Ajmee zaboravila sam ti napisati da se taj refluks desava jer misic izmedju jednjaka i zeluca ne zatvara dobro i zato se hrana vraca gore. Antirefluks hrana se brze zgusnjava ali to ne znaci da ju uopce nece povratiti. Ni moj gotovo nikada nije povracao po noci jer je bio uspavan, uvijek sam ga u polusnu podojila tako da vecinom nije ni skuzio da je jeo. Ugl to ti fakat nije nista neuobicajeno i cak pise na netu da svako drugo ili trece dijete se s tim susrece. Ako se utvrdi da dijete toliko povraca da ne dobiva na kilazi, pristupa sw operativnom zahvatu tog misica. Al kolko sam skuzila to nije vas slucaj.... ne brini se, ali svakako porazgovaraj s pedijatrom o svemu tome.
Draga Marijana, hvala ti od srca! Kupila sam bila Novalac ar al od njega mi je bljucao do 2 sata nakon jela i to jako zgrusano. Pa sam stala nakon 2 obroka. Da, cula sam da je hipp koma za grceve. Vidjet cu jos sto ce nam pedijatrica rec. Ovo za poticanje na podrigivanje nisam imala pojma. Ja ga "tjeram" da podrigne. A sto se kg tice vidjet cu na pregledu. U 2,5 tj je bio dobio oko 600 pa cu sad vidjeti sto se dogadja..
Aymee
Drage, trebam savjet, misljenje, prijedlog.. neovisno o tome jeste li iskusne ili ne.. dakle ovako.. vec danima, od 1. jutarnjeg hranjenja do negdje iza 18, 19 h, kako koji dan, moje malo cudo ima faze da povrati u mlazu. Nekad je to samo bljuckanje, nekad je zaista mlaz. Navecer se smiri. Trudim se tokom dana ne opteretit mu zeludac i drzati neki razmak izmedju jela. Navecer se smiri. I u cetvrak ili srijedu je od 12 nadalje bio super, jeo, spavao, punio pelene. Svi me uvjeravaju da je to normalo. Sto vi mislite? Kod pedijatra smo u srijedu i ne mogu docekati pregled. Da napomenem, na ad je, ne mijesam mu hranu. Kako je hlapljiv i nestrpljiv trudim se prvo umiriti ga pa mu onda dati jesti da ne guta jace i brze..
Ako je sve to normalno, pomirit cu se s tim i bit ce mi lakse. Ovako vecinu dana razbijam glavu da mu nije nesto ozbiljnije..
Bebac ima ravna 4 tjedna..
Ej, neznam šta točno smatraš povraćanjem u mlazu. Povraćanje u mlazu je inače ozbiljnije i svakako se savjetuj s doktoricom. Jel ti beba podrigne? Moja je sa mjesec i nešto sitno počela isto nakon dojenja povraćati svježe mlijeko. Tj. samo bi joj izletilo i izlilo joj se sa strane. Već sam bila očajna.Čak sam mogla vidjeti ako je imala otvorena usta kako joj se diže, nekad uspije zadržat mlijeko i vratit ga. A nekad joj izleti. Ugl, radi se o refluksu, kod neke djece je izražen kod neke nije. Nakon razgovora s pedijatricom, ona je rekla da dok god ne gubi na težini da ju ne bi slala na daljnje pretrage jer za refluks su dosta invazivne za bebu....ugl, mi nakon jela obavezno se nosimo barem 15 - 20 min, uvijek prije polijeganja mora podrignut, spava na povišenom, kad ju hranim na bočicu uvijek je u što uspravnije položajuu...Itd. itd.Navodno prolazi nakon prvih par mjeseci, a najčešće kad se krene s krutom hranom.
Hedgehog, hvala i tebi. Malo ste me umirile ti i Marijana pa cemo vidjeti na pregledu. Povracanje u mlazu - kao mala fontana..
Aymee
Mm i.ja smo zajedno ocistili stan do kraja 😊 on je usisao i podove oprao, ja sam kuaponu i kuhinju sredila. I sad sam se ubila u rucku i ustipcima 😄
Marijana, vama je prošlo? Napisala sam ogroman komentar i nije htjelo objavit 😋
Sanjchi Ja L sad svako jutro kad odustanem od uspavljivanja ubacimo u gym i nadam se da će opet ko ono jednom "ubit oko" ali uzalud. 🤣🤣🤣🤣
Barbi super za viper!
