Ja se isto bojim zaležane glave jer on stalno leži na leđima.. Ali ako sam skužila ako okreće glavu stalno onda nebi trebalo biti problema ili?
Mincy ako okrece glavu tj ne lezi stalno na istoj strani glave ne bi trebalo bit problema.
Jutro mame, da se samo osvrnem na protekle postove, moja je imala zalezanu glavicu nadesno prvi mjesec ali smo skuzili da smo mi okrenuti bili s njene desne strane, odnosno gledala bi u zid da ju je okretala ulijevo pa smo joj promijenili polozaj u kojem je boravila tako da smo mi bili na lijevoj njenoj strani i okretala je glavu ulijevo.
Inace,zbog toga, stisnutih sakica, cestog moorovog refleksa prvi mjesec zivota i slicno, imali smo uzv mozga gdje su nasli cistu. Kazu da vecina beba ima ciste samo se ne provodi rutinski uzv mozga pa se ni ne zna, a da su te ciste uzrok nekog soka u trudnoci ili pri porodu ako je bio tezak ali da znaju nestat do godine dana bez ikakvih posljedica. Ako ne nestanu mogu biti uzrok epilepticnih napada, cestih glavobolja odnosno migrena tokom zivota i slicno. Na kraju sam saznala da sve sto mala imala je normalno do treceg mjeseca zivota, ali ajd, rekla je pedijatrica na odjelu da cemo morat na razvojne vjezbe zbog te ciste, ali nasa pedijatrica smatra da mala za nicime ne kaska, lijepo drzi glavu u trakciji, dize glavu potrbuske, smanjio se moorov refleks, palac je samo nekad zarobljen ali vecinom osloboden, znaci dlanovi otvoreni itd.
imamo sljedeci tjedan uzv mozga i kukova pa cemo vidjet na cemu smo-kukove smo morali ponoviti zbog Ib dijagnoze, kao bilo bi ok da decko al buduci da curica, jos malo da joj se razviju do kraja kukovi
Lidija držim fige da sad sve dobro prođe na sljedećim pregledima ☺
Cure, bila sam jučer u bipi i imaju popust 15% na pavlovićevu mast ako imate njihovu karticu i općenito im je 25% posto na dude, sisačice i sl.. pa ako nekom treba 😊
Moja curka je počela bježat od mene 😂😂 sad sam je išla presvlačit na krevetu i krenula se rotirat, prvo na trbuh pa leđa pa trbuh, leđa i, da nije bilo popluna da ju štiti na kraju kreveta, otišla bi i na pod 😅 vec je moram lovit 😁
Lidija drzim 👍 da sve bude u redu na pregledima! 💕
Moj mis je sinoc odvaliooo 6ipo sati u komadu 1.san... I jutros se probudio u 8 i zaspao opet u 9ipo i probudio se u 12!! Nikaad do sad nije toliko spavao preko dana 😊 vecinom spava 45 min...
Lidija, nadam se da sve bude ok!!
Bumbo, moja miškica odvalila od 22 do 06:30, pa od 7:15 do 8:15! Rekord! 😅
Ja jedva cekam da se pocne vrtit, puzat, puzle cekaju spremne da ih rasirim po podu. Znam da ce onda bit teze s njom, al nema veze.
Došli i mi s pregleda kukića. Moramo široko povijati i malo vježbati. Inače, sve ok. I glavicu trebamo malo češće okretati u lijevo. Već sam mu stavila omiljene objekte s lijeve strane i bez problema okreće glavu lijevo i tako gleda.
Eh, i došli doma od doktora i ukakao se do vrata, doslovno! No, u stolici sam mu vidjela crni končić otprilike 5mm dugačak. Vidjela sam to i prije, i mislila sam da je možda zbilja nekako progutao (?!) crni končić pa ga pokakao. A sada opet isti takav. Malo sam guglala ali većinom pišu o tome mame čije bebe već papaju dohranu. Mi samo dojimo. Ima li tko iskustva, zna li itko šta je taj končić? Mene je strah da to ne bi bila krv pošto ima tak jake grčeve po cijele dane...
I zaboravih napisati da smo došli tamo s malim u jajetu. I pitali smo ga koliko to šteti njegovoj kralježnici. Rekao je da nista. Da njegova kralježnica sada ima taj oblik. A da sjedimo u najudobnijoj stolici na svijetu ne bi se preporučilo da se dugo sjedi, jer nije dobro stalno biti u istom polozaju. Moram priznati da mi je sad kao malo lakse
Lidija sretno na pregledima!!!!
Kad citam kako vase bebule spavaju moram skocit na druge forume da se uvjerim da mi nismo jedini koji se cesto budimo hehe
Lidija svašta ste već prošli ali vidi se iz postova da ste prave hrabrice i da sve možete! Bravo, ful ste optimistični i samo tako i nastavite, držim fige da i dalje sve teče kako treba!
Oliva, hahahakako rastu tako je i sve više pokreta, presvlačenje će biti sve veselije i veselije! Drž ju na oku!
Lela nekako kod vas zvuči kao da je sve došlo na svoje, neka se tako i nastavi, super je odspavala!
Sova, nemoj se brinuti, stvar probave, mogu oni tako povremeno imati, možda je duže bila stolica unutra pa se putem koja žilica ozljedila, ako nije svježe nemoj brinuti, prati i dalje da se ne bi ponovilo pa onda upitaš pedijatra.
Branchi a ne mogu svi biti isti smatrajte se posebnim!
Sortiraj odgovore
Najstariji