Jesenske bebe/mame 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ashley
    23. Studeni 2015. 16:20

Kod nas jutro počinje oko 08.00.. Prvo je presvlačenje, pa hranjenje. Za vrijeme hranjenja, stalno mu pričam i učim ga baby sign. Tokom hranjenja ima barem dva dizanja na podrigavanje.  Sveukupno to traje oko 10-15 min. Nakon hranjenja selimo se na baby gym. Malo pričamo, malo ga razgibavam (okrenem na trbuh na baby gymu, pa on radi sklekove i pokušava se okrenuti, diže glavu...).  . Nakon 5-minuta, 10 takve akcije, okrenem ga na leđa, uhvatim za rukice ili nogice pa vježbamo: "avione" i "žabe". Onda pričam sa njime i kreveljim se, radim grimase, malo baby sign. Sve to ukupno traje maksimalno 45 min od hranjenja. Pustim ga na baby gymu, on se još malo sam igra, a onda zaspi. 
    U slučaju ako ne zaspi, onda ga uzmem i prebacim u kbed u spavaću sobu. U spavaćoj sobi je uvijek polumrak, pa se tamo sam uspava. Ne obilazim ga, osim ako se baš ne rasplače, a to onda znaći da se pokakao i da ga treba presvući . Obavezno sluša muziku, za spavanje jednu, za igranje i budno stanje drugu. Uvijek je to slično, klasika ili relax, ali odabirem glazbu po njenom ritmu, aktivniji ritam za aktivno, a sporiji i jednoličan ritam za spavanje.

Bumbo0809
    23. Studeni 2015. 16:52

Lela, mom bebacu je stanje bilo punooo gore nakon uzimanja sab simplexa.. Onda mu ih 3-4 dana nisam davala. Zatim sam procitala da mu prepolovim dozu i nakon toga (davanje 7 kapi) mu je bilo bolje...i prdeckao je i kakio
    Sad koristim njemacke kapi Lefax (receno mi je da se tu ne mogu kupiti,nego naruciti u ljekarni...a  meni ih je rodica poslala iz Njem)
    Daje se 1 kap.Isto je na bazi simetikona
    Cini mi se da je stanje sve u svemu okej, iako svako nekoliko ima bas "napadaj" grceva.

Cvarak
    23. Studeni 2015. 16:53

Sretna beba knjiga u algoritmu dodje 40kn samo za info ko zeli!! Ashley hvala na odg 😘

Oliva4
    23. Studeni 2015. 17:12

Zara  baš mi je žao da ti se to dogodilo :/ i držim fige da bude sve ok i brzo prođe..

Sova ja sam išla sa svojom na pregled kukova s 8 tjedana..moja pedijatrica me na šalatu bila naručila tek u 12.mjesecu,ali su me   od gore zvali i rekli da moramo do 8. bebinog tjedna napravit pregled pa su mi promijenili na raniji termin.. tako da obavezno pregled što prije..

Cvarak
    23. Studeni 2015. 17:34

Na uzv kukica idite sto prije pogotovo ko ima djevojcice!!

Ryanne
    23. Studeni 2015. 17:38

Moja mala danju zaspi iskljucivo na rukama, a nocu na sisi pa.je prebacim samo u krevetic. 
    Svega se dva puta sama uspavala. 

Inace se budimo oko 8 ujutro i oko 10 ide opet na spavanac, a znam da je vrijeme za njega kad pocna plakati i cendrati. Onda par minuta nosam u vodoravnom polozaju, pjevam i odmah zaspi. Za vecernje spavanje je isti princip, ali traje duze. 

A ima i trenutaka tijekom dana kada zaspi tati u narucju sama od sebe, bez da on ni ne mrdne. Kod mene to ne prolazi. Ja moram nunati i pjevati. 

plavojka
    23. Studeni 2015. 18:24

Cvarak, mi ti bas i nemamo neki raspored.. Kad se probudi hranimo se, pa presvlacenje.. Onda vjezbamo onaj baby fitnes (iz knjige pedijatra Jovancevica), pa onda se nekad opet hranimo pa zaspe (ili ne).. I onda oko podneva, jedan šetnja.. to prespava! 
    Kad dodjemo doma opet hranjenje, pa najcesce zaspe, i ostatak popodneva nam tako prodje, malo se igramo, ako ga spopadne probava onda cupkamo po lopti, masiramo trbuscic, radimo vjezbe za grceve..

Ja ga nesto posebno ne uspavljujem. Nekad zaspe na cici, nekad zaspe kad skakucemo po lopti, a nekad ga jednostavno spustim na ravnu podlogu i on odcori..  Nisam bas iskreno ni skuzila da ga mogu uspaati na rukama..
    A po noci dojimo lezeci, zaspe pa ga prebacim u kinderbet.. I to je to..

Naravno, imamo boljih i gorih dana, s vise i manje spavanja.. Ali na zalost nemamo jos nikakav raspored.. Pomalo ce valjda biti!
    I kad smo kod toga, sestra mi je danas u Profilu kupila knjigu Sretna beba  za 40kn!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.