Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    I_me
    24. Listopad 2017. 11:22

Znaci sudocrem moram kupit! Ok, hvala. ☺
    Kiki-ja sam sa biogaiom pocela sa tocno 3 tjedna.. pocela bi i ranije da sam ranije skuzila grceve. Cak mi ju je i patronazna preporucila pa mi nije jasno sto tvoja ne da.. to je probiotik. Ne moze skodit. Ne znam.. uz to koristim i bas kapi za grceve.

• sretna
    24. Listopad 2017. 13:05

Sudocrem ne nikako stalno koristiti! Pa sta je njoj?? On isusuje kozu. Dobro radis, koristi ga samo za osip, inace samo pavlovicevu ili sta vec koristis. Inace za osip je odlicna i bepanthen mast. Ovisi kakav je osip, ako je suh, onda sam koristila bepanthen, a ako je onako kao mokar, vlazan..onda sudocrem da to isusi i kad se pocelo susit kombinaciju sudocrem+pavloviceva da navlazi. Kad bi se skroz povukao samo pavloviceva. Al mi na srecu s L smo imali samo par puta neki mini osip.
    Biogaia ne moze stetiti nikako. Isto kao i ostalo probioticke kapi za bebe. Waya i biogaia su navodno najbolje.

MY_life <3
    24. Listopad 2017. 13:10

Biogaiu smo uveli odma nakon tjedan dana po preporuci patronazne bila bi i prije da sam znala za nju
    Barbs (mislin da si ti pitala) u malu soljicu od kave sam mu stavila zlicicu secera i jednu vrecicu kamilice to je popia i pokaka se ekspresno xD al sad ponovo nece danas tako da nezz sto ga zeza! 
    Pitanje? :) stolica mu je bila fuuulll tamnozelene boje (oprostite na opisu) a do prije problema s kakanjem je imao zlatno zutu? Sto to znaci?

I_me
    24. Listopad 2017. 13:17

Jel neka od mama proucavala malo onaj baby language/ djecji govor od 0-3mj. 

[ul]
    [li]Neh (I'm hungry) - An infant uses the sound reflex "Neh" to communicate its hunger. The sound is produced when the sucking reflex is triggered, and the tongue is pushed up on the roof of the mouth.[/li]
    [li]Owh (I'm sleepy) - An infant uses the sound reflex "Owh" to communicate that they are tired. The sound is produced much like an audible yawn.[/li]
    [li]Heh (I'm experiencing discomfort) - An infant uses the sound reflex "Heh" to communicate stress, discomfort, or perhaps that it needs a fresh diaper. The sound is produced by a response to a skin reflex, such as feeling sweat or itchiness in the bum.[/li]
    [li]Eairh (I have lower gas) - An infant uses the sound reflex "Eairh" to communicate they have flatulence or an upset stomach. The sound is produced when trapped air from a belch is unable to release and travels to the stomach where the muscles of the intestines tighten to force the air bubble out. Often, this sound will indicate that a bowel movement is in progress, and the infant will bend its knees, bringing the legs toward the torso.This leg movement assists in the ongoing process.[/li]
    [li]Eh (I need to be burped) - An infant uses the sound reflex "Eh" to communicate that it needs to be burped. The sound is produced when a large bubble of trapped air is caught in the chest, and the reflex is trying to release this out of the mouth.[/li]
    [/ul]

I_me
    24. Listopad 2017. 13:27

Buba_mara

Biogaiu smo uveli odma nakon tjedan dana po preporuci patronazne bila bi i prije da sam znala za nju
    Barbs (mislin da si ti pitala) u malu soljicu od kave sam mu stavila zlicicu secera i jednu vrecicu kamilice to je popia i pokaka se ekspresno xD al sad ponovo nece danas tako da nezz sto ga zeza!
    Pitanje? :) stolica mu je bila fuuulll tamnozelene boje (oprostite na opisu) a do prije problema s kakanjem je imao zlatno zutu? Sto to znaci?

Jel dojis ili ne? Sorry ne mogu pohvatat sve.. 
    Ako je na dohrani, moguce je da je od toga.
    Ako nije, citala sam da moze biti zelena ako dijete ne dodje do onog masnog dijela mlijeka iz dojke. Probaj davat istu sisu za papat 2x za redom da izvuce sve i dodje do masnoca.

I_me
    24. Listopad 2017. 13:34

Npr. Prije podoja kad stisnem sisu iscuri malo bijele prozirne tekucine. A nakon podoja kad stisnem izlazi zuckasta, gusca. 

MY_life <3
    24. Listopad 2017. 13:34

Dojimo i dajem jednu dohranu dnevno...mislin da je problem u tome sto ne dode do masnog dijela jer kratko ciki baca je kad prode onaj prvi jaci mlaz 

I_me
    24. Listopad 2017. 13:37

Buba_mara

Dojimo i dajem jednu dohranu dnevno…mislin da je problem u tome sto ne dode do masnog dijela jer kratko ciki baca je kad prode onaj prvi jaci mlaz

A da probas prije dojenja se malo izdojit.. da izadje to prvo mlijeko.. 
    Da joj nije tako naglo, tak prvi jaci mlaz.. ja svaki put to napravim jer nekad tako halapljivo povuce da se zagrcne pa pocne kasljat i sve joj curi iz usta..

I_me
    24. Listopad 2017. 13:42

I_me

Buba_mara

Dojimo i dajem jednu dohranu dnevno…mislin da je problem u tome sto ne dode do masnog dijela jer kratko ciki baca je kad prode onaj prvi jaci mlaz

A da probas prije dojenja se malo izdojit.. da izadje to prvo mlijeko..
    Da joj nije tako naglo, tak prvi jaci mlaz.. ja svaki put to napravim jer nekad tako halapljivo povuce da se zagrcne pa pocne kasljat i sve joj curi iz usta..

Pogotovo po noci kad jede svaka 3h. Kad mi dodju silikoni se izdojim malo.. u gazu ili tetra pelenu. Tih prvih par mlazova..( zato mi se i peru stalno te tetra pelene, nekad mi se cini da samo njih perem i peglam 😂😂😂)

Marijana12345
    24. Listopad 2017. 14:32

Buba mara mi imamo problem s prejakim refleksom otpustanjem mlijeka tako da se mali davi u mlijeku, prije podoja izdojim vodeno mlijeko ali slabo pomaze. Em je mali halapljiv pa se naguta zraka, em imam toliko mlijeka da sam stala sa svim pomagalima tipa piskavica i caj za dojilje jer nakon podoja mali kad podrigne povrati u mlazu. Majkemi povrati svih cca 100ml koje pojede i onda plac i nema spavanja. Ludi smo vec nekoliko dana i noci. Popijem cak i caj od mente jednu salicu dnevno da mi smiri produkciju. 
    Panica kad je mali od moje seke dobio gljivice na guzi koristila je samo platnene 1tj. To je svaki dan jedna masina vesa vrtila. Sad ga presvuce pa se popiski pa ga presvuce pa se pokaka pa ga presvuce pa se jos malo pokaka. Ajme strasnooo!! Posla i zivaca...  
    Dena mi imamo vec 14dana grceve i preko 10koristimo BiGaiu ali nista... nikakvog ucinka. Muz likuje... veli rekao sam da ne pomazu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.