Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    26. Listopad 2017. 10:23

Kiki156

Marijana, kod nas je stolica zuta, s tim zrncima. Kad je u peleni ne izgleda prerijetko iako je rijetka, nema cvrstocu. Ali par puta nam se pokakao taman kad smo skinuli pelenu i to je doslovno u mlazu letilo. Pitala sam patronaznu i rekla je da je to za dojenu djecu normalno, da oni ni nemaju jos cvrstu stolicu.

Kiki i kod nas je zuta ali mi se cini premalo tih zrnaca u usporedbi s prijasnjom kakicom, bas sam nesigurna oko toga... Joooj i kod mene je jucer bio isti scenarij... 😂😂 kad sam mu blazinicom obrisala guzu nadrazila sam ga tako da se u mlazu pokakao, ja se izmaknula a ono sva kakica na novi kremasti debeli tepison. Muz doletio s krpom i sredstvom za ciscenje tvrdokornih mrlja s tepiha, i poceo ribati ko oni iz "Odreda za cistocu" 🤣🤣 a vec nam je prije 2tj to napravio i rekli smo kako moramo paziti. Sutra ujutro dolazi patronazna pa cu ju sve pitati i za povracanje i za tu rijetku kakicu

Marijana12345
    26. Listopad 2017. 10:28

Suncokretica

Kad mijenjate pelene? Prije ili poslije obroka?

Suncokretice ja prakticiram prije ali ako cujem ili osjetim da se ukakao poslije podoja promijenim ju, jer je poceo dobivati one crvene tockice na guzi pa ne zelim da se to jos pogorsa. Patronazna je to savjetovala samo radi toga da se bebac ne razbudi, jer se mnogi za vrijeme podoja uspavaju a onda im se naknadnim mijenjanjem pelena prekida san. Ako ja mijenjam poslije podoja, cinim to u polumraku

I_me
    26. Listopad 2017. 10:30

Bela dobrodosla! 🙂
    Ah ti grcevi... miz bi ju znao najbolje umirit kad krenu popodne i navecer..  ne znam jel to zato sto ima veca prsa ili beba ne osjeti mlijeko i sisu na njemu ( pa ne trazi, ja kad ju tako uzmem automatski pocne trazit sisu po meni) al on bi ju uzeo u pozu za podrignut, nosio 5 min i onda bi tako legli u polusjedeci polozaj a ona se sklupca u polozaj fetusa isprdi i zaspi ko top i nakon 10ak min ju prebacimo u krevetic ili njihaljku..
    Mjenjanje pelena-prije papanja. Probudi se, malo se podruzimo, promjenim pelenu i dam joj papat.Nekad se zna desit da u pola klope kaka, pa ju odem presvuc, povuce joj par puta i zaspi..
    Govance-zute/senf boje. Sa tim bijelim mrvicama. 
    Hemici-malo napali i mene. Danas sam kakala nakon 2 dana i muko moja predji na drugoga.. naravno bilo je malo krvi. Al mogu sjedit i sad me nista ne boli. Znaci nije strasno..

I_me
    26. Listopad 2017. 10:42

Netko je pitao koliko podoja i pelena imamo u 24h. Evo kod mene je ovako: 10 potrosenih pelena od kojih je jedna samo popisana, 3 bas jako pokakane a ostale kao da je prdnula pa ostao trag govanca na peleni. I 10 papanja

Suncokretica
    26. Listopad 2017. 11:33

Znam da je bolje mijenjati prije da se malo probudi, ali kad najčešće nemam što mijenjati ili ju promjenim pa ju napuni baš tijekom i poslije hranjenja i bljuckanja. Nekako i logično da ju nakon toga promijenim iako ju razbudim i nije joj ugodno tako punog želuca. Ne znam, nisam pametna 
    Jedina opcija mi je promijeniti pelenu prije (nekad osjetim da je puna) pa ju pustiti do idućeg buđenja i hranjenja. A onda mi nema smisla da 2- 3 h bude u prljavoj peleni...

treca_sreca
    26. Listopad 2017. 12:00

barbs

.
    Treca sreca, ti koristiš te od Mullera… Što je s veličinama? Npr, Babylove ću morati kupiti broj 3..
    Cimerica mi je danas dala uzorak PUFFIESa da probam jer je rekla da je jako zadovoljna..

violeta koristimo dvojku i mullerove dvojku
    dm s njom nisam još kupovala....davno sam s njima koristila i bile su okej, ali muller su mi oduvik bile draže

