Ashley, ne znam kako je uspjelo cjelonocno spavanje, ali je uspjelo, malac si je valjda tako nariktao. Jeo je na svaka tri sata s tim da bi navecer zadnja boca bila oko 8-9, ovisilo je kad se ujutro probudi za prvu, i onda je u noci oko 4 trazio bocu. I jednu vecer je jeo u 8, zaspao, ali se oko 11 poceo vrpoljiti i sisati rukicu i ja mu u snu dala bocu. Pojeo je i spavao ujutro do 8. I tako sam ponovila sljedecu vecer i opet je spavao. I onda sam skuzila da mu tako odgovara ( a i meni) i sad spavamo od 11 do 8. A jede Novalac CC, dajem mu na 150 ml vode bocu. Ako mu dam vise pojede, ali onda izbljucka.
NaaNaa2, to je super. Moj sada jede kombinaciju CC i AC, ali po 135ml po hranjenju (120 ml vode + 4 žičice 2ac i 2cc. Iako, danas je u 14.00 nakon svoga redovitog hranjenja, pokazao (još to u nevjerici izgovaram) mama i papati. Napravila sam mu još 30 ml vode + 1 žličica CC. Pocucao je u manje od 40 sekundi i znaš što, opet je tražio znakovima mama i papati i napravila sam još 30 ml + 1 žličica AC i to je pocucao, ali nešto sporije. Nakon toga više nije tražio. Još sam sva u nevjerici da je naučio ta dva znaka. Namjerno ću mu nastaviti davati 135, pa pratiti da li će se ponoviti da traži još
Ashley, napisala si da malca nikad ne nosis. To se odnosi na onda kad place ili bas nikad? Osim sa mjesta a na b, naravno. Bas mi je zanimljiv tvoj nacin odgoja.
Nije moj stil, ali mi je zanimljivo kako funkcionira. :-)
Ja svoju malu obavezno nosim kad place, a uzmem je i u narucje nakon sto je duze vrijeme u ljuljacki ili u babygymu. Tako da je nosim kad place da je utjesim. Ali je uzmem i u narucje da je nagradim kad je bila dobra neko vrijeme. Nosim je po stanu, pokazujem joj stvari, stanemo pred ogledalo pa sama sebe gleda i smije se. Mazimo se, obgrli me rucicama... prekrasno mi je to.
Doduse, sad je sve teza, ali nekako mi nije zao sto je toliko na rukama jer znam da dio dana ipak provodi igrajuci se sama. Jedino je zaribano kad nece zaspati nigdje osim u narucju. To bih je voljela nauciti... da sama zaspi.
Ashley i moj me danas iznednadio, isto papamo kao i vi 120-4 mjerice, ali u zadnje vrijeme slisti u par minuta i danas kad je pojeo nije mu bilo dosta pa sam mu još 60 napravila i sve je popio, znači rekord 180ml prvi put! Ali naravno sljedeći obrok 120 je ostavio..budu oni sve više i više papali! Za međuobroke mu dajem vrlo rijetki čaj od komorača onaj Hipp granule, ali jako jako malo stavim, skoro samo voda :) i toga preko dana popije oko 100ml...Što se tiče nosanja kod nas je isto kao što je Ryanne opisala njihove nosanje :) pa me baš zanima kako se vi to ne nosate :)
A nadimak nenana..je dao tatek kad sam bila mala, jer sam stalno pjevala onu pjesmu od
Vaya con dios - Nah neh nah https://www.youtube.com/watch?v=7LUm-E4GPU8
a i moje ime je Snježana pa nekako paše
ps. Danas ostavljam moje dečke same, idem konačno s frendicama malo van, meksička klopica i đir po centru Zg..Malo zraka i kuhanog vina, gužve i šušura
A slatkisa malih.
Ja uhvatila malo vremena dok bebac spava.
Ritam nam je sljedeci: hranjenje u 7 pa zaspe oko 8 do nekih 1.30. Nakon toga buđenje u 5 i onda svaka 3 sata. Dizemo se tek oko 10, oboje smo teske spavalice. Uopce ne place pa nekad mislim da sam glupa sto mu dajem jest a ne trazi, sta vi mislite?
Po noci se znaci meskolji nekih 15 min i doslovno ga u snu nahranim i nastavi spavat. Preko dana isto je miran a ja mu dajem svaka 3, 3.5 sata jest. Mozda trebam cekat dok ne trazi? Iako uredno pojede sve sto mu dam.
Inace se obozava igrat ali mu nije problem ni bit sam sa sobom, zabavi se rucicama i smije.
Moram rec da sam napokon dosla sebi od poroda, odmorila sam se i naspavala i sad je bas super, nadam se da i vi tako
Fluffy
Ashley, slazem se da oko bebe ne treba hodati kao po jajima. Mi smo je od pocetka navikli na normalne zvukove okoline. Upaljeni tv, kucanski aparati, pricanje...
Makar je mala postala mustra. Nekad tako spava da se trgne kad se ja okrenem na krevetu pa podnica minimalno zaskripi, a nekad lupam snicle kraj nje, a ona spava ko top.
A place kad je vrijeme da je primim u narucje, odnosno ako je dugo bila sama ili ako se premori pa nikako da zaspi (to je u zadnje vrijeme pocela raditi). Sad je na prvi znak umora pokusam uspavati, ali nekad ne ide pa se ipak premori.
Sortiraj odgovore
Najstariji