gle ne znam to ni ja prepoznat po bebi
nakon xy godina dojilačkog staža
a recimo Mila isto ne poprazni svaki put sisu do kraaaaja, ono da je na kraju mlohava (tad bi bilo 100% da je izvukla sve)
ali dobila je preko 1kg u 4tjedna prva, i to je dovoljno.
zbunjuje me što si i ti rekla da je Šimun dobio tako slično, pa gledam po čemu su oni zaključili da njemu treba dohrana?
ako ima popišanih i pokakanih pelena, plus odbiva solidno na kilaži, to je to…dohrana ne treba
ali kad te okolina huška, nije se lako oduprijeti
Pa najvise po tome sto je nervozan na ciki i nakon papanja a nakon dohrane zaspi
Ja nikad ne budim niti sam budila orvog i sada ovog. Ako je dijete gladno, orobudit ce se.sigurno!
Meni P jako kratko sisa, aktivno sisa 3-4 minute pa prekid jer zaspi i onda povuce jos 2-3 min i gotovo i nema sanse uvalit mu jos, pljuje van...valjda mu je dovoljni jer nin stop kaka i pisa. Roden je sa 3965, iz rodilista je izasao sa 3850. Zanima me kolko sada ima
Hvala Sretna i Treca sreca na info za baby gym. Sutra ću otići po to u gornjem stanu.
Buba mara, a svaki put je nervozan na cici?
Sretna, L-a nisi budila ni kroz dan ili to si spominjala za noć?
Kiki, ja stvarno ne brojim... Dojim ga koliko vidim da je potrebno, mada ponekad on želi cicu i da ga to samo umiri, a dam ju je kad vidim da ništa ne pomaže... ljuljuškanje, nošenje, maženje, duda... I nama su u bolnici govorile da bebe trebaju cikati min pola sata jednu cicu i onda min pol sata drugu... I mene je brinulo jer kao 1. rijetko kad cika pola sata, a kao 2. odbijao bi drugu... Evo, tek je u zadnje vrijeme počeo cikati i drugu ciku, ali povuče par puta i izbaci ju ili zaspi... Inače ovisi kako kada... od 15 min do pola sata zna cikati... Nikad nije više od toga... I eto, u mjesec dana je dobio 1270g (računala sam kilažu s kojom smo izašli iz bolnice!) i svakako sam pitala info o tome patronažnu i muževu sestričnu i na to su rekle da beba sebi uzima koliko je dovoljno i da je gladna bi vrištala...
Btw, Kiki, od jednog do drugog dojenja zna proći ponekad 2 i pol sata, a ponekad 4.. Eto... Ovisi koliko je gladan...
Kiki u pravu si, najbolje da svaka mama slusa svoje instinkte jer svaka najbolje poznaje svoju bebu i zna sta joj treba.
Npr. ja sam slusajuci bapske price dala V da popije vode ( iako po mojoj logici sa ad se unosi dovoljno tekucine) i imali smo cijelodnevnu vrisku jer mu je izazvala grcice. Nakon sto smo ga smirili rekla sam muzu da od sad na dalje smo mi jedini koji ce odluciti sto je najbolje za nase dijete.
Treca sreca potpisujem ovo o dojenju. Ja sam se tolko ufurala i nisam dala.da me negativni komentari pokolebaju, al nakon svega sto se izdesavalo jednostavno sam se slomila, nisam vise fizicki moa izdrzati, a ni psihicki nije bilo lako. Poslje kad sam malo dosla k sebo sam se grizla jer nisam bila jaca i ozdtzala. Ali eto, sta je tu je, zdrav je i napreduje pa sam ostavila pitanja i krivnju iza sebe.
url=https://lilypie.com]
Sretna-super slikica! 😊
Ja sam danas bila u gradu,muz me natjerao 😄. Nahranila dijete i ostavila ga sa muzem na 2h. I malo sam se resetirala. Jer je slapica zadnjih 3 dana bila nemoguca,siroce moje malo..danas je napokon odspavala 2h u komadu 😆 i nije trazila na ruke..
Bila sam i mulleru i kupila joj njihove pelene... ajme premekane su ☺ sad cemo vidjeti nocas dal joj pasu,ako da.. ostajem pri njima.
I kupila sam sudocrem.. sad cemo vidjeti kako ce biti sa osipom.
Igracke-nemam niti jednu, tj imam neke zveckice od 6+mj. Ali danas sam primjetila da gleda iz njihaljke plisance sto vise iznad nje i kao da pokusava uhvatit.. mozda bi i ja mogla izvadit baby gym 😄
Dojenje- nisam jos brojala koliko puta u 24h. Ajd bas cu brojat, sad i mene zanima 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji