Da… proslo fala Bogu! I ja primjenjujem jos vise Babyhandling radi toga… sad mi je ostalo u navici i stavljam pelenu rotirajuci ga. Isto i sa brisanjem guze. Ako pocne mlatiti sobom moras ga dignuti na podrigavanje, ako ne, pusti ga lezati. Tak sam ja. Moj vise uopce ne podriguje po noci. Stucanje… ista stvar. I sad zna cesto al bar ne povraca vise. Isto je bilo u mlazu, ali evo primjera radi : malac od nasih prijatelja koji je zbog toga isao na operaciju je povracao doslovno metar u dalj. Moj samo preko ramena cca 10cm udaljenosti ili po tetrici na ramenu ili po sebi. Sta se tice spavanja, da, obavezno lijevi bok jer je taj polozaj umanjuje refluks. Ima na netu puno o tome…
Ma užas je. Ja sam u početku mislila da njoj izleti jer je nervozna na sisi, a njoj se ubiti to vraćalo. Moja odmah nakon dojenja okreće glavu lijevo desno, i maše. Ja kod nje točno čujem kako joj se "kotrlja" po grlu i onda ona to ponovo guta. Tako da zapravo njoj rijetko izleti van otkad ju podižem. Osim ako ju prerano ne spustim. 😅 Pedijatrica joj je gledala grlo jer to zna kod neke djece izritirat jednjak... Ja sam se učlanila u fb grupu GER bebe, tamo ima puno korisnih savjeta.
Malo sam i ja pjesnicki nastrojena…
Novau mama
Nova mama, nova mama
Na nogama jedva stoji.
I marljivo strije i kile
Na svome tijelu broji.
I kaze: ne diraj, muzu,
Ni slucajno sise moje!
To se cuva samo
za bebe koje doje.
Svatko tko ju poznaje
Pita: jel ti mala cica?
A njoj od tog pitanja muka je
pa im kaze: To nije vasa briga!!
I kaze: ne diraj, muzu,
Ni slucajno sise moje!
To se cuva samo
za bebe koje doje!
😂😂😂😂😂
Od kad sam rodila mislim da me muz uhvatio samo par puta sa sisu 😂😂😂 bas mi ne pase nikako i ne svidja mi se 😂😂
Valjda neki sklop u glavi, to je slapina hrana i bok 😩😩
I skidam grudnjak samo kod tusiranja. Uopce se ne osjecam ugodno bez njega,imam osjecaj da mlate na sve strane iako muz kaze da su malo vece nego prije trudnoce i ne vise..
Bela pitala sam te jer smo mi stvarno dugo mučili i bebe i sebe s malim količinama fiziološke i usisavačem i ništa ne bi izlazilo, sestra na hitnoj nam je pokazala kako to radi s velikom špricom od 10 mililitara i od onda nisu bile zaštopane, bebu na bok i brzim pritiskom svih 10 ml kroz gornju nosnicu da mlaz skupa sa slinom izađe na donju, nakon toga moš i usisavačem… izgleda strašno al sad kad im nekad čistim radi prevencije tako brzo to obavim da ni ne zaplaču. a stvarno nisu mogle danima jest, samo su spavale il bile ukomirane, morali smo ih stalno nosit preko ruke s glavom dole…ufff kad se sjetim
mi smo s njima radi toga dva puta otišli do hitne jer malim bebama se to lako spusti na pluća, tamo su nas poslušali i inhalirali ventolinom kad bi im se čulo na bronhijima, to je bilo oko nove, bili smo u st, i na hitnoj u bolnici uopće nije bila gužva, sad je vikend pa možeš i to probat :)
Hvala ti, to sa spricom sam gledala na netu i malo mi je strasno izgledalo, koliko je toga izaslo.
Probati cu ako ne bude bolje jer usisavac izvuce samo ono sta je u nosu.
Juhuhuuu... dns dan za peglanje ahahahhaa 😂😂😂😂😂😂 D he vec 3x spavao po 30min... I cica svaka 2h osim od 1 do 4.. 3h... wuuuhhhuuu... i od jutra sam uspjela sve skupa 40ml izdojiti... vidjet cu koliko cu moci do navecer pa cu sve smjesati i u duboko
Idem citatiii
Sanjchi super je 😀😀😀
Ni ja nedam sise.
Muz kad me po kuci lovi i stipa ja samo vicem ne sise, ne sise 😅
Dzenny mojoj L suze oci tako. Veli ped da je zacepljen suzni kanalic i da se samo cisti izvana prema nosu oko s fizioloskom i gazicom. Ni slucajno kamilica i vatica jer imaju dlacice koje samo mogu jos zacepiti kanalice dodatno.
Sortiraj odgovore
Najstariji