sretna super fotka….maneken mali. To je minky dekica iz ethereala, od starijeg brace?
Tako je, ukrala sam L dekicu za fotkanje 😁 ali i njega sam slikala s bracom 😊
Nama simun obozava biti gol xD nekad kad place samo mu skinemo gace i on krene pedalat nogicama xD nudist moj hahaha
moja isto voli bit gola....tj čim joj skinem pelenu od "širokog povijanja" spasi se, krne mlatit nogicama
mlijeko - tko je spominjao na preth stranama....ja ga ne pijem uopće. Ni 1dcl mjesečno. Inače samo u ness vanilija ali to ne pijem otkad sam rodila....ne zbog laktoze, nego zbog kazeina, a i kupovno mlijeko je shit teški...to ajd tko ima domaće, pa npr kozje....onda je to nešto kvalitetno za unijet u sebe ali ovako - nit ja pijem nit djecu pilam da piju
žena-majka-carica:)
dojenje - jako mi je žao bubamaro što prolaziš te muke...važna je jako podrška okoline
tj ako ne podrška, onda barem da te ne huškaju kontra (tj ZA dohranu)
kad se sjetim sebe s prvim bebačem
mlada, zdrava, sise nabujale od mlijeka....nije mi palo napamet da bi mi moglo zadavat problema dojenje
i onda krenulo u bolnici s*anje, mali slabo hvatao, napravio rane, ja se lomila ali krivo smo sve radili
pa on bio lijen vuć, ostavljao napol praznu sisu (potegao bi samo ono vodenasto prvo i zaspo, pa za 5min vriska - budan, gladan, ajmo jovo nanovo....i tako po cili dan bi me cijedio....živce mi popio sve)
pa onda došla svekrva s komentarima kako je moje mlijeko "slabo i nije masno" (a drugi sin mi je samo dojenjem dobio 2kg prvi mjesec,onda je umukla)
i tako...mali vrištao dan-noć
nakon cca mjesec dana ja nisam više mogla
počela uvodit Aptamil
i tu je gotova priča
kad jednom krene dohrana, nema više natrag
mlijeko se povlači
uglavnom...
zašto ovo uopće pišem
nije lako
mada tako izgleda tj zvuči na prvu
ali tko nije nikad dojio, ne zna koliko izazova se krije iza tog umijeća
jer koliko god je prirodno, toliko je nekad zafrkano
i potrebno je puno više od tog "ima mlijeka" i "želi dojit" da bi se uspjelo u dojenju
nažalost
doslovno je mirakul da se "zvijezde poklope"
i da beba zna sisat
i da hoće vuć
i da mama, osim što "ima mlijeka", da je smirena, i da ta laktacija nije ometena zbog stresa
i da tata (i ostala obitelj/ukućani) su podrška
....puno je tih faktora koji se trebaju poklopit
Da bi udojenje krenulo
Kad krene, lako je
ali počeci znaju bit gadni
I tu većina "pada"
ne svojom krivicom uvijek
Zato mi je žao mama koje imaju najbolju volju, ali neke od ovih srugih stvari se jednostavno "nisu poklopile"
a eto i sama sam bila u toj koži s prvim sinom
i kužim 100% taj osjećaj
otišao post....htjedoh reć
treba pokušat, to je okej
ali glavom o' zid nema smisla
sebe mrcvarit
dovoljno je teško iovak se brinut o bebici
uživajte u ostalim čarima majčinstva i ne sekirajte se, pogotovo "šta drugi kažu"
vi znate šta je najbolje za vas i za bebu
nekad je bolja smirena mama s bočicom adaptiranog, nego mama koja je 24h nervozna hoće-neće uspit dojenjem nahranit dijete
slušajte sebe, a ne popuštat pred presingom okoline (bila ona za dohranu, ili kao Rode - za dojenje pod svaku cijenu)
Treca sreca upravo mi se desava sto i tebi sa prvom bebicom saml se nadam da cemo imat hepi end...
I najvise me zivcira sto ne mogu prepoznat jel povukao masni dio ili nije
Ah ah ah
gle ne znam to ni ja prepoznat po bebi
nakon xy godina dojilačkog staža
a recimo Mila isto ne poprazni svaki put sisu do kraaaaja, ono da je na kraju mlohava (tad bi bilo 100% da je izvukla sve)
ali dobila je preko 1kg u 4tjedna prva, i to je dovoljno.
zbunjuje me što si i ti rekla da je Šimun dobio tako slično, pa gledam po čemu su oni zaključili da njemu treba dohrana?
ako ima popišanih i pokakanih pelena, plus odbiva solidno na kilaži, to je to...dohrana ne treba
ali kad te okolina huška, nije se lako oduprijeti
Treca sreca lijepo si sve rekla za dojenje, potpisujem!
Koliko dugo vasa djeca doje u prosjeku? Moj nekih pola sata, 45 min ako kvalitetno jede. A nekad samo po 15 min...
Ne znam zasto mi je patronazna ono sve rekla, neke stvari stvarno nemaju smila, sudocrem npr... Ovo za kapi su i muzu u ljekarni rekli da ne dajemo odmah (kupili smo jos u prvom tjednu) a i jednom prilikom kad smo se culi s pedijatrom su isto rekli, ne odmah... Od kad sam rodila na toliko sam kontradiktornih stvari naisla! Doslovno svaki pedijatar, patronazna, susjeda ili prijateljica imaju drugo misljenje ili iskusvo. Meni je patronazna prvo rekla ne budi bebu, pa budi, pa doji iz obje sise, pa daj samo jednu pa drugu u drugom obrou??? Uglavnom svi mi kazu ne budi bebu, a i sjecam se u bolnici kad nas je obilazio doktror cimerica je pitala dal da budi maloga jer dugo spava a njoj sise pucaju i on je rekao da je osnovno pravilo da se beba NIKAD NE BUDI. Eto, pa ti znaj koga da slusas...najbolje sebe i svoj instinkt ako beba lijepo napreduje.
Inace mislim da mi je patronazna rekla da dojim i po noci kako bi imala vise mlijeka jer su meni sise mekane vec neko vrijeme. Ali onda citam na internetu i kazu da to nema nikakve veze jer one postanu mekane kad se uspostavi ponuda i potraznja i onda nema vise da pucaju jer se tocno zna koliko bebi treba pa "ne naprave previse". Ne znam jel moguce da se kod mene to vec uspostavilo, ali vidim da mali normalno jede i da mlijeka ima bez obzira na mekane grudi. Doci ce nas vagati opet krajem tjedna, ja ga necu budit i hranit cu ga kada on trazi pa cemo vidjeti je li prirast ok.
ali dobila je preko 1kg u 4tjedna prva, i to je dovoljno.
zbunjuje me što si i ti rekla da je Šimun dobio tako slično, pa gledam po čemu su oni zaključili da njemu treba dohrana?
ako ima popišanih i pokakanih pelena, plus odbiva solidno na kilaži, to je to…dohrana ne treba
ali kad te okolina huška, nije se lako oduprijeti
To sam se i ja zapitala... u mj dana je lijepo napredovao.
Sortiraj odgovore
Najstariji