Ne zelim citat vas koji spavate po 6-8 sati 😀
Mi smo sinoc sitno spavali - ja iskasljavala, janu nosic malo pun, malo nije, papa, papa, ludnica :)
A ujutro u 7 smjesak i zaigranost ko da je spavao danima. Mis moj mali 💕
Moje se dijete sinoc tako uplasilo kad je muzu pao neki kofer taman bila na sisi reko idemo pavat kad sam ja ha skocila i ona to je bio tako drugaciji plac nego inace bas ono strah oko moje malo eee
Tak mi ju je bilo zao!!! Mi imamo 11 t neznam ocemo li osjetit skok sa 12 il ce proc kao 6 i 9t da nismo nista osjetile ;))
Naanaa2 ne brini, oni placu i kad im je dosadno, a sada im se vise neda toliko ležati jer kad su okomito sve vide i promatraju Moj malac je isto počeo pokazivati volju i ljutiti se..prvo sam se bojala da ga nešto boli, ali onda kad bi upalila usisivač ili ga primila na ruke bočno na sebe, trbuh na trbuh, nunala i pjevala sve je bilo ok..jer da ga nešto boli nastavio bi plakati! Oni počinju biti male mustre :)
Jel stavljate bebe na bušu? Moj mali bude 5 min max i onda plac...mislim da sam prekasno počela :/
Ashley, kako napredujete sa hranjenjem svaka 4 sata. Ako se ne varam, prosli tjedan si rekla da to uvodite.
Je, dobro si zapamtila, ali to je doslovno ispala nemoguća misija, jer on neće pojesti više koliko sam mu mislila dati, nego mililitražu koju i inače jede i onda nakon 3 sata želi opet papati. Do 17.00 sati sam odustala i vratila se na raspored koji imamo.
Po noći se sada već skoro redovito budi između 5 i 6, a ujutro najčešće oko 9. Onda ga nahranim, pa opet u 11 i nastavimo po dobro znanom rasporedu.
Eto i sada se probudio (spavao je između 10 i 10.50), kao da ima uricu u sebi, zna da je u 11 hranjenje. Pričekati ću još neko vrijeme, možda uspijemo izbaciti ovo jedno noćno hranjenje, pa će biti 6 umjesto 7 hranjenja. Čitala sam da Novalac ima neki i za to noćno hranjenje, pa beba duže spava. Pokušat ću nabaviti i uvesti i tu hranu. Ma to po danu, 3 sata mi nisu problem, nije ni to po noći, ali ako bi već birala, voljela bih da izbaci to buđenje poslije 5. Vidim da mu ritam tj. raspored koji imamo odgovara, jer ima 4 sata na dan učenje i vježbanje, 4 sata je igranje i 4 sata je spavanje tokom dana. Kada je sve po rasporedu on je vrlo sretan, zainteresiran za učenje i vježbu te samostalno igranje na baby gymu ili (od 11.20-12.20 je uz akvarij, pa gleda kako mama hrani ribice i poslije ih gleda i uživa u tome).
Da, Lela, moj je na adaptiranom, jede svaka 3 sata, navecer zadnja boca u 11 i spava do 8. Al u 8:00 se javlja, tocan je ko urica
NaaNaaa2, plaču kako je i nenana rekla : iz dosade !! To je činjenica. Moj ako ne dobije svoju dozu školice i igre se vrlo lako rasplače (kod nas plač traje maksimalno nekoliko sekundi, jer znam što mu je, pa ga odmah zabavim-NE NOSIM GA NIKADA, ali mu pričam, pjevam, vježbamo -ovisno što traži). Treba znati prepoznati što im je u kojem trenutku, jer oni na taj način negoduju, pa makar i iz dosade, kada su željni druženja; iz umora, ako žele spavati ili imati svoj mir; kada su gladni; ako ih boli;....
A kod presvlačenja, ne znam što bi ti tu rekla: provjeri: da mu nije prehladno , da ga ne stišće robica, ili mu jednostavno ne odgovara vrsta robice koju bi mu obukla, pa ga pitaj: " Želiš li ovo obuči? ili ovo?, naravno da ti ne može odgovoriti, ali ćeš ga na taj način zabaviti. Ja svoga uvijek priupitam, da li misli da je odlično da obučemo ovo: pa mu pokažem i još se i sama divim kako je to super i prekrasno :), pa se i on nasmije.
Nenana ma nisi,nema veze s tim..već smo pisale kako se skoro sve bebe ovdje se brzo počnu bunit kad su na trbuhu..ja svoju stavljam od rođenja skoro pa svejedno nikad ne voli bit dugo na trbuhu..i 5 min meni zvuči super :) ja je par puta tijekom dana stavim pa bude to vremenski sve skupa ok..sve će oni naučiti :)
Ja isto i dalje niš te skokove ne kužim (sad bi trebao biti ovaj s 12 t)..ona sisa skoro uvijek isto i rijetko je nervozna na sisi..samo kad je imala par dana je znala bit nervozna dok je sisala..sad otkad baš pratim skokove i kad bi koji mogao doć,ona ništa :D
Ma joj tako se uplasila jer sam se vj i ja i bila mi ke na prsima --veza mama uplasena beba iplasena!! Al sam je brzo smirila i nunala da nista nije bilo da je tata srusio nesto i da je sve u redu i stavila je dalje na prsa i zaspala je!! A tak je plakila ee nikad takav zvuk placa nisam cula jos kod nje!!
Mame ja sam malo zabrinuta...zanima me vase misljenje ili dali se i vasim bebicama to desava... Naime zadnjih par dana kad je stavim na podlogu za presvlacenje pocne zabacivat glavu na jednu stranu i za iza...nekao izgleda kao da joj je tjelo u obliku luka...nadam se da razumijete sta ocu rec...znaci ponekad...ili kad je nervozna prije nego zaspi popodne isto tako zna si glavicu zabacivat za iza... A navecer kad zaspi glavu stavi na stranu i ponekad je isto stavi malo na stranu kao.... Naravno isla sam malo guglat i pao mi je mrak na oci...ispada da to nikako nije ok... Al ne radi ona to stalno...pa sad neznam? Dal i vasi bebaci ponekad tako zabacuju tijelo/glavicu?
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Sanjarica sve bebe to rade do 3, 4 mjeseca...i imaju vecinom stisnute samice...ako rade i nakon toga, pedica ce vidjet da li trebate vjezbice. Malom od kolegice s posla su cekali do 6 mjeseca pa je sad krenuo sa vjezbicama, dijagnosticiran mu je taj hipertonus nesto....vidi, prati, pazi da si bebacu uvijek ispred, da ne gleda di si iza i prenesi sve pedijatrici kad ides.
Koliko sam citala druga iskustva, sve se te stvari isprave sa vjezbicama pa nemoj panicariti.
Jan isto to tu i tam radi i nekad je bas krut, ali to sad nije nista cudno za njih pa se necu brinuti
Meni beba to ne radi, nisam primjetila al kaj Branchi kaze ne brini se, vjerojatno je sve ok, ped ce vidjet i reci ti ako nesto nece stimat.
Mi smo njega vec navikli na ruke i tak zaspi, rijetko kad na cici zaspi, ja ga uvijek dizem da podrigne pa mi onda zaspi na ramenu po noci il ga spustim stisnem malo i zaspi.. Takodjer ne voli bit na trbuhu, voli gledat okolo a na busi bas i ne moze jos je glavica teska :) mi smo prosli skok, opet papanje svaka 2h po danu a po noci3-4..
Sortiraj odgovore
Najstariji