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    26. Listopad 2017. 12:03

barbs

Buba mara, ja znam imati roskasto krvarenje…Ne pretjerano… ne po cijele dane ali znam vidjeti na ukosku..
    Kad ce vise statttiii?!

meni ti je ista stvar....curka li ga curka....kao neki iscijedak, nije boilno, ali bez dnevnog uloška ne vidim se tako skoro!
    krv - već davno nije krvav iscijedak....da nije tebi bubamaro već došla menga??
    meni je s prvorođencem tak jaaako skoro nakon poroda došla jer nije dojio (prvih mjesec dana samo, onda smo prešli na AD i odmah došla menga)

treca_sreca
    26. Listopad 2017. 12:13

Suncokretica

Znam da je bolje mijenjati prije da se malo probudi, ali kad najčešće nemam što mijenjati ili ju promjenim pa ju napuni baš tijekom i poslije hranjenja i bljuckanja. Nekako i logično da ju nakon toga promijenim iako ju razbudim i nije joj ugodno tako punog želuca. Ne znam, nisam pametna
    Jedina opcija mi je promijeniti pelenu prije (nekad osjetim da je puna) pa ju pustiti do idućeg buđenja i hranjenja. A onda mi nema smisla da 2- 3 h bude u prljavoj peleni…

moja bljuca tj vraća mlijeko u većim količinama, tako da u nas presvlačenje NAKON hranjenja nije opcija.
    A slažem se da gladno dijete se snerva kad vidi sisu a ne dobije sisu
    zato je meni prvih tjedan-dva dok nije naučila proceduru, muž ju mijenjao (pelenu) a onda bismo dojile.
    Jer ako bi nor mene vidila, odmah bi počela vrištat za sisom
    ovako je naučila - 1.pelena , i iza tog - sisu dobiva
    tako da sad nemamo problema
    muž ju više ne mijenja naravno, radi, ali ona zna da će tim redom dobit i mirna je
    problem nastaje jedino ako iza pelene bih ju odložila negdi i NE dala sisu, e onda bi krenula dreka
    kad se držimo protokola našeg, sve pet...strpi se kad zna da će dobit odmah iza tog

treca_sreca
    26. Listopad 2017. 12:18

I_me

miz bi ju znao najbolje umirit kad krenu popodne i navecer.. ne znam jel to zato sto ima veca prsa ili beba ne osjeti mlijeko i sisu na njemu ( pa ne trazi, ja kad ju tako uzmem automatski pocne trazit sisu po meni) al on bi ju uzeo u pozu za podrignut, nosio 5 min i onda bi tako legli u polusjedeci polozaj a ona se sklupca u polozaj fetusa isprdi i zaspi ko top .
    Govance-zute/senf boje. Sa tim bijelim mrvicama.

super za taju!
    moj ju nije znao umirit do nedavno, samo bi se na meni smirila, a na njemu bi se maltene još više unervozila, pogotovo na ramenu.
    Srećom ide to nabolje, ali prvih tjedana kad mi je bilo najgore nosat ju (zbog reza) sam se napatila
    A sinoć je eto tajo nosao od 23 do ponoć, da ja malo prilegnem jer sam bila baš pospana..
    pa sam ju onda u ponoć podojila, pronosala i išle leć...
    kakica - isto tako senf/zlatnosmeđe boje s grudvicama, kojih nema skroz baš svaki put, ali najčešće ima, manje ili više.
    Neće njima bit "kruta" kakica još duuuugo duugo....do dohrane.
    Bela - dobrodošla! uključi se kad stigneš, mi mame najčešće ne stignemo se družit/komunicirat s "normalnim svijetom" (svojim prijateljima iz života inače) ali ovak kad beba zaspe i imaš 3min slobodno, malo se podružiš s virtualnim prijateljima da ne prošvikaš

dzenny
    26. Listopad 2017. 12:26

Jao,moja Alara svaki dan produzuje.. danas je do 11:30h spavala,a bome i mama sa njom.. sinoc smo imali vrstanje prije spavanje i napokon oko 22:30 je zaspala.. kad se probudi da jede,brzo zaspe tako da je iza nas super noc.. 😉😉
    Pelene od pocetka mjenjam prije podoja,poslije podoja mjenjam ako osjetim da je kakala..
    Ee,moja kad doji .. dok guta,na nos joj kapa mlijeko kap po kap.. nezz da li me razumjete.. jel jos kod neke tako?? (Naravno,kad dojimo lezeci na boku))

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.