Ciao cure
prijavljujem i ja ne prospavanu noc. Budi se svakih sat vremena i plače kao da ga jako boli - očito su zubi u pitanju, slini nenormalno, sve mu se zabijelilo na donjoj celjusti, Stavim mu gel ali isto baš ne pomaže, ubiti trenutno da zaspe, ali opet se budi i onda je i preko dana skroz nervozan. Je li netko od vas koristio homeopatske kuglice za zube? Ryanne jesi možda ti to spominjala? više ne znam što da radim, zadnjih par noći se budi i nacicava, sise su mi ko lubenice - zadnjjih mjesec i pol je uredno cijelu noc spavao i ovo je možda naznaka da ce nam uskoro doci prvi zubic, a Dino ima samo 3 mj i 5 dana.
i jos se jucer porbudi skroz prehlađen, nemam pojma kako se uspio prehladiti jer mi se čini da ga čak i previče navlačim, a možda baš zbog toga...oko mu je suzavo, pediajtrica kaže ako nema krmelja da natopim sterilnu kompresu sa hladnom kamilicom i vise puta dnevno mu stavljam obloge pa se nadam da ce i to pomoci.
sto se tice vježbanja - ne stsignem još uvijek, ali razradila sam si plan vježbanja kod kuće, kroz 10 dana se nadam poceti - s kilažom sam kao i prije trudnoce, drob se skoro skroz uvukao, ali leđa me ful bole i kosti općenito pa se nadam da ce vježba pomoci. Da je muž kući otisla bi na pilates svaki drugi dan ali ovako nas dvoje sami pa nema šanse za sad.
Oliva, od žitarica smije ići riža, proso, amaranth...
I ja ću započeti sa mrkvicom prva 3-4 dana, a onda ću u nju staviti rižu. Nakon toga slijedi sama jabuka pa jabuka u kombinaciji sa nekom žitaricom... Onda tikvica ili butternut tikva, kruška..
Baš se nekako veselim kuhati i pripremati joj hranu. Mislim da će biti pravi mali gurman.
Nego, s obzirom da ćemo sa cca 6. mj krenuti, valjda je smijem tad staviti u hranilicu? Tad bi trebala biti zrela za sjedenje. Makar je malo obložila unutar hranilice.
Zara, mi imamo homeopatski pripravak za zubice na bazi kamilice. Jel pomaže? Pojma nemam. Dam joj tu i tamo predvečer kad cendra i previše stavlja šake u usta. Čini mi se da joj je tad malo bolje, ali s druge strane.. ne vidim nikakve naznake zubića. Kad će baš ići van, pitanje je hoće li joj pomoći.
Cure koje imate nosiljke! Pazite da su vam ergonomske jel neispravne stete za kukice i nepreporuca se napred noait bebu duze od 30min.
Meni se batat cini jako zanimljiv za pocetak nadohrane jel je mekan kad se skuha i slatkast.
Da, i meni batat zvuči fino..samo sam prvo htjela s nečim što nije slatko, kao recimo tikvica da kasnije ne odbija onda nešto što nije slatkasto..
A kada im se daje riža, samo se skuha normalno i izmiksa sa štapnim recimo?
Joj ja svoju nikako ne mogu normalno namjestit u maramu, stalno pokušavam..mislim da ćemo kupit ergo 😁
Preporucam ergo...lako se namjesti, u fazi navikavanja jana na nosenje smo hehe, jos nismo bili vani, ali namjeravamo ubrzo
Ja isto namjeravam krenut s povrcem pa vocem, isto mislim da ce bit gurman jer bas bulji kad jedemo i sam si gura zlicu u usta kad mu dajem kapi 💕
Branchi Natator ima ljetnu grupu koja starta pocetkom svibnja, ja planiram na nju ici!
Cure, ne znam jeste li kupovali u Next ducanima robicu za djecu, ali mene su upravo dodatno odusevili!! Ja sam kupila bila nestokod nas i naslijedila dosta te robice, jaaaako sam zadovoljna bodijima i pidzamicama, i nakon hrpe pranja su i dalje u super stanju!
Sad su me odusevili jer sam narucila neke stvari online iz ducana iz Engleske i to u utorak na vecer, i dostava mi je upravo stigla!!! Dakle manje od 48 sati!
A sto je najbolje, cijene su nize online nego u ducanima kod nas (ocito je pitanje marzi) a izbor je puuuuno veci! Dostava je besplatna iznad 250kn, ispod toga je 25kn (ali svaka cast ukoliko uspijete narucit za manje;))
Eto, da podjelim i neko odusevljenje ;)
Kod klokanica i nosiljki treba paziti da nogice budu ko zabici, ne smiju visit.
Ja cu mu davati rizine pahuljice, kupila hippove. Isto tak mrkvica, ne preslatko jer je mlijeko slatkasto pa da nebi odbijao povrce. Mi jos imamo vremena ali moram lagano razradit sto i kako. Danas sam u lidlu kupila sjeme mrkvice spinata, poriluk itd pa cemo saditi da papa domace :)
Imate u dm i mulleru rizine pahuljice koje sam sam na vodi malo prokuhaju,amoze se i obicna riza skuhat pa se valjda zgnjeci ili sta vec!! Neko cak daje na poc karfiol i brokulu...sad neznam kad sta u kojem mj je preporuceno davati?!
Bokec cure! Mi isto ne spavamo kao prije..nocas se budio svaka dva sata a ja ga cijelu noc umirujem i držim za rukicu kroz kinderbet, sva sam popigana Ne znam dal su zubi pa bi je glupo davat gel unaprijed..kako znati? mislim ništa mu se ne vidi..samo jako jako slini i ruke i prste stalno zvace!!
Kile su još tu, od dobivenih 15, otišlo 12kg, ali ja sam s 12+ zatrudnila tako da imama posla! a vježbat ću doma koliko stignem..dok on spava ili njega na pod pa oko njega :) (Ashley kao u videu )..danas sam pustila juzu pa smo čagali i zezali se valjda sat vremena..prvo sam ga malo nosila a onda je bio na podu i uživao! ne znam kako ste vi sve u minusu..mislim znam da ide to kad se doji, a ja ne dojim ali opet..ja uvijek stignem jest..ak ne doma u pekari što je najgore
--ali odlučila sam se na LCHF način prehrane i tako već par dana i super se osjećam!
Za bazen sam uvijek mislila da ćemo ići, ali nekako mi klor, bakterije i virusi ne idu s malim bebama tako da sam odustala..budemo se mi u moru kupali a do tad je kada čist ok..
Plavojka Next je zakon, ali bojim se uopće spojit na stranicu jer ću potrošit hrpu love a sve imamo
Ryanne pitala sam iskusne mame na FB grupi za rižu..kažu "Integralnu rižu treba namočiti preko noći i dobro skuhati. Možete u početku dati običnu bijelu." Samo jedna napomena: riža zatvara više od prosa ili amaratha pa je preporuka bolje s njima krenuti za početak..
Danas sam napravila super skriptu za dohranu, uvođenje namirnica, savjeti, recepti i tako pa ako nekoga zanima mogu poslati na email! Inače tikva (muškatna) je odlična za početak..ja ću ili s njom ili s prosom (ovdje možete naručiti kvalitetan http://heljda-opgpocedulic.hr/)..i u sve od početka može kap malisnovog ulja za bolji okus..domaćeg bi naravno bilo najbolje!
Za nošenje ste me baš zabrinule, mi se samo prema van nosimo, ne svaki dan i znali smo nekoliko puta i preko sat vremena..ali čitala sam da je ok tako s 4+..e sad više nisam pametna..
Sortiraj odgovore
Najstariji