e i samo da podijelim s vama, moram 😅... jutros mi se ema u ruku pokakila 😅😅 taman joj mazem guzu kremom, kad ono iznenađenje!! 😅
Hahaha poklon za mamu :D ma sam nek je zdrava i nek kaka bez problema..
Ja cu pokusat jos odviknut ga ali ako nece ic nema veze, u pocetku me to dosta frustriralo ali nekako sam se sad vec navikla :)
kris, totalno znam o cemu pricas, već sam pisala ranije, moja mala je pocela odbivat sesir, pa malo bi, pa ne bi...to mi je bio poticaj, inace bi isto jos papale s njima.
Pozdrav svim mamicama! Nije me dugo bilo jer smo selili pa čekali da nam presele Amis internet! Malo sam pročitala unazad ali ne mogu sve, stvarno ste aktivne
Bravo Lela za dojenje bez šeširića, Branchi nadam se da je cjepljenje proslo bez temp, Ian sad se fino posveti ovoj bebi a ubrzo ce doći i jos jedna!svim ostalima zelim da vam bebe budu super da lijepo papaju i puno spavaju
Nas Lovro je danas 5mjeseci, a na pregledu pred dva tjedna smo se cjepili (proslo super) a mjere su bile 66,5cm, 7240g i glavica mislim 41..mi smo na ad i jos nismo krenuli s dohranom..kazu da prekasno ne moze biti (prije 6mj) a prerano moze..pratim grupu na FB "Domaće kasice za bebe" gdje ima jako puno info o dohrani (prema svjetskoj organizaciji i Hrvatskoj udruzi za potporu dojenju) i puno recepata tako da cemo se držati toga! Pogledate koga zanima..npr zašto ne krenuti s dohranom prije 6mj( vrijedi i za dojene bebe i bebe na ad), s čime i kako krenuti, zašto neke namirnice kasnije, neke ranije Itd..na kraju svaka mama zna najbolje ali eto za info!
On jedan dan priča na veliko, jedan dan ne, jedan dan se okreće uz malu pomoć, nekad bas nece, na trbuhu je sve vise bez plakanja, a s ruku ga skidam sto je vise moguće i samo pod i dekicu forsiramo..jako se diže i želi sjediti, a u krilu ga držim u polusjedecem, nadam se da je to ok..sve vise pokazuje svoju volju, ljuti se i vice kad mu nešto ne pase, slini na veliko, ruke konstantno stavlja u usta (dal to treba braniti?)ali zube ne vidim..svaki dan šećemo (kolica i klokanica), i tako..svaki dan nešto novo 😍
Bokic mame... Evo mene s tecaja od dohrani...isplatilo se ic i sad definitivno imam neku smjernicu...ugl njihova preporuka je najprije krenut s zitaricama bez glutena i onda povrce pa voce...i po njihovoj preporuci je ipak bolje tjedno po jedna namirnica a ne svakih 3 dana...pa cu se drzat toga...
Znaci i vase bebe cicaju po par minuta i onda makne glavicu i pocne mi se smijat ili ispustat neke krikove smjesne... Ja joj isto pokusavam onda opet dat cicu ali je uglavnom vise nece... Ponekad pomislim da je malo jela ali kad vidim da i vasi tako onda je to valjda normalno i ne trebam se sekirat...
Mala je cijeli dan u kuci danas...nismo uopce bili vani s njom...ovdje neka kisa i maglustina...bez veze... Odosmo se sad ja i ona zavalit na pod na babygym i zabavljat se...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Netko je pisao za vratne mišiće nama su jako zalezani i ti nije skuzio pedijatar nego ortoped moramo mu vježbati glavicu tj taj vrat. Na suprotnu stranu okrenuti glavu sto vise i onda ju lagano prema gore podignuti prema plafonu. Uff ja to mrzim raditi svom toliko cvili kad mu se to radi kao da ga koljem 😠 i klokanica mi je super za to. Samo mu glavu okrenem na kontra stranu pa se malo buni i onda zaspe u njoj.
Evo i nas sa cijepljenja, mi smo dobili dvije inekcije, isto kao i sa dva mjeseca... Sad ima 6450 i 64 cm, poduplali porođajnu i još ima viška...Rekla je da ništa ne dajem do iza 5 mjeseci.. i pohvalila nas je, kaže da se vidi da vježbamo. Nadam se da neće biti temperature... Htjeli smo u šetnju sa klokanicom ali ja njega nemogu sama namjestiti unutra tako da sam se baš razljutila uf :(((
Sve bebe koje ste bile na cijepljenju.. čestitam na super mjerama i na tome što ste hrabro podnesle piku.
Nenana, drago mi je da si malo svratila. I moja malena gura šakice u usta i makar joj ih mičem, onda to opet napravi tako da nema smisla. Valjda ih svrbe desni.
Sanjarice, sa kakvim žitaricama početi dohranu? Na mlijeku? Nekako mi je bezveze dodavati adaptirano u dohranu kad dojimo. A izdojiti mogu jedva par kapi. Jedino moja mala ima čudotvoran usis koji to izvuče van.
Inače, što mislite jel beba koja doji može biti žedna? U zadnje vrijeme stvarno luduje, okreće se, znoji...
Sortiraj odgovore
Najstariji