Moja Lea ima grceve zadnjih par dana, sva se zacrveni i stišće. Dali smo joj waya kapi zadnjih 3 dana ali mi sada ima često stolicu. Svaka 3 h pelena puna a ona češće gladna. Mislim da ću stati s tim pa ćemo pratiti..
Isto su jači i češći prema večeri. Ne znam kako joj pomoći, masiram trbuh i leđa al iza obroka se baš muči dok ne probavi.
Čini mi se precesto da ima po 8 stolica dnevno?
Suncokretice bas smo pitali pedijatra i za grceve, minod danas krecemo s bio gaiom ali je rekla da pomaze polozaj da bebina leda budu ravno uz tvoje tijelo a nogice podignute ravno kao da sjedi. Znaci, ti ustanes, polozis dijete ledima sebi na trbuh u onda joj primis noge i izravnas da izgleda kao da sjedi. Na taj nacin se olaksa crijevima i manje boli. Mi smo jucer to probali i smirio bi se brze nakon toga.
Ali pazi da ne podupires guzu jer oni ne smiju sjedit, kraljeznica je u tom polozaju sasvim opustena i ravna, smo ravnas noge
Moja se sklupca u fetus položaj nakon podrigivanja na mom ramenu, tako joj je valjda lakše i umiri se.
Al probat ćemo i taj položaj, hvala na savjetima!
Samo me muči jel ima sad previše stolica...
Kiki taj polozaj je polozaj kakanje kod bebe, kod nas je to jednom upalilo, cijeli dan nije kakao i onda sam ga masirsla i stavila u taj polozaj i odmah je kakao. Ali sar ni to ne pali.
Dena ja ga ne bih tokom noci budila, ja Leona ne budim i zna po 6h u komadu odspavati, on samo sisa. Budila sam ga samo na pocetku i to preko dana kada je imao zuticu, sad mi se sam budi stalno, a preko dana krace spava po 2-3h max, a nekad svaki sat vremena evo ga, nekad budam cijelo popodne i tako. Sinoc je zaspao u pola 9, pribudio se u 2h, pa u pola 5, pa u 6(ovaj put je htio samo drzat sisu u ustima 😂), i onda u 8 i sad spava. A sad najbolje ti je pitat strucnu osobu ili napravis kako ti mislis i osjecas, jer mama ipak zna najbolje, a i svaka beba je drugacija.
Moja se sklupca u fetus položaj nakon podrigivanja na mom ramenu, tako joj je valjda lakše i umiri se.
Al probat ćemo i taj položaj, hvala na savjetima!
Samo me muči jel ima sad previše stolica…
Leon je kakao skoro svaki put kad i piskio, 7-8 pokakanih pelena, nekad vise, nekad manje onako uz prdac, i sve je bilo u redu. Sad kad mi 1 dnevno kaka jadan se napinje. Ovako je sve izaslo van i lijepo napredovao. Ako je sve u redu i lijepo napreduje mislim da nemas brige. Tako je bilo kod nas.
Mame evo voljela bi vam se i ja pridruziti...Citala sam vas cijelu trudnocu na jesenskim bebama, evo i sada pratim svaki dan..Moja bebolina ima mjesec i pol dana i mogu samo reci da se u svim vasim "problemima" i nedoumicama pronalazim i nekako me to utjesi jer sam svakodnevno puna pitanja sto i kako :) eto pozdrav svim mamama i bebama od nas dvije
Dena iskreno ne znam kakav Mg ima efekt na vracanje maternice, meni se super sve vraca, gotovo da vec primjecujem i trbusnjake koje sam oduvijek imala. Jedino kile s guzice miruju. Prvenstveno sam pila Mg zbog hemica da mi ne popucaju prilikom tvrde stolice.
Kakica cure koje samo dojite kakva je konzistencija kakice vasih beba? Dok sam ja izdajala i davala nakon podoja izdojeno bila je onako gusca uz ona bijela zrnca (patronazna mi je rekla da je to od masnog mlijeka koje je dobio na flasicu). Sada kako se samo trudimo dojiti, i mislim zbog mog prejkog otpustanja mlijeka i ogromnih kolicina u kojem bebac prvo (i usudila bih se reci skoro samo) popije vodenastije mlijeko, mali ima skroz rijetku kakicu cak onako proljevastu s par tih bijelih zrnaca. Inace se veli da dojeno dijete ako je zdravo ne moze imati proljev, ali zanimaju me vasa misljenja???
Nocas smo samo dojili, budio se svaka dva sata kao svicarski sat. Nije povracao jer su podoji trajali krace i papao je u polusnu, pa vjerujem da se kmnije skroz ni najeo po podoju.
Marijana, kod nas je stolica zuta, s tim zrncima. Kad je u peleni ne izgleda prerijetko iako je rijetka, nema cvrstocu. Ali par puta nam se pokakao taman kad smo skinuli pelenu i to je doslovno u mlazu letilo. Pitala sam patronaznu i rekla je da je to za dojenu djecu normalno, da oni ni nemaju jos cvrstu stolicu.
Kad mijenjate pelene? Prije ili poslije obroka?
Patronazna nam je savjetovala da je bolje prije ali je ona prije nervozna jer je gladna a i često napuni pelenu tijekom i poslije hranjenja pa mi nekako nema smisla promijeniti ju prije...
Ne bljucka puno pa nemamo problema s tim dok se presvlačimo, možda nekad malo al ništa što bi nas ometalo u mijenjanju...
Sortiraj odgovore
Najstariji