Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Fluffy2
    05. Siječanj 2016. 10:42

Mmama dajem mu sa svojim mlijekom ali nakon nekih 2 sata to je urlanje zesce po 45 min..

Fluffy

Cvarak
    05. Siječanj 2016. 10:48

Kad prolaze ti j...ni prdci?!!

Ashley
    05. Siječanj 2016. 10:53

Cvarak, držim sretnice da ste od četvrtka bez remenčića 

Kriss, također držim sretnice neka sve prođe bez ikakvih problema 

Da se osvrnem na prošle postove: Krštenje još nismo obavili, htjela sam početkom 11, ali pošto sam se dugo oporavljala od carskog, jednostavno nisam stigla ništa dogovoriti, a prosinac je brzo prošao, sada je snijeg, drugi mjesec nekako ne bih, pa ću vjerojatno kao i većina Vas nakon Uskrsa. Ipak je bolje vrijeme i duži dani.

Što se tiče hipertonusa, naravno i mene je strah, ali moj Bono je već prvi mjesec dizao glavicu, rukice otvarao, a sada već drži stvari u rukama, igračku i dudu, svaku u jednoj ruci, pokušava držati bočicu dok ga hranim...

A kupanac, to obožava (plakao je samo jedan puta) i to sam odmah skužila u čemu je problem, kupali smo ga prije hranjenja, pa je bio gladan. Sada ga kupam cca 2 sata nakon hranjenja i to je opće veselje. Dovoljno je da mu kažem da se idemo kupati i lice mu se rastopi osmijehom. Kadica je stvarno već postala malena i pri kupanju smo i muž i ja prisutni. On ga drži, a ja ga perem. Ne plače niti prije, niti za vrijeme niti poslije. Sada ga kupamo svaka dva ili tri dana, kako stignemo ili po njemu skužim, ako je nervozan, to je znak da se želi okupati. Baš je neki čisti muškić, ne želi biti pokakan, ne želi biti neokupan  :)

nenana, bumbo: super su Vam bebice; pravi slatkiši  

Bono je trenutno 61-62 cm (ne mogu ga točno izmjeriti), 6040 g, glava 41, mjerila sam ga preksinoć (nedjeljom ga najčešće važemo). Dobio je 200 g u tjedan dana. Sam je smanjio sa 7 na 6 obroka (izbacio je obrok u 8 ujutro). Spava do 6 - 7 ujutro (od ponoći), pa onda nakon toga do 09-10, ali ne jede prije 11. A onda po rasporedu kao i zadnja dva mjeseca, 11,00, 14,00, 17,00, 20,00, 0,00 (baš sam provjerila, prošlo je više od puna dva mjeseca da ga hranim po rasporedu).
     Svakodnevno pokazuje : papati, mama, tata, duda baby sign znakove, javlja kada je pokakan...

Naanaa2
    05. Siječanj 2016. 11:13

Fluffy, dajes Oleovit kapi? I moj se grci od njih, od Plivita ne moze kakat pa mu dajem Bio Gaiu sa vitaminom D

Naanaa2
    05. Siječanj 2016. 11:24

A ta hipertonicnost... Totalno vas kuzim. Kad nam je pedijatrica to spomenula, da mali ima ja sam se prestravila. Jos kad mi je pocela objasnjavati da moze kasniti u motorickom razvoju ja gotova. Docekali smo i taj pregled kod fizijatrice na koji sam isla s takvim strahom i panikom da bi se na kraju ispostavilo da su misici mog N totalno u redu i razvija se potpuno normalno za svoju dob. Ne mogu vam opisati olaksanje koje sam osjetila kad je fizijatrica rekla da je sve u redu i nema potrebe za ikakvim dodatnim vjezbama. 
    A onda se nesto mislim, na pregledu kod pedice N je uvijek u placu jer ona to samo ajmo obaviti, nit se trudi da ga smiri ni nista. I dijete je u placu, uplasi se i vjerojatno je u nekom grcu pa ona misli da su mu misici kruti. Dok je fizijatrica jucer bas lijepo s njim, prvo je uspostavila kontakt ocima, smijao joj se pricao; odmah je bila drugacija atmosfera nego kod pedijatrice. Al to je samo misljenje.

jahanara
    05. Siječanj 2016. 11:30

Mi se pokakali, da sam prije napisala valjda bi i prije to obavili.
    Cvarak drzim palceve za skidanje remencica.

