Cure dibila sam elektricnu izdajalicu i sad sam izdojila samo iz desne sise 110 ml u 15 min😁preodusevljena sam ovi cudom nisam vas nis citala. sad se prebacujem na leva sisa😂😂😂😂Ugl my question is:Kako spremate mlijeko i kako ga podgrijavate? 😀😀😀😀
Uuuuu 110 iz jedne!!!
Mene elektricna SPASILA! Bas sam ju iskoristila do maksimuma.
Danas me tipkovnuca ne slusa 😂😂
Lezim u krevetu, mala kraj mene,svjetlo na mpbu full smanjeno i bez naocala sam 😂😂😂
Ajme predobra je klokanica. Ja imam Boba elastičnu maramu, nisam je još koristila jer me bilo strah stavljati L u taj položaj za novorođenčad, ali sad ću nakon uzv kukova probati. Nakon 4kg može ono da vire noge. Čekam neku dobru ponudu u onoj grupi gdje se prodaju nosiljke. Ja bih ergo, pa čekam da netko objavi. Nije mi za sad hića. Dok ja skužim oglas, već je prodan. Popularan je ergo 🤣🤣🤣🤣
Hedge ja imam adapt ali brijem da cemo se skuhat na ljeto. Sad budem u jednoj majici mooookra setajuci... i idu mi na jetricu debele naramenile kod erga. vjerojatno cu pogledati za one nosiljke sta se sivaju, freda ili bazzinga ili kako se vec zovu, ne znam koje su razlike moram prouciti...
Sanjchi bebe mogu satima biti u nosiljkama ako su ergonomske dakle noge u M ledja u C. Neke zene can doje u maramama, malo otpuste maramu, beba se spusti i pocne cikiti, a krakom se pokrije sisa i bebina glava...
Mamasita mlijeko pohranjujes u male spremnike ili vrecice, bolje izvaditi iz skrinje 2kom nego se zaribati i spremiti npr 200ml u jedan spremnik znajuci da beba to nece pojesti. Znaci idealno je odmrzavati mlijeko 24h u frizideru, nakon toga bi se trebalo podgrijati i odmah dati bebi. Ne smije se 2x zagrijavati, ostatak nemoj baciti ako bude nego ostavi u frizideru za kupanje (ali ne u vratima frizidera). Znaci ja sam bila postavila pitanje u grupu za dojenje da li se npr kolicina od 200ml nakon odmrzavanja moze razdijeliti pa npr 100ml zgrijati i dati bebi, a preostalih 100ml za par sati. Nikad nisam na to dobila odgovor. Manje je dobro smrznuto mlijeko naglo zagrijavati u vrucoj vodi. Bolje je postepeno. Btw, znas da ako izdajas do kraja cicu da ce ti se produkcija povecati?
Marijana i ja radim tako kako si napisala...ja sam znala odvojit tu kolicinu npr. od 200ml uzmem 100 i zagrijem,pa kasnije ovih drugih 100,nisam primjetila da joj nesto smeta
Mamasita preporucam ti nositi frisko izdojeno mlijeko sa sobom, dakle ono koje si prethodno izdojila i koje je stajalo na sobnoj temp, onda npr u kaficu trazis u salici vruce vode pa ugrijes bocicu. Ja ne bih nosila odmrznuto mlijeko a ni ono iz frizidera jer vise puta mijenja tepmperature a to ne znam da je dobro. Evo dva linka:
http://mamicakravica.blogspot.de/2016/09/odmrznuto-mlijeko.html?m=1
http://www.roda.hr/portal/dojenje/opcenito-o-dojenju/pohranjivanje-i-cuvanje-majcinog-mlijeka.html
I_me super kad je onda dobro za kukice...
Nadam se da brzo skidate remencice... Mi imamo kontrolu sad pocetkom drugog i ja se nadam da skidamo gace za kukove ...
