da uzivaj u svom miru! I super za dobru noc 😊
Mi smo isto dobro spavali, oko 5 se sam probudio jer ga je opet mucio trbuh pa stenje u snu kao da ga boli...ovo je vec druga noc za redom. Nisam ga budila prije nego je tad jeo i presvukla sam ga jer se ukakao pa smo upalili fen aplikaciju i zaspao mi je na prsima. Srecom nije bilo placa. Probudio se oko pola 9, jeo i sad evo spava. 😊
Ja isto nisam koristila kontracepciju pa ne mislim ni sada ali morat cemo se paziti jer ja zbog carskog ne smijem ostati trudna neko vrijeme...kazu 2 godine je idealno da sve zacijeli ali ja znam dosta cura koje su nakon godinu dana opet ostale trudne i sve je bilo ok. Ja bi isto tako najrade, da za godinu dana budem opet trudna i rodim jos jednu bebu 😊 Da nisam isla na carski ne bi se ni cuvali, mozda malo u pocetku.
Ja malo upadam kao padobranac.
Zanima me koliko dugo ste cekale rodni list i domovnicu bebe. Kazu mi da se sad ceka tjedan dana.
Jucer smo isli prijavit malog i odmah na licu mjesta su nam dali rodni list i domovnicu
Kiki ja nisam ni znala za takav obicaj..tj. vidjela sam da ljudi daju djeci kad dodu prvi put al nisam mislila da je to obicaj. Npr.meni sestricna sa bebom kad je bila ja mu nisam nista dala. Al dobro, ako netko hoce dat, neka da, necemo se buniti hehe
Barbs predaj za djecji, nije to veliki problem oko papira. Kod nas sam ja morala slat rjesenje jer sam ja radila cijelu proslu godinu a od 3mj vise nisam zaposlena i muz sa posla o bolovanju papire.
Super za Diega sto je lijepo spavao. Leon je od 1h zezao i sad spava lijepo. A mene glava boli ajme
Kiki vau bravo za zelju za bebom 😊😊 Sogorica je odmah jedno za drugim kao i svekrva, ja ne bih tako mogla... mene je strah sexat se a ne jos da ostanem trudna. Muz mi je gledao dole stanje, i kad me diroa ja sam se stalno grcila i izmicala i jedva sam cekala da zavrsi. Mislim da se necu jos dugo sexat 😁 moozda nakon pregleda kod ginekologa, a jos se nisam ni narucila, strah me da me dira dole jer ima bas debele prste 🤔 A sestra je imala carski i nakon 4godine je drugo rodila prirodno, nije htjela prije radi carskog.
Sortiraj odgovore
Najstariji