Jesenske bebe/mame 2019.💞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Noemi1
    26. Travanj 2020. 14:05

Marina111

Koliko vam piju ?
    Meni već 3 dana odbija kasice
    Jos nemamo zubića

Ne opterecujem se tim, dam mu poslje kasice koliko zeli. Nikad ne mjerim u ml koliko je popio

• Noemi1
    26. Travanj 2020. 14:16

Ak si za vodu pitala. A mlijeko pije kao sto je pio i prije. Nedavno sam ti pisala 

Marina111

Koliko vam piju ?
    Jos nemamo zubića

• Marina111
    26. Travanj 2020. 14:16

Uvijek mu daš poslije kasice ? Mi mučimo muku 

• Noemi1
    26. Travanj 2020. 14:25

Marina111

Uvijek mu daš poslije kasice ? Mi mučimo muku

Vodu dam uvijek poslje kasice, mlijeko ne

Emax
    26. Travanj 2020. 16:34

Dajem i vode a kuhala sam na pari imam masinu onu

• Noemi1
    26. Travanj 2020. 19:12

Emax

Dajem i vode a kuhala sam na pari imam masinu onu

Ahaa, super 😊 drzim fige da se probava brzo navikne na kasice i da pocne kakit svaki dan 🤞

Emax
    26. Travanj 2020. 19:29

I danas sam mu davala ste kombinacije jos nista nema 🤷‍♀️ Fino jede nije sad da odbaciva kao one sto kupim ove domaće bolje jede ali prducka i kad pipnem stomacic nije tvrd ni naduven ne znam ni sama sutra da li da odem kod doktora il da probavam dalje sa sljivom i kruskom? I to sam ih bas rijetko napravila kao da brze protjera

26. Travanj 2020. 19:52

Marina111

Koliko vam piju ?
    Jos nemamo zubića

Mljeko normalno, vodu koliko hoce. To je faza koja ce proci da odbija kasicu 

LollyBB
    27. Travanj 2020. 07:29

Aurora87

Emax

I danas sam mu davala ste kombinacije jos nista nema 🤷‍♀️ Fino jede nije sad da odbaciva kao one sto kupim ove domaće bolje jede ali prducka i kad pipnem stomacic nije tvrd ni naduven ne znam ni sama sutra da li da odem kod doktora il da probavam dalje sa sljivom i kruskom? I to sam ih bas rijetko napravila kao da brze protjera

Nisam sad upratila koliko ti dugo nema stolicu ali evo moj zna dan preskociti dan pa sam istrazivala i mislim da sam u rodinoj sos grupi (ako ne tamo, onda domace kasice za bebe) procitala da dojena beba od 7 mjeseci treba imati stolicu svaki dan, moze preskociti jedan, eventualno 2 dana i onda treba preskociti obroke i javiti se pedijatru. Mislim da ne treba patiti od toga da beba pod svaku cijenu mora svaki dan imati obrok…ako se zastopa, preskocis i ok. Ipak je to DOhrana do godine dana, mlijeko je broj 1. Bitno je da sad isprobava nove okuse i teksture, a sad hoce li pojesti par zlica ili cijeli obrok ovisi o djetetu. Do godine je i tako samo upoznavanje s hranom…i alergijama🙄. Mene najvise muce te alergije jer je on bas dosta reagirao na jabuku, srecom samo osip imao. I kad ju je on jeo i kad sam ja. Strah me jacih reakcija. Zato se i preporuca do godine alergeni, jos bolje dok se doji jer se reakcije mogu vidjeti i kad mama jede ako se prati pa su ipak malo blaze. A najradije mu ne bih ni davala te poznate alergene kad je na jabuku alergican a opet nema to smisla, mozda nije na njih🤪

Je li tvom malcu bio osip po cijelom tijelu ili samo na nekim dijelovima? Moj se osuo po trbuhu. Zvala doktoricu, kaže atopijski dermatitis, nije hrana, kaže ina, ali čitajući o tome, okidač često je hrana. Mažem Pavlovićevom kremom, izbacila sam šta sam mu taj tjedan uvela, čak sam se vratila na početnu formulu jer sam taj tjedan prešla na dvojku. Za sada nema pomaka. Opet ću zvati dr. Koliko je trebalo tvom bebaču da mu se povuče osip?

LollyBB
    27. Travanj 2020. 10:58

Aurora87

Inace, i meni je pedijatrica rekla da ne mora uopce biti hrana, ali evo ja sad testiram pa cu vijdjeti jel je dok ne budemo isli kod alergologa. Zasad su nam dokazane alergije na jabuku i jaje…
    Ugl, proucavam taj atopijski vec dobra 3 mjeseca i sita sam ga. U svakom slucaju ispada da je bolje da je hrana u pitanju jer to mozes kontrolirati, ovo ostalo ne mozes pa se nadam da nije na trave pelud i slicno, kao sto sam ja. Inace imam alergijsku astmu i alergicna sam na svakojake trave ali i na kikiriki, kukuruz i ljesnjak….a kazu da je veca sansa da dijete ima atopijski ako u obitelji ima alergija, pa eto….😞

Hvala ti na info! Ja sam počela proučavati, a danas je muž opet zvao dr i poslao joj slike. Radi ove korone primaju samo ako je hitno. Kod našeg bebana osuo se trbuh. Počela sam primjećivati tu i tamo koju točkicu, a onda se proširilo u par dana po cijelom trbuhu. Muž i ja isto imamo alergije na pelud, trave pa znam da je veća vjerojatnost da i mali povuče taj gen. S početnom formulom nismo imali nikakvih problema, čak sam mislila i ne mijenjati jer je sama dr rekla da nema velikih razlika i onda sam mu sa 7.mj.promijenila. Taj tjedan sam uvela bananu i tikvicu, plus to mlijeko i sad pojma nemam. A može biti da je razlog neki tko zna koji... Mislim i ja da samo od pavlovićeve nema puno pomoći. Gledala sam po netu. Hvale i Eucerinove proizvode tako da svakako moram nešto još nabaviti i radi kupanja. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.