Da... proslo fala Bogu! I ja primjenjujem jos vise Babyhandling radi toga... sad mi je ostalo u navici i stavljam pelenu rotirajuci ga. Isto i sa brisanjem guze. Ako pocne mlatiti sobom moras ga dignuti na podrigavanje, ako ne, pusti ga lezati. Tak sam ja. Moj vise uopce ne podriguje po noci. Stucanje... ista stvar. I sad zna cesto al bar ne povraca vise. Isto je bilo u mlazu, ali evo primjera radi : malac od nasih prijatelja koji je zbog toga isao na operaciju je povracao doslovno metar u dalj. Moj samo preko ramena cca 10cm udaljenosti ili po tetrici na ramenu ili po sebi. Sta se tice spavanja, da, obavezno lijevi bok jer je taj polozaj umanjuje refluks. Ima na netu puno o tome...
Drage, trebam savjet, misljenje, prijedlog.. neovisno o tome jeste li iskusne ili ne.. dakle ovako.. vec danima, od 1. jutarnjeg hranjenja do negdje iza 18, 19 h, kako koji dan, moje malo cudo ima faze da povrati u mlazu. Nekad je to samo bljuckanje, nekad je zaista mlaz. Navecer se smiri. Trudim se tokom dana ne opteretit mu zeludac i drzati neki razmak izmedju jela. Navecer se smiri. I u cetvrak ili srijedu je od 12 nadalje bio super, jeo, spavao, punio pelene. Svi me uvjeravaju da je to normalo. Sto vi mislite? Kod pedijatra smo u srijedu i ne mogu docekati pregled. Da napomenem, na ad je, ne mijesam mu hranu. Kako je hlapljiv i nestrpljiv trudim se prvo umiriti ga pa mu onda dati jesti da ne guta jace i brze..
Ako je sve to normalno, pomirit cu se s tim i bit ce mi lakse. Ovako vecinu dana razbijam glavu da mu nije nesto ozbiljnije..
Bebac ima ravna 4 tjedna..
To ti je refluks i pedijatri ga smatraju normalnim ako ne gubi na tezini. Dakle moj je tokom i nakon svakog podoja povracao ogromne kolicine, od 5-13tj zivota, sad ima 4mj i povremeno bljucne. U tom periodu povracanja svaki dan je masina prala, nakupovali smo 60ak tetrica, 20ak partikla i robice na ciferslus koju je lako skidati jer i bebacima dopizdi neprestano presvlacenje. U tih 8tj moj mis je dobio 1200g (minimalni dobitak po mjesecu je 500g) i zato to jos nije brinulo pedijatra. Prestalo je preko noci. Znaci za to nema lijeka osim sta si mozes pomoci da ga stalno nosas (mi smo kupili nosiljku i maramu, oboje jer da ga mozemo nositi u jednom kad se ono drugo ispovracano pere… uzas!), podignes madrac na minimalnl 30°, povisis kosaru dok ga vozis u kolicima ako imas tu mogucnost, iz svoje prehrane izbacis kravlje mlijeko, kofein, rajcicu i cokoladu jer istrazivanja pokazuju da te namirnice pojacavaju refluks, krace cesce podoje, i ne poticati dijete na podrigavanje - dignut ga bas ako vidis da protestira. Proguglaj si… dakle dok ne gubi na kilazi ili stagnira, nije medicinski problem. Oboruzaj se zivcima i uvijek sa sobom u goste ili kad nekam ides nosi dodatne partikle, tetrice, odjecu. Posto ti je mali na AD imas za kupiti antireflux AD, vidi jel ima Aptamil, nisam sigurna, ali ja ne bih Hipp jer sam citala da od njega znaju biti grcevi. Eto ako te jos sta zanima pitaj!
Potpusujem! Sve sam to prosla s prvim djetetom. Nama prestalo tek s 8 mj😒 oboruzaj se strpljenjem.😊
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji