Mislim da je to ono sto je kod nas “kombinirani probir” - kombinacija hormona iz krvi + parametri o broju godina/tezini/… trudnice + mjere s ultrazvuka. Ja cu to preskociti i odraditi NIPT genetski test (Panorama) i ultrazvucni pregled da se provjere/potvrde rezultati testa.
Aha,bas cu se raspitat da li ima kod nas jos nesto tako.Znam da je jedna poznanica radila jos nesto dodatno ali je placa 700€
I kod nas se placa. Mislim da je isto oko 700€
I to je bas 100% sigurno,ako ovaj nalaz bude uredu ima li potrebe raditi i taj sto se placa.Vidjet cu kako prodjem na ovom,pa cu se posavjetovat i sa doktoricum imam pocetkom marta termin al ne znam jel to kasno jer bi trebala biti oko 13t ja mislim
E sad, ne zelim te plasiti ali nista nije 100% sigurno. Ako ti kombinirani kaze da imas visi rizik za npr. Down, nije garancija da beba ima Down, niti da nema. Isto tako niti ovaj NIPT/Panorama nije garancija. To su testovi koji pokazuju indikaciju/vjerojatnost, na 2 razlicita nacina. Stvar je da se kojim slucajem bilokojim od tih testova pokaze neka visa indikacija, to onda vodi na daljnje obrade/testove. Ako gledamo na skroz drugu stranu, bez obzira ako NIPT ili kombinirani pokazu nizak rizik, ne znaci da ce se dijete roditi “potpuno zdravo”. Iz tog razloga sam prije nekoliko stranica rekla da treba biti jako nacisto sa sobom sto zelis dobiti od tog testa i sto ce tebi ta informacija znaciti.
.
Crox tako je Panorama je jedan od NIPT testova koji postoje na trzistu, radi se iz krvi trudnice i trazi se prisutnost DNK bebe u majcinoj krvi i to se onda testira na sindrome ovisno o odabranom paketu.
👱🏼 ‘89.: hipotireoza (Euthyrox 112mcg), AMH 19,6 (7.2024.)
👱🏻♂️ ’85.: oligoasthenozoospermia
06/2023 - missed ab 8tt
12/2023 - HYS septum maternice
09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙
Blondie hvala.💕
Ne znam ko je pitao, Sto se utrogestana tice, negdje sam citala da oralno izaziva jaku mucninu, i da nije tako djelotvoran kao vaginalno. Ako imas smedjarenje, ja bih na tvom mjestu stavljala vaginalno.
Cure, jel ima neke da nema simptoma, osim ekstremne nadrk*nosti 😂. Ubijam koliko sam nervozna, a inače nisam. Malo imam bolne grudi, mučnine jos ništa. Pijem utrogestan oralno i nemam nikakvih problema poslije njega. Danas sam 7+2. Ne osjećam se trudno, pa slušam vas mislim da kao do mene nešto nije uredu. Ni ne spava mi se stalno... 😂
Mislim da je to ono sto je kod nas “kombinirani probir” - kombinacija hormona iz krvi + parametri o broju godina/tezini/… trudnice + mjere s ultrazvuka. Ja cu to preskociti i odraditi NIPT genetski test (Panorama) i ultrazvucni pregled da se provjere/potvrde rezultati testa.
Aha,bas cu se raspitat da li ima kod nas jos nesto tako.Znam da je jedna poznanica radila jos nesto dodatno ali je placa 700€
I kod nas se placa. Mislim da je isto oko 700€
I to je bas 100% sigurno,ako ovaj nalaz bude uredu ima li potrebe raditi i taj sto se placa.Vidjet cu kako prodjem na ovom,pa cu se posavjetovat i sa doktoricum imam pocetkom marta termin al ne znam jel to kasno jer bi trebala biti oko 13t ja mislim
E sad, ne zelim te plasiti ali nista nije 100% sigurno. Ako ti kombinirani kaze da imas visi rizik za npr. Down, nije garancija da beba ima Down, niti da nema. Isto tako niti ovaj NIPT/Panorama nije garancija. To su testovi koji pokazuju indikaciju/vjerojatnost, na 2 razlicita nacina. Stvar je da se kojim slucajem bilokojim od tih testova pokaze neka visa indikacija, to onda vodi na daljnje obrade/testove. Ako gledamo na skroz drugu stranu, bez obzira ako NIPT ili kombinirani pokazu nizak rizik, ne znaci da ce se dijete roditi “potpuno zdravo”. Iz tog razloga sam prije nekoliko stranica rekla da treba biti jako nacisto sa sobom sto zelis dobiti od tog testa i sto ce tebi ta informacija znaciti.
.
