Sve ima svoje prednosti i nedostatke...bebe koje doje papaju malo, malo jer za čas probave, napredak je stvarno očigledan iz dana u dana, cica ih uvijek smiruje i moglo bi se reći da mogu jesti do besvjesti i nikad im nije dosta, bebe na adaptiranom zahtjevaju malo manje pažnje tokom samog hranjenja ali zato priprema dosta oduzima, kod njih je ponekad i teže jer u principu ako popapaju sljedeća tri-četiri sata ovisno kako koje ne bi trebale dobiti ništa osim eventualno malo čaja ili vode tek toliko da se smire. Može se reći da bolje spavaju jer i prilikom hranjenja popapaju puno veću doziranu količinu hrane pa ih to i poprilično uspava, dok dojenci po noći se malo malo bude. Kod dojenih je prednost što uvijek možeš negdje otići a da znaš da je hrana uvijek tu, ne treba ništa sterilizirati odnosno pripravljati dok kod adaptiranih moraš pažljivije isplanirati put jer nekoliko je potrebnih stvari sa strane, tipa boćica, mlijekeco, voda...kod dojenih prolaziš kroz skokove, regade, nacicavanje dok je kod adaptiranih to manje primjetno... ja sam izabrala dojenje i drago mi je da jesam jer bi inače moje dijete s dva mjesca samo moralo biti u bolničkom krevetu a ovako sam joj ja ipak to olakšala....ima puno puno razlika ali ono najbitnije je da su mama i beba zadovoljne pa kojom se god načinom i metodom hranile.
Kao i uvijek ja pišem romaneee!
Mi papamo svakih sat i pol, dva! Doduse, nekad nas i vec nakon pol sata svlada teska glad pa moramo jesti brzo opet!
Jedino su nam po noci duzi razmaci..
Ali oni sto sam primijetila je da se smanju vrijeme trajanja podoja, sad je nekih 12 do 15 min vecinom, jedino kad se uspavljuje na cicu ili mazi onda bude vise od pol sata..
Tako da nam se nije smanjio broj podoja, ali je ukupna minutaza cicanja.. Valjda je to normalni
Ryanne meni je sjeo, evo sad sam gledala. Jedna uplata i tocan iznos.
Meni je porodiljni sjeo,jedna uplata ali 200 kn manje nego inace...
Inace mi smo isto samo na ciki ali jede svakih 3 sata otprilike...nekad ali rijetko potegne i 4 sata bez da pita sisu... Razlika je samo ponoci s time da inace papa po nekih 10-15 min a ono zadnje hranjenje oko 23h bude na cici oko pola sata...i onda odspava u tiru po 6-7 sati...i niko sretniji od mene...
Mi evo bili dir do grada...neki kao bozicni sajam je i neke djecje predstave...konacno malo Bozicnog duha...muzika tresti...a ona blazena ko da nista ne cuje spavala cijelo vrijeme u kolicima...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Meni je sjeo porodiljni.
Sto se tice papanja, znam da je svaka beba za sebe, moja je malo i lijena, vise se voli igrat nego jest, pa za pola sata trazi jos. Nastojim to izregulirat, radim kompresije dok papa da je prisilim da guta.
Tako je svaka beba je posebna neka jede vise i brze neka obrnuto,nekoj treba vise nekoj manje,neke vole duze spavat neke kratko spavaju,neke papaju svakih sat vr neke svaka 2...neke se teze uspavju neke odma zaspu... Al najbitnije da sunone nama zdrave!!
Cure 11.mj ima jedan dan manje od 10.mj, zato vam je razlika u naknadi.
Porodiljni nemora uvijek bit isti nekad ce bit 100,200.. kn vise nekad manje...
Sortiraj odgovore
Najstariji