Kod mene kao i kod Marine koma, jucer sam spavala od 19 do danas ujutro 6 ne znam za sebe… mucnine me gadne uhvate po dva dana pa onda jedan dan mir pa opet i tako stalno, ali kod mene nema povraćanja, samo jednom do sada. Sto se tice krvi i ostalih nalaza dobila sam uputnice i to cu sve vaditi iduci tjedan, a s 12 tjedana me doktorica poslala na kombinirani probir ako se tako zove 😅… nesto citam da zna lažno pokazivati i svasta nesto, pa sam malo skeptična mozda sam trebala odbiti 🤷🏽♀️ kakve ste vi po tom pitanju? Ocete raditi ta testiranja?
Koliko sam informirana, taj kombinirani probir cesce pokaze lazne lose rezultate starijim curama, a ti si mlada.
Ja sam u prosloj trudnoci (imala sam 34 godine) isla na panoramu. Tko ide na bilo koji drugi prenatalni test, ne nude kombinirani probir
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Čestitam na uspjesnom pregledu da i ostane tako do kraja 💟
Cure koje ste 10-11 tjedan,jel imate nove simptome,mene grudi bole kako kad,mucnince sam par dana imala i to je to izgleda.Nista vise ne osjecam 🙄 Jedino sam tako umorna samo bi spavala i nista mi se neda,to vec toliko nervira.Al nikakvih drugih simptoma nemam ko da nisam trudna 🙄
Jos 6 dana imam do tog glavnog pregleda gdje ce gledat bebicu i vadit krv,vi koje trebate ici da li vas je strah?Ja se bas brinem da li ce sve biti uredu,sto se vise priblizava sve ee vise bojim.Kada vi imate te preglede
Hey! Evo ja danas ravno 11tt i simptome skoro nista. Kako kazes, imam osjecaj da me i cice manje bole nego prije. Jedino mi je apetit nesto veci nego prije trudnoce, mucnine nista. Umor sam najveci imala tamo prije nekih cca 3-4 tjedna, sad mi je onako “u skladu s vremenom”. Uspijem odraditi radni dan bez da zaspim za stolom 😂
.
Sto se tice pregleda i testova, slazem se s Anicom - nisam htjela ici na kombinirani probir jer je to “matematicka jednadzba” a ne “realno stanje” i automatski te dize u visi rizik, samo na osnovu godina. Imam 36g i nisam si taj stres htjela raditi nego sam napravila Panoramu (cekam rezultate). A onda idem privatno na mini anomaly scan u utorak.
👱🏼 ‘89.: hipotireoza (Euthyrox 112mcg), AMH 19,6 (7.2024.)
👱🏻♂️ ’85.: oligoasthenozoospermia
06/2023 - missed ab 8tt
12/2023 - HYS septum maternice
09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙
Čestitam na uspjesnom pregledu da i ostane tako do kraja 💟
Cure koje ste 10-11 tjedan,jel imate nove simptome,mene grudi bole kako kad,mucnince sam par dana imala i to je to izgleda.Nista vise ne osjecam 🙄 Jedino sam tako umorna samo bi spavala i nista mi se neda,to vec toliko nervira.Al nikakvih drugih simptoma nemam ko da nisam trudna 🙄
Jos 6 dana imam do tog glavnog pregleda gdje ce gledat bebicu i vadit krv,vi koje trebate ici da li vas je strah?Ja se bas brinem da li ce sve biti uredu,sto se vise priblizava sve ee vise bojim.Kada vi imate te preglede
Hey! Evo ja danas ravno 11tt i simptome skoro nista. Kako kazes, imam osjecaj da me i cice manje bole nego prije. Jedino mi je apetit nesto veci nego prije trudnoce, mucnine nista. Umor sam najveci imala tamo prije nekih cca 3-4 tjedna, sad mi je onako “u skladu s vremenom”. Uspijem odraditi radni dan bez da zaspim za stolom 😂
.
Sto se tice pregleda i testova, slazem se s Anicom - nisam htjela ici na kombinirani probir jer je to “matematicka jednadzba” a ne “realno stanje” i automatski te dize u visi rizik, samo na osnovu godina. Imam 36g i nisam si taj stres htjela raditi nego sam napravila Panoramu (cekam rezultate). A onda idem privatno na mini anomaly scan u utorak.