Ashley zadivljena sam tvojom bebom :-) 

Naanaa i mi dajemo biogaia sa d, i kad sam rekla pedijatru da bljucka plivit pa da smo kupili biogaia rekao je da ne smijemo to tako, da ona mora plivit uzimat do 1.godine. da ako nece same kapi da joj dam sa vodom ili kamilicom. Al i dalje dajemo biogaiu.

Sanjarica
    05. Siječanj 2016. 12:10

Ja jos uvijek ne dajem D3 kapi... Nit plivit nit oleovit... Plivit sam joj bila dala 2 puta i ajme majko koji grcevi...nikad gori...onda sam prestala...i odlucila da cu joj ih opet pocet davat kad napuni 3 mjeseca..  I eto sutra punimo 3 mj a mene opce strah joj ih opet pocet davat da nam se ne vrate grcici... Nisam pametna sta da napravim... 

Nego jucer sam dozivjela takav sok kakav dugo nisam...bila sam tako ljuta na sebe...uf... Znaci imamo kutni kauc...i malenu sam stavila znaci bas na taj kut gdje je najsire,i stavila jastuke oko nje.. Ja isla stvavit robu susit u susjednu sobu ali gleda odmah na dnevni...mozda nekih 2 metra sam udaljena od nje...svakih par sekundi bacim pogled na malu i kad ono znaci u par sekundi pogledam a mala na bok okrenuta i pokusava uhvatit jastuk...toliko je dosla do ruba kauca pa sam promrzla u sekundi... Nikad se jos nije sama okrenula bok i eto...jucer mi priredi takav sok... Cijelu vecer sam bila van sebe misleci sta bi bilo da je nedaj boze pala...uf,uf..  O onda samo u njihaljci ce bit sama ili na babygymu na podu.... Nema vise kauca!!! 
    Ja sam odlucila ic na pregled s njom kod pedijatrice jer joj prehlada jos nije prosla,nocas je malo i kasljala i malo kao da je izgubila glas...pa idem da je pogledaju... 

Cvarak iskreno se nadam da cete u cet maknut remencice... 

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

Cvarak
    05. Siječanj 2016. 12:27

Hvala cure i ja se nadam ni neznam koji mi br dijete nosi hheh!!a valjda ce joj bit i lakse za prdce i kakanje kad ce moc nogama lamatat!!

Cvarak
    05. Siječanj 2016. 12:30

Necu n znat nosit je bez remencica... Kad ju idemo kupat svemi cudno!!

ivek 30
    05. Siječanj 2016. 12:46

Bok drage curke! Nismo se duuuugo javljale, pa vam zelimo sve najbolje zaBozic i novu godinu, da Vam bebice i vi budete zdrave i da cijela godina protekne u miru! Mi se danas vracamo doma, nakon sto smo bili u Zg 2 tjedna! Laura je put podnjela super, cijelo vrijeme je spavala, i probudila se samo za papanje! Sto se tice krstenja, mi smo to ovavili 14/11 jer ja nisam htjela ici na put bez da ju krstim. 
    Sto se tice velicine, nosimo jos 62/68, sve zavisi gdje kupimo robicu! 
    Ian cestitam na trudnoci, nadam se da ce ti sve ici glatko i ugodno!
    Sto se rice kakanja, nama se dogodilo prvi puta da Laura nije kakala sada 1 dan, tj. Jucer i do sada sanas jos nije kakala! Da li je to normalno??

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.