Crox tako je Panorama je jedan od NIPT testova koji postoje na trzistu, radi se iz krvi trudnice i trazi se prisutnost DNK bebe u majcinoj krvi i to se onda testira na sindrome ovisno o odabranom paketu.
Hvala ti na objasjenju,ja u septembru punim 30 godina muz u martu puni 36,pa posavjetivat cu se jos sa svojom doktoricom,mozda bi cak napravila i taj test.Il je mozda bolje pustit prirodi.A sto se ishoda tice bas se,i brinem nadam se da ce sve biti uredu.Al kak god opet je to djete,dio tebe tako da mozda nema ni potrebe dalje ici neko sta Bog dadne.Da li vi izbjegavate taj test zbog godina ili sto je bas nepouzda?
Maka15 sto se simtoma tice me brini,ima nas sto nemako bas neke simptome sve smo razlicite i nadamo se da je sve okej ☺️
🧑35
👧29
*Dvoroga meternica+septum
*Bokemiska trudnoca 7/2023
*Dvije histeroskopije septuma 2023/2024
*Pozitivan test 02.01.2025
Ja sam danas bila na pregledu vidi se gestacijska i zumanjcana . Pregled za deset dana ❤️
url=https://lilypie.com]
Ja sam za proslu t . radila Nifty i došao mi je pozitivan na turnerov sindrom. Te sam morala radit amniocintezu . Koja je pokazala da je Nify pogrijesio . Kao sto kaze Blondi . Nista nije 100 posto sigurno 🤷🏼♀️
url=https://lilypie.com]
Blondie_145, crox hvala na odgovorima😊 je, znam da je bolja apsorpcija kada se stavlja vaginalno i to smeđaranje kolko sam shvatila moze biti nista i moze biti svašta pa sam mislila eliminacijom barem izbaciti mogucnost da se to događa zbog konstantnog stavljanja vaginaleta😔 ma svega me vise strah..
🙎🏼♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot
🙎🏻♂️ 35god
Terapija: 2x2 Utogestana 200mg,
Estrofem 2mg 1-1-2, Folacin 5mg,
Novalac, Clexane 0.4 ml dnevno
Cure, jel ima neke da nema simptoma, osim ekstremne nadrk*nosti 😂. Ubijam koliko sam nervozna, a inače nisam. Malo imam bolne grudi, mučnine jos ništa. Pijem utrogestan oralno i nemam nikakvih problema poslije njega. Danas sam 7+2. Ne osjećam se trudno, pa slušam vas mislim da kao do mene nešto nije uredu. Ni ne spava mi se stalno… 😂
Koliko utrogestana uzimas i od koliko mg?
🙎🏼♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot
🙎🏻♂️ 35god
Terapija: 2x2 Utogestana 200mg,
Estrofem 2mg 1-1-2, Folacin 5mg,
Novalac, Clexane 0.4 ml dnevno
Cure, jel ima neke da nema simptoma, osim ekstremne nadrk*nosti 😂. Ubijam koliko sam nervozna, a inače nisam. Malo imam bolne grudi, mučnine jos ništa. Pijem utrogestan oralno i nemam nikakvih problema poslije njega. Danas sam 7+2. Ne osjećam se trudno, pa slušam vas mislim da kao do mene nešto nije uredu. Ni ne spava mi se stalno… 😂
Koliko utrogestana uzimas i od koliko mg?
2x100 mg... stvarno nemam nikakve tegobe
Ja sam za proslu t . radila Nifty i došao mi je pozitivan na turnerov sindrom. Te sam morala radit amniocintezu . Koja je pokazala da je Nify pogrijesio . Kao sto kaze Blondi . Nista nije 100 posto sigurno 🤷🏼♀️
Pokasat cu ne razmisljat toliko,sta bude bude nista se promjenit ne moze.Nadam se najboljem,da ce sve biti uredu sa bebicom svaki pregled ko godina nikad doc🤣 Ko kaze da je trudnoca prelijepa i opustena,laze😆 Samo stres i sikirancija 😪
Blondie_145, crox hvala na odgovorima😊 je, znam da je bolja apsorpcija kada se stavlja vaginalno i to smeđaranje kolko sam shvatila moze biti nista i moze biti svašta pa sam mislila eliminacijom barem izbaciti mogucnost da se to događa zbog konstantnog stavljanja vaginaleta😔 ma svega me vise strah..
Ja se tako bojim vikenda jer oba puta mi kravrenje za vikend krene😪 Bas sam malo pocela citati i ljetne bebe vidim da ne i u njihovoj grupi bilo bas dosta zena koje su imale neki vid krvarenja
🧑35
👧29
*Dvoroga meternica+septum
*Bokemiska trudnoca 7/2023
*Dvije histeroskopije septuma 2023/2024
*Pozitivan test 02.01.2025
Sortiraj odgovore
Najstariji