Aurora, jutros dr vidjela slike i kaže da to nije atopijski, ni alergija. Kaže da je moguće da su tako žlijezde znojnice reagirale od utopljavanja. Meni se ne čini da sam previše utopljavala. Pavlovićevu ne smijemo stavljati da dodatno ne začepimo. Zato mu je i buknulo još više kad sam mazala po tome... Pratit ćemo stanje dalje, nadam se da je to samo to.
Čitajući po netu, našla sam da jedna poliklinika u Zg testira preko krvi na preko 200 alergena. Zovu se Moderna dijagnostika. Test je jako skup, skoro 3000 kn i ne znam od koje dobi se može testirati, ali ako može pomoći u pronalasku uzroka, valja razmisliti. Nisam detaljno stigla to proučiti, samo sam zapisivala sve šta sam mogla naći da je nekom pomoglo i pokušala saznati više o atopijskom. Meni je odmah bilo čudno jer ovo što mali ima ne sliči na ono šta sam vidjela na slikama, a moja pedijatrica je ipak prenaglo dala dijagnozu bez da je vidjela sliku, samo na temelju onog šta sam joj rekla preko telefona.
Bome cure bas mi je zao da se borite sa tim držim fige da nadjete ubrzo rjesenje za malce i da se to smiri mogu zamislit kako je to frustrirajuce! Aurora nije imao stolicu danas vec peti dan i zvala sam doktora kaze sve dok doji to je normalno ako mu stomak nije tvrd i ako ne place i ne zeli da jede al kod nas hvala Bogu sve obrnuto mada bi mi bilo puuuuno lakse da to obavi 🙄🙄
Aurora, jutros dr vidjela slike i kaže da to nije atopijski, ni alergija. Kaže da je moguće da su tako žlijezde znojnice reagirale od utopljavanja. Meni se ne čini da sam previše utopljavala. Pavlovićevu ne smijemo stavljati da dodatno ne začepimo. Zato mu je i buknulo još više kad sam mazala po tome… Pratit ćemo stanje dalje, nadam se da je to samo to.
Čitajući po netu, našla sam dajedna poliklinika u Zg testira preko krvi na preko 200 alergena. Zovu se Moderna dijagnostika. Test je jako skup, skoro 3000 kn i ne znam od koje dobi se može testirati, ali ako može pomoći u pronalasku uzroka, valja razmisliti. Nisam detaljno stigla to proučiti, samo sam zapisivala sve šta sam mogla naći da je nekom pomoglo i pokušala saznati više o atopijskom. Meni je odmah bilo čudno jer ovo što mali ima ne sliči na ono šta sam vidjela na slikama, a moja pedijatrica je ipak prenaglo dala dijagnozu bez da je vidjela sliku, samo na temelju onog šta sam joj rekla preko telefona.
Ajde neka nije atopijski…prati pa ces vidjeti. Ako si davala te namirnice vise dana za redom, onda vj nije zakasnjela reakcija na njih. Ma ja jedva cekam da prođe ova korona pa da krenemo na pretrage. Prvo cu traziti dermatologa za dijagnozu i onda alergologa. A vidjet cu, ako ne uspijemo nista saznati uskoro, onda cu bas vidkwti za tu kliniku. A nadam se da cemo uspjeti. Vecina lijecnika govori da twstiranja na alergije idu tek iza hodone ali zapravo se moze od 7 mjeseci, samo treba biti uporan i traziti. A.morat cu svakako uskoro jer kad budem trebala uvesti jaje ne znam kako cu i voljela bih da tu cujem misljenje alergologa, a jaje treba uvesti do godine prije cijepljenja. Joj, kud ke povukao mulj na mene po ovom pitanju😔. Iako se meni to javilo u pubertetu tako da su meni dozivotne alergije a nadam se da ce njemu proci
Da, svakako treba biti uporan i što se prije nađe uzrok, lakše je. Pogotovo ako je nešto iz hrane što možeš kontrolirati. Nadam se da će i tvoj mališan uskoro biti bolje.
Mi isto imamo alergije, ali na pelud i trave. Muž je kao dijete imao velikih problema s tim, ali kako je bio stariji, alergije su se ublažavale. Čini mi se da sam i za atopijski čitala da se prorijedi pa čak i nestane kasnije.
Pozdrav curke, ja neznam kako vi al ja od curke nista ne stignem, jedva i ovo sitno po kuci da uspijevam od nje. Uzas.. Kako ste vi i bebice?
Mi bili kod pedijatra kaze da je sve super i da lagano krenem sa dohranom. Ja rekla da sam zamjenila 1 obrok. Ona meni da sam trebala čekat 8 mj kad navrsi iako smo na adaptiranom.
