Kad citam sve vas vidim da meni nije toliko lose. Moj N zaspe ima kupanje oko 9, pa velika boca (150 ml), zaspe do 10 i spava do 3:30- 4. Onda manja boca i opet spava do 7-8. Do neki dan smo muku mucili sa dnevnim spavanjem, ali vec para dana ide jako dobro.
Npr. sad je pojeo bocu od 140 ml u 11, i zaspao u pola 12. I sad spava u kreveticu. Trebao bi odspavati sigurno 2 sata.
Ali eto, kod nas je nedostatak sto smo na ad.
I moram priznat da bez knjige Sretna beba ne bi uspjela dovesti malo u red spavanje i hranjenje. Kako smo imali problema sa grcenjem jednostavno smo se svi pogubili u tom nekom redu. A kad smo to rijesili nisam znala od kud i kako krenuti da nam uvedem neki red i rutinu. I pomoc sam potrazila u toj knjizi, i pomogla mi je. Iako je se ne pridrzavam striktno vec sam samo uzela neke savjete i smjernice.
Kad citam sve vas vidim da meni nije toliko lose. Moj N zaspe ima kupanje oko 9, pa velika boca (150 ml), zaspe do 10 i spava do 3:30- 4. Onda manja boca i opet spava do 7-8. Do neki dan smo muku mucili sa dnevnim spavanjem, ali vec para dana ide jako dobro.
Npr. sad je pojeo bocu od 140 ml u 11, i zaspao u pola 12. I sad spava u kreveticu. Trebao bi odspavati sigurno 2 sata.
I moram priznat da bez knjige Sretna beba ne bi uspjela dovesti malo u red spavanje i hranjenje. Kako smo imali problema sa grcenjem jednostavno smo se svi pogubili u tom nekom redu. A kad smo to rijesili nisam znala od kud i kako krenuti da nam uvedem neki red i rutinu. I pomoc sam potrazila u toj knjizi, i pomogla mi je. Iako je se ne pridrzavam striktno vec sam samo uzela neke savjete i smjernice.
I ja se pridružujem ovom. Samo što smo mi od početka na AD i knjigu Sretno dijete pratim od prvog tjedna kako sam izašla iz bolnice.
Ne držim se njenog rasporeda 100% jer se ne uklapa u moj životni tempo, ali ga pratim koliko god mogu više i poštujem smjernice za dnevno spavanje. Noćno spavanje smo prilagodili kako nama paše, jer muž hrani prije posla, a ja oko ponoći prije spavanja i ujutro kada se mali probudi. Sve u svemu, spavam oko 8 sati u komadu, a po danu obavim sve kućanske poslove dok on spava ili se samostalno igra u relax stolici ili baby gym. A i u šetnji odspavaa po dva i pol sata.
I na kraju i moja beba i ja smo sretni i naspavani, a on fino raste i napreduje

Kako ste riješili grčeve?

Da cvarak. Svijet knjige, 79 kn. Trazila sam u knjizari, ali nisam nasla. Sve su bili prodali, pa sam onda ovako narucila.

Joj cure..super da vam ide s nekim rasporedom..meni to baš nekako nestvarno.. :) mi vrijeme provodimo stihijski.. :D zaspe kad joj se spava bilo gdje na rukama,kauču, u svom krevetu..sve ovisno o situaciji u kojoj smo se našli i koliko je ona umorna :) ja uopće nisam ni obraćala pažnju na to noćno,dnevno spavanje dok nisam vas ovdje čitala pa sam zaključila da moja na noćno spavanje ide u pol 11 do 8 :D Nisam ni gledala prije na sat :D ježi ga..čini se da će ova moja bit neko neorganizirano dijete i to mojom krivicom :D
Joj cure..super da vam ide s nekim rasporedom..meni to baš nekako nestvarno.. :) mi vrijeme provodimo stihijski.. :D zaspe kad joj se spava bilo gdje na rukama,kauču, u svom krevetu..sve ovisno o situaciji u kojoj smo se našli i koliko je ona umorna :) ja uopće nisam ni obraćala pažnju na to noćno,dnevno spavanje dok nisam vas ovdje čitala pa sam zaključila da moja na noćno spavanje ide u pol 11 do 8 :D Nisam ni gledala prije na sat :D ježi ga..čini se da će ova moja bit neko neorganizirano dijete i to mojom krivicom :D
Ma neče...nije ti uopče kasno, ja sam tek s dva mjeseca počela to pokušavat organizirati, a i nije mi baš išlo zbog grčića...
Cvarak ako želiš da ti nastavi spavati onda ti je bolje prvo presvlačenje pa papanje. Bar je nama tako, ako je obrnuto nema više spavanja

Moja curka jedino ima stalno dizanje u 4,7 a sad
Cu probt nametnut neki ritam da zaspe oko ili prije 12 i da odspava sto duze i onda bar oko 4, pa oko 6,7 pa 9 pa ako se
Probudi do 11 da zaspe...nekad nam je islo tako al onda se
Nes
Poremeti i aj bok!!!

Kad vam se beba probudi i place sta prvo radite?! Fal
Ju dignete dal date sisat il idete presvlacit koji je najbolji redsoljed?! Jel ak joj dam disu pa presvucem pa se razbudi i nikako zaspat poslije a pak ak joj dam odma sisu zaspe pa nemrem presvuc :/// neznam kae najbolje ?!
Kad vam se beba probudi i place sta prvo radite?! Fal
Ju dignete dal date sisat il idete presvlacit koji je najbolji redsoljed?! Jel ak joj dam disu pa presvucem pa se razbudi i nikako zaspat poslije a pak ak joj dam odma sisu zaspe pa nemrem presvuc :/// neznam kae najbolje ?!
Draga, ne dojim, ali ti mogu reći kako radim.
Prvo je mijenjanje pelene, pa hranjenje.
Ako se u međuvremenu pokaka onda ga presvučem ali nema hranjenja nego se igramo i veselimo jer je guza suha i čista.
Ja sam knjigu dobila od frendice, kao i mnoge ostale ali njen mi je način najbolje odgovarao.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji