Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    25. Listopad 2017. 12:51

dzenny e tako je nama jučer bilo....cijeli dan od jutra muka, ja skoro luda već šta da radim, nije ni spavala ni jela (krene cicat pa pokuša tiksat kakicu, pa se snerva i kreve jaukat od bolova) do večeri. Onda navečer kad sam čula "mitraljeze" iz pelene (i to kakve) dobro nisam šampanjac od sreće otvorila! Ali da nije uspjela, definitivno bih dala čaj, šta sad...najvažnije da prokenja to, a sad kako....manje bitno.
    Ni nama odraslima nije baš bajno kad ne uspijemo isprazniz crijeva a zamisli tek njima malima:(

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    25. Listopad 2017. 12:53

u biti ja puno šipka zadnje vrime jedem, neću više....jest da ga oboooožavam ali bolje se strpit malo

I_me
    25. Listopad 2017. 12:54

E da, sto se tice mojih silikona 😂. To samo po noci kad se budi svaka 4 sata se uspije tako napravit. Da su mi teske i tvrde i punee. Preko dana ne jer mi je cesce na sisi.
    Sinoc je zaspala u 1 a probudila se u pola 7. Muz se sokirao kad mi je vidio sise 😂😂😂

treca_sreca
    25. Listopad 2017. 12:56

I_me

sarenih tetri imam naj manje. Ovo je sad cetvrta. Imam samo 3 iz lidla.

ja šarenih tetri imam tooonu, em iz LIDL-a em iz NKD-a em iz ethereala naručila ono kad su dobili pamučne s onim lipim uzorcima.
    Ali ne koristim ih još, nepraktično mi je....draže su mi ove bijele, koliko god su šugave (bezvezne) njih mogu na 95c prokuhat da su sterilne
    a one iz ethereala kad sam na 60c oprala, izblijedile skroz (kako koje, jedino dezen na ježića je ostao donekle isti, a one na unicorn i na konjice - isprala se boja skroz) pa mi ne paše to sad za ovaj period kad se puno pere...to ću posli koristit za u kolica van i tako..

dzenny
    25. Listopad 2017. 13:05

Moja se cijelo jutro zalila,cujem ju pokusa kakiti ali ne ide,ja joj malo dignem nogice ali dzaba.. i razmisljam idem u kupatilo se srediti,nju obucem i idem po caj (drugacije ne ide).. i onda me doceka puna pelena (wuhuu 😉) koliko im smijemo dati slatke kamilice (par ml??)
    I_me i moje cice su tvrde,posebno izjutra.. 
    Eee pa moja Alara je sinoc zaspala oko 20:30h i spavala sve do 10:30 (naravno,uz par budjenja i jutarnje žaljenje) 

treca_sreca
    25. Listopad 2017. 13:15

meni ne buknu obje, nego samo jedna, koju je red jelte....onda izgledaju ovako:
    https://www.facebook.com/plant.hr/photos/a.431123490300786.104281.182394238507047/1469173869829071/?type=3&theater
    tako da mi više ni ne treba ta narukvica za dojenje (koristila sam ju u prvim danima jer su obje bile ko baloni, a i dojila sam 3876 puta u danu u rodilištu jer jedino "dojenjem na zahtjev" se može navuć mlijeko brzo. Pa mi je tad narukvica baš koristila.
    Još sam ju neko vrijeme doma nosila ali kad se uspostavila ponuda-potražnja, skinula sam ju...
    kad ti je ovolika razlika izmedju dvi sise:
    https://ibb.co/jyObQm
    - i slijepac bi znao koja je iduća na redu

treca_sreca
    25. Listopad 2017. 13:16

dzenny

Eee pa moja Alara je sinoc zaspala oko 20:30h i spavala sve do 10:30 (naravno,uz par budjenja i jutarnje žaljenje)

uuuuuuu fino! bravo Alara
    zna ona da mami treba beauty sleep:)
    blago vam se kako ste lipo odmorile
    moja oko 11-12 navečer zaspi zadnji put i onda do 8, kad se njih trojica ušuškaju za izać na posao/školu
    jedino vikendom smo spavali par puta do 9 i jednom do 10

treca_sreca
    25. Listopad 2017. 13:21

al ja ne dojim po noći ,bar ne svaki dan...nekad se zbudi oko 4-ipol
    pa onda dojimo ali najčešće samo dirne sisu za smirenje kad zakmecka po noći, i čim ju vidi odmah se smiri i zaspi natrag
    to otkad smo na bračnom krevetu
    dok sam ju vraćala u njen krevetac/košaru od kolica prvih mjesec dana dojila je svaku noć 1-2x full obrok

Marijana12345
    25. Listopad 2017. 13:26

Dena AD je iskljucivo hrana i mora se davati uz to malo vode kroz dan, ali tek pola sata do sat nakon dojenja. Ne treba davati vode jedino ako dobiva dodatno "vodu" kroz majcino mlijeko, ali koliko sam skuzila ti si samo na AD. Neka me netko ispravi ako grijesim. 
    Buba mara ja sam zvala neki dan rode jer imamo problema s dojenjem tj prejakim refleksom ispustanja i izgleda s refluksom 😣 pa mi je zena rekla da he uobicajeno da djeca zaspe nakon AD jer je ono snazno i puno teze padne na zelucic od majcinog mlijeka, pa zato se desi da nakon podoja djeca ne zaspe. Zamisli sebe da normalno rucas i da pojedes neki teski obrok ili da se najedes do grla, naravno da ce ti se u ovom drugom slucaju spavati.
    Refluks mi vodimo borbu s prejakim otpustanjem mlijeka pa sad prakticiramo polozaj da bebac lezi na meni sisajuci. 

treca_sreca
    25. Listopad 2017. 13:35

hmm ne kužim zašto si išla davat nadohranu, a povrh svojeg mlijeka kog imaš dostatno sad napokon?
    moja ima ogroman problem s vraćanjem mlijeka
    oni dvojica nisu imali ni probližan, znali jesu bljucnut ali ne ovoliko
    Tomu sam npr dojila isključivo ležeći, to nam je bila praksa onak u krevetu ležeći jedno prema drugom
    i ne bih ga dizala da podrigne
    a nju akon podoja po danu nosam bar 10-15min i ni slučajno ić presvlačit pelenu pa da je sad usrana i popišana do grla
    jer ako ju legnem na ravno - kreće mlijeko na nos na usta...
    plus je prehlađena od par tjedana starosti i onda od te sline često povrati cijelu turu mlijeka
    onda smo na čudu do iduće ture dok se stvori
    a ne pada mi napamet davat joj dohranu zato jer je mlijeko iz sise povratila
    brzo se oni tako naviknu na bočicu! taman posla....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.