I meni je tako sa njim. Jedva čekam onda da netko dodje pa da se malo poigra sa njim, da ja predahnem. Non stop nam place tj cvili vise ne znamo kako ga zabavit 😂 a tek sta nas ceka.
Mi bili kod pedijatra kaze da je sve super i da lagano krenem sa dohranom. Ja rekla da sam zamjenila 1 obrok. Ona meni da sam trebala čekat 8 mj kad navrsi iako smo na adaptiranom.
I meni je tako sa njim. Jedva čekam onda da netko dodje pa da se malo poigra sa njim, da ja predahnem. Non stop nam place tj cvili vise ne znamo kako ga zabavit 😂 a tek sta nas ceka.
Svaki pedijatar tuce svoje, i ja volim al nemozes ti ovo vise ni zabaviti to se vrti, okrece, puže ko to moze vise ustaviti... Mila majka bila dok si mogo ostaviti na jednom mjestu i tu naci 😁😁
Pozdrav curke, ja neznam kako vi al ja od curke nista ne stignem, jedva i ovo sitno po kuci da uspijevam od nje. Uzas.. Kako ste vi i bebice?
I meni ima dana, kao danas, da ne znam otkud da krenem. Još muž radi od doma zbog korone, sama bih prošvikala. Jučer super dan, odspavao dulje preko dana pa stigla i skuhat, peglati itd. Danas, koma. Jadan tuli, slini.. Te desni ga rasturaju, a zubića još nema. Mazali smo mu nekim gelom, ali mi se čini da to ne pomaže puno. Kuhanje i neki ozbiljniji kućanski poslovi, nula bodova. Samo sam skuhala za bebana. Ma, to je tako. Svaki dan drugačiji i ne trebamo si nabijat komplekse o savršenoj mami koja uvijek sve stiže. Takve postoje u SF pričama.
Ayla, o da…moj se ustaje na noge cim dođe do necega za sto se moze uhvatiti, a nestabilan je, ne znam kud srlja😓. Bas sam danas kukala prijateljici kako se osjecam nesposobno, da pored jednog djeteta ja ne poradim malo po kuci…ajde uspjeli smo danas smece razvrstati (dala mu kljunasicu s vodom pa bio mokar do koze al se nije bunio sto je u hranilici), usisati i staviti turu vesa prati i rasiriti ju. Ajd dorucak njemu ujutro skuhati al zato je moj dorucak bio cirkus pa sam odustala jer je sjedio u hranilici i tulio. To tuljenje mu ubi u pojam…samo da ne sjedi…on bi samo isao, puze, na noge se dize, ide na sva lose osigurana mjesta u stanu, ta su najzabavnija😩. Al danas je jako dobar dan, svasta sam napravila…ima dana kad nista ne napravim osim njemu dorucak i ja jedem. Uzas. I onda se pitam kako bi ja s jos jednim…a valjda cu ovog nauciti da mi pomaze pa ce mi biti desna ruka, a mozda samo sanjarim🤣
I moja se penje isto,a necu ni pricati koliko je puta glavom dernula i placi uzasan da ju jedva smirim 🙄🙄 nisam ni ja nista bolja po pitanju posla kuca haos pala je bomba, rekla sam jedino dobro s koronom je sto mi nitko ne dolazi da vidi ovaj nered, prasinu i paucinu 🤯🤯 i ja se nadam jednog dana pomoci od nje mislim da bi bilo ok 😂😂😂 a da imam sada jos jedno uz nju mislim da bi pocupala kose s glave ionako mi ih ona cupa i grebe me po licu pa ustvari di stigne
I meni ima dana, kao danas, da ne znam otkud da krenem. Još muž radi od doma zbog korone, sama bih prošvikala. Jučer super dan, odspavao dulje preko dana pa stigla i skuhat, peglati itd. Danas, koma. Jadan tuli, slini.. Te desni ga rasturaju, a zubića još nema. Mazali smo mu nekim gelom, ali mi se čini da to ne pomaže puno. Kuhanje i neki ozbiljniji kućanski poslovi, nula bodova. Samo sam skuhala za bebana. Ma, to je tako. Svaki dan drugačiji i ne trebamo si nabijat komplekse o savršenoj mami koja uvijek sve stiže. Takve postoje u SF pričama.
Pa ja vecinom radim dok ona spava taj dnevni san nekad me pocasti sa 2,3 sata a nekada sa pol sata ne stignem se ni odmoriti niti sto napraviti ili npr ja se ubijem ko konj radeci i uzmem mob reko idem sada odmoriti nisam neg legnula ona se probudi 😖😖😖 i onda ajmo u krug sve
Zaboravih i nas muce zubici i nikako da izadu 🤯🤯🤯 kad izadu ima da sebe pocastim jednom hladnom pivicom jer me ovo izpakli
Sortiraj odgovore
Najstariji