Lakse mi je sad,znaci mi smo iste i po tjednima i po simptomima 🤣🤣
Sta se radi na tim testiranjima,ja u cetvrtak imam to se zove nuhalna svetlina i dvojni hormonski,vade iz krvi da vide da djete nema neki sindrom,i mislim da je 3D UZ ploda jeli sve razvijeni kako treba.Da li je i kod vas to isto,ili radite jos neke dodatne analize jer nisam bas upucena u to
🧑35
👧29
*Dvoroga meternica+septum
*Bokemiska trudnoca 7/2023
*Dvije histeroskopije septuma 2023/2024
*Pozitivan test 02.01.2025
Mislim da je to ono sto je kod nas “kombinirani probir” - kombinacija hormona iz krvi + parametri o broju godina/tezini/… trudnice + mjere s ultrazvuka. Ja cu to preskociti i odraditi NIPT genetski test (Panorama) i ultrazvucni pregled da se provjere/potvrde rezultati testa.
06/2023 - missed ab 8tt
09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙
Mislim da je to ono sto je kod nas “kombinirani probir” - kombinacija hormona iz krvi + parametri o broju godina/tezini/… trudnice + mjere s ultrazvuka. Ja cu to preskociti i odraditi NIPT genetski test (Panorama) i ultrazvucni pregled da se provjere/potvrde rezultati testa.
Aha,bas cu se raspitat da li ima kod nas jos nesto tako.Znam da je jedna poznanica radila jos nesto dodatno ali je placa 700€
🧑35
👧29
Aha,bas cu se raspitat da li ima kod nas jos nesto tako.Znam da je jedna poznanica radila jos nesto dodatno ali je placa 700€
I kod nas se placa. Mislim da je isto oko 700€
🙋🏻♀️36, PCOS
🙋🏻♂️33
👶 3/2024
Marchy89 dobrodosla i cestitam! ❤️ Konacno jos pojacanja s potpomognute 🥰 cekamo jos i ostale cure s lijepim vijestima ovih dana 🥰
.
Clo bravo na srceku ❤️🥰
Draga blondie_145 veliko veliko hvala🤗 nadam se da ce nas se skupiti❤️🫶🏻
Pitanje za vas koje koristite Utrogestane.. vec tjedan dana imam smeđkasti iscjedak, jucer mi je doktorica na pregledu rekla da je sve ok međutim danas u jednom trenutku je bio nesto crveniji i izrazeniji. E sad, probala bi Utrogestan piti oralno, i napraviti pauzu od vaginalnog stavljanja, da li itko pije dozu 2x200mg u jutro i isto tolko na vecer?
Bez obzira sto na kutiji od 200mg pise da je samo vaginalna primjena🤷🏼♀️
🙎🏼♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot
🙎🏻♂️ 35god
Terapija: 2x2 Utogestana 200mg,
Estrofem 2mg 1-1-2, Folacin 5mg,
Novalac, Clexane 0.4 ml dnevno
I kod nas se placa. Mislim da je isto oko 700€
I to je bas 100% sigurno,ako ovaj nalaz bude uredu ima li potrebe raditi i taj sto se placa.Vidjet cu kako prodjem na ovom,pa cu se posavjetovat i sa doktoricum imam pocetkom marta termin al ne znam jel to kasno jer bi trebala biti oko 13t ja mislim
🧑35
👧29
Hej curke,
Cestitke na dobrim pregledima
Sto se tice kombiniranog, meni dr isto rekla da nije pouzdan jer imam 35 godina, i rekla da cemo raditi NIPT (700eur).
Vidim vecina pominje neki Panorama test, je li to isto kao NIPT? Kosta isto?
Marchy89 dobrodosla i cestitam! ❤️ Konacno jos pojacanja s potpomognute 🥰 cekamo jos i ostale cure s lijepim vijestima ovih dana 🥰
.
Clo bravo na srceku ❤️🥰
Draga blondie_145 veliko veliko hvala🤗 nadam se da ce nas se skupiti❤️🫶🏻
Pitanje za vas koje koristite Utrogestane.. vec tjedan dana imam smeđkasti iscjedak, jucer mi je doktorica na pregledu rekla da je sve ok međutim danas u jednom trenutku je bio nesto crveniji i izrazeniji. E sad, probala bi Utrogestan piti oralno, i napraviti pauzu od vaginalnog stavljanja, da li itko pije dozu 2x200mg u jutro i isto tolko na vecer?
Bez obzira sto na kutiji od 200mg pise da je samo vaginalna primjena🤷🏼♀️
Imas neki poseban razlog da ne bi vaginalno stavljala? Jer inace, koliko mi je poznato, vaginalno bi trebala biti bolja apsorpcija. E sad, ne znam kakvi su utrogestani, ali cyclogest su bas one klasicne masne vaginalete tak da se niti ne mogu drugacije koristiti 😅 ovaj izrazeniji iscjedak danas, mozda je posljedica samo iritacije od jucerasnjeg pregleda? Inace ako se nastavi, onda bi mozda bilo dobro da te ponovno pogledaju…
06/2023 - missed ab 8tt
Sortiraj odgovore
Najstariji