Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sretna
    01. Veljača 2018. 13:57

Dzenny pa uvijek sam uspjela zgnjeciti, uzimala sa mekse sljive, kruske...jabuke sam npr naribala pa onda jos zgnjecila i tako. Koru sam uvijek skidala, naravno. Ali sljive sam npr najcesce uzimala od hipp-a iz staklenke. Njih nisam tako cesto ni davala. A sta se tice povrca iz ducana, nis im nece bit. I tako se to opere i skuha. U one bio gluposti ja ne vjerujem. 

Maja 3
    01. Veljača 2018. 14:02

Sanjchi sretna 3 mj!
    Bebushka-pjesmica je super!
    Hrana na flasicu? Nikada! Na flasicu se pije..a sa zlicom se jede..neka se uce.
    Ja sam miksala za pocetak jer nemoze beba nekakve komade zvakat..ako se pocinje dohrana od 4 mj..oni to jednostavno neznaju..i refleksno s jezikom guraju prema van..kao sto su cicali..ili iz flasice pili. 
    Onda kad pocnu malo to vrtit po ustima..dalje s vilicom gnjecit.
    Ni meni nije jasno kako jr sretna usitnila sljive bez kuhanja ili miksanja..ja to nisam uspjela vilicom..
    I me,moj mali obizava banane! Evo danas je dobio bananu i sir!
    A to da ide od 9 mj? To se mjenja svake godine..sad prvo povrce..pa voce..pa nemoj ovo..nemoj ono.
    Nama pedijatar rekao da mu sad damo rucak da isprobava..neki dan radila zaprceni grah..i malom dala 2 zlicic.

Suncokretica
    01. Veljača 2018. 14:09

Kiki fen nam radi od prvog dana i smiruje ju ali u zadnje vrijeme ne toliko koliko ljuljanje na lopti. 
    Prije je bilo dovoljno to i duda, trajalo je sat vremena al se uspavala u krevetu a sad nam to ne pali. Dudu pljuje i nervozna je jer ne može zaspati. 
    Probat ću ju zamotati pa tako spustiti jer se sva izmiče kad ju spuštam.
    Hvala na savjetima !

Barkleys
    01. Veljača 2018. 14:14

Kiki - i nama je drama u kolicima, bez brige, ako je i provela budna duže od 5-10 minuta u kolicima, provela ih je negodujući i plačući. A meni ti je dodatna okolnost što kolica moram držati u stanu, na 2.katu, bez lifta. Jesi ga probala doma obući i uspavati, tako je radim. Kad je suprug doma, on spusti kolica, a ja sa usnulom L se spustim, ako se i probudi i krene plakati, već ju vozim i smiri se. A kad sam solo. Ajme majkomila to je pak cirkus. i to tako stresan cirkus da mi dođe da odustanem, ali kavica u kvartu s usnulom ljepoticom mi vrati vjeru u život.  Najbitniji je tajming. Recimo danas, kad sam skužila oko 11 da bi sisu i da je umorna, obukla sam ju, samo ne zakopčam i dala sisu, podrignula, zaspala na rukama i polegla sam ju u košaru od kolica. Mal ostojim pored, da se uvjerim da spava. Onda otvorim vrata stana, stavim šlapu na vrata, za svaki slučaj stavim ključeve oko vrata i spustim u prizemlje konstrukciju od kolica. Pritom molim boga da susjeda baš sada ne odluči prošetat svog psa, kojeg uredno fura bez lajne, i da mi on neće uletiti u stan, i ono ja ne trčim po stepenicama, ja letim. Spuštanje konstrukcije i moje penjanje gore traje doslovno 1 minutu.Onda se vratim gore po košaru, pa ju opet spuštam u hodniku jer moram zaključat, pa dižem i silazim polako. Naravno da sam u početku zapela za svaki ćošak, ali sad sam naučila bolne točke. I onda kad se spustimo, stavim košaru na konstrukciju i voziiii. Naravno da se od mrdanja malo probudi, ali ja to tako brzo radim i krenem voziti da se ne stigne skroz skroz probuditi. A ako se probudi, još je onak uspavana, tako da nije plač dramatičan. Ulazak u stan natrag ista stvar, samo obrnuto košara, šlapa, konstrukcija. Frendica mi je rekla da koji vrag se s tim mučim, da naučim dijete da odspava doma i slično. Kad je kiša ili baš hladno ili magla  ostanemo doma, ali onda moram ležati pored nje, jer se budi svakih pol h. A u vožnji i ako se probudi puno brže zaspe. Ježi ga. S njom u kolicima odem u dućan, do DM-ea, popijem kavu, doma kad dođemo naravno ostavim ju u kolicima, napravim ručak...Jedino jedva čekam ljepše vrijeme, ovih 100 slojeva me živcira.   
    p.s. sori na podužem postu :D

