Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbs
    24. Listopad 2017. 16:45

Suncokretice, zaboravila sam spomenuti ono vrištanje od bebe kad se presvlači... ooooo, ima trenutka kad i Diego vrišti... i ne pomaže tu ništa  Znači, muž i ja ga presvlačimo. Najgore je kad sam sama doma... uuuuu... ima trenutka kad se i meni plakalo jer nisam znala kako da ga smirim, a sada oponašam njegovo vrištanje (ne tako visoko! ) i sve si mislim da će se smiriti, ali se ne da...  Često ga moram dignuti i ljuljuškati (između mjenjanja pelena i oblaćenja) i kad se umiri opet ga stavim na podlogu i tako u krug, haha, A skužila sam da najviše neutješno plače navečer, valjda kad je već umoran od cijeloga dana.
    EVO, to ovako otprilike izgleda svako presvlačenje s time da krene i vrištanje povremeno:
    https://www.facebook.com/JungleVT/videos/1636654123143090/

HAHAHAH
    Čovjek se na sve navikne! 
    Buba maro, ne pilaš nas samo ne znamo kako ti pomoći, barem ja ne znam. Povremeno mi se čini da ni ja nemam dovoljno mlijeka kad je Diego uznemiren, ali onda npr zna zaspati i skužim da u biti nije gladan jer da jest bi plakao non stop i super mi napreduje s kilažom... Gle, stvarno nije smak svijeta što mu moraš davati i AD jer većina nas je odraslo na adaptiranom mlijeku tj. čak ne na ADu nego su se snalazili naši roditelji kako su znali jer ne paše svakom djetetu AD... kako smo već ustanovili  i znam da si htjela isključivo dojenje, ali što je tu je sada... Dijete gladno nije i super napreduje!  A ti nastavi nuditi svoju cicu + dohranu 

• sretna
    24. Listopad 2017. 16:47

treca_sreca
    24. Listopad 2017. 16:53

panica

Bok mame, mi smo jutros rano išle dr jer mi je cijelu noć hroptala i čudne zvukove ispuštala i uopće nije spavala, jedva sam dočekala da dođe 7 sati. Kod dr sve ok, kaže da je vjerojatno od suhog zraka, da vlažnost za bebe mora biti na 60 % i da bi ih u sezoni grijanja trebalo inhalirati 2-3 puta dnevno, sad evo normalno spava i diše, sve se bojim noći, rekla je dr da snimim ako bude isto i donesem joj.

ja imam dišne tegobe ima 2 godine
     a kad smo došle doma iz rodilišta oba klinca prehlađeni, šmrkljavi, i naravno mala je odmah pokupila prehladu
    čujem joj slinu dole, između gornjih i donjih dišnih puteva (a pluća je pedica poslušala i veli - čista)
    inhaliranje mi nije preporučila, ali ja sam svejedno nekidan (zbog svojih tegoba, a da i djeci koristim po potrebi kad su prehlađeni i sl) kupila inhalator Omron duobaby
    samo nisam još išla gledat po youtubeu kako se koristi...znam samo da se obična fiziološka koristi kod tako male djece, to svakako
    jel tebi doktorica rekla šta i kako, kad ti je već spomenila inhaliranje?

žena-majka-carica:)

• sretna
    24. Listopad 2017. 16:57

Barbs gym mozes od pocetka.
    Sudocrem koristi dok ne prode osip. Ako primjestis da mu se koza pocinje susit, joristi kombinaciju sudocrem+pavliviceva il sta vec koristis.
    Marijana zato se biogaia preporucuje od pocetka jer joj treba 2 tj da krene djelovat, a ako se pocne davat tek kad grcevi pocnu se to sve oduzi. Nama L uopce nije imao grceve, koristili smo ju od pocetka. Ma da ne mora biti da svima pomaze...ako je mali nadut  mozda da probas espumisan kapi, one su bas za naditost jer razbijaju zrak u sitne mjehurice da se beba lakse isprdi 😁

treca_sreca
    24. Listopad 2017. 17:00

barbs

Kiki, super za dobivenu kilažu… a nemoj ga buditi po noćiii!!! NIKAKOO!!! Nema potrebe ga buditi po noći ako sam ne traži

ja ovako radim
    mada znam da će mi tako manje napredovat na kilaži, ali ne da mi se
    evo jučer oko 11ipo legli
    dojili pred spavanac
    i onda ubij me ako je 1x do jutra dojila...ne znam, jer se sise više ni ne prepune po noći pošto već xy noći tako funkcioniramo da se ne budimo po noći
    otkad smo u bračnom krevetu, bar do 8am tako odvalimo
    ako kmeckne da ju nešto prepadne, samo gurnem cicu ali ne doji nego samo potegne par puta za utjehu/smirenje i bok
    dojimo full obrok tek ujutro kad se ustanemo

treca_sreca
    24. Listopad 2017. 17:04

babygym - šta kaže sretna, "od početka", mada nema ti nekog smisla prvih tjedan-dva-tri života dok oni ne kuže oko sebe ništa i ne mogu upratit pogledom, cijeli svijet oko njih im je nov tih prvih dana
    ima smisla tek negdi od navršenih 3-4tjedna (ovisi o motorici bebe, svatko ima svoj neki ritam razvoja) kad oni krenu "gledat" predmete.....mi smo evo od nekidan ga baš upogonili, mada joj je draža muzika s vrtuljka (klasična glazba neka u baby verziji) nego ta jungle vesela sa babygym-a (a recimo mladji sin je isti taj gym i muziku obooooožavao, eto, sve ovisi o ukusu djeteta)
    najkorisniji je gym u periodu od 1mj do nekih 3-4....radi razvoja koordinacije oko-ruka i oko 3-4mj za okretanje na bok

treca_sreca
    24. Listopad 2017. 17:05

sretna super fotka....maneken mali. To je minky dekica iz ethereala, od starijeg brace?

treca_sreca
    24. Listopad 2017. 17:07

sorry ja opet nižem monologe, ali ovo kako čitam redom a nakupilo se zaostatka....nije me danas cijeli dan pustila, jedva sam robu odradila...koma

panica
    24. Listopad 2017. 17:13

Po noći nam ne radi grijanje, a fiziološku kapam u nos.
      Marijana, platnene pelene bas zato želim koristiti jer su najbolje za kožu, a ako be bude išlo, bože moj, probala sam.
    Treća, meni se isto učinilo kao da joj čujem šlajm između nosa i grla a pedijatrica veli da nema ništa. Za inhaliranje samo fiziološka, a bisolex kapi se nadidaju tek kod jakog kašlja, ali to ne na svoju ruku. Ali, cijeli dan mi je danas ok, fino diše i spava, baš me zanima što će biti noćas.

treca_sreca
    24. Listopad 2017. 17:26

ovisi i koje je grijanje
    mi u sobama imamo glamox sebi i djeci, i zrak je super
    a u boravku neku šugavu klimu, bila u stanu kad smo uselili (inače da smo kupovali mi, stavili bismo neku bolju) i zrak bude koma koma...suh i baš neugodan za disat

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.