Mamasita el.izdajalica je vrhu... Koju imas? Ja imam od tommee tippee...ako tek izdojeno mliko nosis sa sobom ono ti moze bit do 4h van frizidera... Mliko grijem na nacin da bocicu stavim u prokuhanu vodu da se ugrije, ne previse nego da bude toplo... Ako otapam onda dan prije nego mi treba ostavim u frizideru i sutradan kad mi treba ugrijem...jedino ne znam koliko dugo odmrznuto mliko moze stajat u frizideru
I me super za pregled i nosiljku ,ja sam dobila na poklon od sefice ergobaby omni 360,odlicna je,moje tople preporuke,jedino joj je cijena isto "odlicna",mozda bolje potrazit polovnu...drzim fige da skinete remencice na kontroli
Sanjchi brzo ozdravi
Barbs supet za pizzu i izlazak sa muzem,joj koliko mi to nekad fali,a nemamo je kome ostavit na cuvanje al dobro narast ce
Maslacak idem gladna spavat jer necu vecerat i onda vidim tvoje krafne sad samo na njih mislim i sline mi cure,super su ti ispale,bas si me nagustirala sa njima
Sanjchi bebe mogu satima biti u nosiljkama ako su ergonomske dakle noge u M ledja u C. Neke zene can doje u maramama, malo otpuste maramu, beba se spusti i pocne cikiti, a krakom se pokrije sisa i bebina glava…
Mamasita mlijeko pohranjujes u male spremnike ili vrecice, bolje izvaditi iz skrinje 2kom nego se zaribati i spremiti npr 200ml u jedan spremnik znajuci da beba to nece pojesti. Znaci idealno je odmrzavati mlijeko 24h u frizideru, nakon toga bi se trebalo podgrijati i odmah dati bebi. Ne smije se 2x zagrijavati, ostatak nemoj baciti ako bude nego ostavi u frizideru za kupanje (ali ne u vratima frizidera). Znaci ja sam bila postavila pitanje u grupu za dojenje da li se npr kolicina od 200ml nakon odmrzavanja moze razdijeliti pa npr 100ml zgrijati i dati bebi, a preostalih 100ml za par sati. Nikad nisam na to dobila odgovor. Manje je dobro smrznuto mlijeko naglo zagrijavati u vrucoj vodi. Bolje je postepeno. Btw, znas da ako izdajas do kraja cicu da ce ti se produkcija povecati?
Marijana, ja sam sada izdojila 200 ml ravno iz ie i stavila sam u veliku plasticnu bocicu koja ima poklopac u frizider. Ovo da ne smijem u vrata frizidera sam znala a to ako do kraja izdojim da ce se povecati produkcija nisam znala. Nastojat cu se do kraja izdajati! Znaci sutra mu mogu npr iz frizidera podgrijat svih 200 il npr izdvojit 120 a preostalo vratiti u frizider (bas frizider ne zamrzivac) za poslije? Samo naravno ako se opet budem izdajala ne smijem novo mjesati sa tih preostalih od proslog puta jelda? I kako zagrijavas, stavis bocicu u posudu sa zagrijanom vodom ili bocicu pod mlaz tople vode?
Mamasita odvoji kolko ce dijete pojesti. Ostalo metnes nazad u frizider. Smije stajati do 8dana max. Ako izdajas sutra izdajaj u drugi spremnik pa u frizider. Tek kad se temperature izjednace mozes mijesati mlijeka. Zagrijavaj u posudici s vrucom vodom (pod mlazom ti se nece mlijeko iz frizidera 100god ugrijat jer od 4°C do 37°C je velika razlika) pritom stalno lagano okrecuci bocicu da se mlijeko u bocici ravnomjerno zagrijava a ne izvana prema unutra
I_me super kad je onda dobro za kukice…
Nadam se da brzo skidate remencice… Mi imamo kontrolu sad pocetkom drugog i ja se nadam da skidamo gace za kukove …
Mamasita el.izdajalica je vrhu… Koju imas? Ja imam od tommee tippee…ako tek izdojeno mliko nosis sa sobom ono ti moze bit do 4h van frizidera… Mliko grijem na nacin da bocicu stavim u prokuhanu vodu da se ugrije, ne previse nego da bude toplo… Ako otapam onda dan prije nego mi treba ostavim u frizideru i sutradan kad mi treba ugrijem…jedino ne znam koliko dugo odmrznuto mliko moze stajat u frizideru
Ne znam zasto sam napisala prokuhanu vodu... U vrucu vodu stavim... Npr napunim neku posudu s vrcuom vodom i u to stavim bocicu s mlikom... Kad sam vani pitam u kaficu da mi uliju vruce vode u termosicu (imam neku metalnu koja je dosta siroka pa mi stane boca u nju) i u to stavim bocicu...
Sortiraj odgovore
Najstariji