• sretna
    01. Veljača 2018. 14:15

Maslacak31

Sanjchi sretna 3 mj!
    Bebushka-pjesmica je super!
    Hrana na flasicu? Nikada! Na flasicu se pije..a sa zlicom se jede..neka se uce.
    Ja sam miksala za pocetak jer nemoze beba nekakve komade zvakat..ako se pocinje dohrana od 4 mj..oni to jednostavno neznaju..i refleksno s jezikom guraju prema van..kao sto su cicali..ili iz flasice pili.
    Onda kad pocnu malo to vrtit po ustima..dalje s vilicom gnjecit.
    Ni meni nije jasno kako jr sretna usitnila sljive bez kuhanja ili miksanja..ja to nisam uspjela vilicom..
    I me,moj mali obizava banane! Evo danas je dobio bananu i sir!
    A to da ide od 9 mj? To se mjenja svake godine..sad prvo povrce..pa voce..pa nemoj ovo..nemoj ono.
    Nama pedijatar rekao da mu sad damo rucak da isprobava..neki dan radila zaprceni grah..i malom dala 2 zlicic.

L je sa 4 mj poceo.dohranu i uvijek sam samo vilicom gnjecila, nista nije pljuvao 😊 naravno u pocetku sam sto jace gnjecila, ali opet je hrapavija tekstura nego kad je miksano i s vremenom sam ostavljala.sve vise.komadica. 

Bela
    01. Veljača 2018. 14:21

Sretna hvala na savjetima. Ja planiram krenuti kad bude imala 5.5 mj po savjetu ped.
    Skinula sam si neku aplikaciju pa ako nekoga zanima, bebin kalendar dohrane se zove, zelena ikonica.
    Mislim se po tome ravnati, jer nemam vremena visiti na google i citati tisucu razlicitih info.

Bela
    01. Veljača 2018. 14:26

Sanjchi sretnih 3! Curka je ista ti
    Za spavanje- evo i mi se sada drzimo da bi spavali, a sta cu, ili tako ili nikako.
    Baby gym, ljuljacka, klokanica, u nicemu ne izdrzi dulje od 2 minute bez vriskanja. 

dzenny
    01. Veljača 2018. 14:26

Sretna,hvala na savjetima.. 😘
    Jao cure i moja se toliko bunila u kolicima,na pocetku iznesmo je van,ali ona podje toliko plakati da se moramo vratiti.. ii onda sutala je saaamo ako spava,ali to uspavljivanje je mooralo biti doma,obavezno.. ii primjetila sam da ide na bolje.. evo sad izidjemo vani,ona cijelo vrijeme gleda ii ne place,izdrzimo mozda 45 min ili 1h.. ii zna se buniti ako je sunce,pa joj je jaka svjetlost 😂😂 al uglavno ide na bolje 😊 iii da,u kosaru nece,vec je u jajetu vozim.. 
    Eejj budem vam slikala dudu koju A ima za voce.. mislim da ste to vec vidjele.. 🙃

dzenny
    01. Veljača 2018. 14:30

Bela,jel na ikonici pise njam bebi njam?? mn samo to izbaci..

Barkleys
    01. Veljača 2018. 14:31

I da, hvala i_me i sretna na sve info za dohranu. I ja ko mali štreber sve screenshotam. 😂😂😂😂. Tak sam i na bebama sve slikala. 😂😂😂 Hahhaha, sretna "u one bio gluposti ne vjerujem". Tako otprilike i ja. Ja nekako mislim i da su kašice prošle puno više testiranja nego "svježe" voće i povrće iz dućana. Ali meni mama ima vrt i već me gnjavi što točno da posadi ove godine. 😂😂😂 A i ima svaka trgovina svoj BIO asortiman, npr.znam da LIDL ima. Ja ću kombinirati. Ovo u početku ću se truditi domaće i sve, ali poslije i za neke vanredne situacije kad negdje idemo itd. ako ne stignem unaprijed pripremiti, kupovna kašica. Uopće se ne uzrujavaju oko toga. Još. 😂😂😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.