Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Clo
    10. Veljača 2025. 16:37

Maka15

Clo

Maka15

Cure, pitanje. Kada otvarate komplikacije ste prvih 42 dana na teret poslodavca ili ide odmah na teret države? S obzirom da ide od 1.6 povećanje pa da uhvatim taj val 😀

Ja isto ne znam odgovor na to baš ću danas pitati ginića ako zna neš o tome. Al kao od 1.3 su digli malo s 565,04 € na 995,00 €

To sam i ja mislila, ali na vijestima bilo naknada za komplikaciju tek od 1.6… ako dobiješ info molim te napisi 😀

Di si vidjela od 1.6?
    Ja se pratim ovim člankom: https://www.24sata.hr/news/nove-demografske-mjere-raste-rodiljna-naknada-s-995-na-3000-eura-produzuju-i-ocinski-dopust-1021269?24sata_ref=frontpage-home
    Al svakako javim ako saznam, pokušavam je dobiti na telefon haha

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

• blondie_145
    10. Veljača 2025. 16:43

Maka15

Clo

Maka15

Cure, pitanje. Kada otvarate komplikacije ste prvih 42 dana na teret poslodavca ili ide odmah na teret države? S obzirom da ide od 1.6 povećanje pa da uhvatim taj val 😀

Ja isto ne znam odgovor na to baš ću danas pitati ginića ako zna neš o tome. Al kao od 1.3 su digli malo s 565,04 € na 995,00 €

To sam i ja mislila, ali na vijestima bilo naknada za komplikaciju tek od 1.6… ako dobiješ info molim te napisi 😀

Cure, potiho pratim ljetne bebe i tamo su cure par puta napomenule kako naknade za komplikacije navodno ne idu s ovim zakonom o rodiljnim naknadama nego s nekim drugim, koji bi trebao na snagu stupiti 1.6. Ne znam detaljnije, planiram raditi skroz do porodiljnog (🤞🏻) pa nisam detqljno proucavala

👱🏼 ‘89.: hipotireoza (Euthyrox 112mcg), AMH 19,6 (7.2024.)
    👱🏻‍♂️ ’85.: oligoasthenozoospermia
    06/2023 - missed ab 8tt
    12/2023 - HYS septum maternice
    09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
    12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙

Clo
    10. Veljača 2025. 16:46

aaaaa, jesu lopovi :/ mislim ok ne zamaram se s tim previše, bitnije mi je da smo bebač i ja dobro lako meni za ostalo... al budem ja jos pitala baš ginekologicu mozda nešto još zna

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

• blondie_145
    10. Veljača 2025. 16:49

pticica29

Pozdrav zenice, evo da se i ja pridruzim.
    Zadnja menga 29.12., plusic pokazan prvi put 06.02. Od simptoma imam samo natecene grudi koje najvise bole ujutro. Ovo mi je prva trudnoca i decko i ja smo iz prve uspjeli, osjecam pomijesane osjecaje, kroz dan sreca, a cim legnem u krevet anksioznost i strah. Javila sam se gin. i dogovoren mi je termin iduci tjedan. Sto ja trebam znati, trebam li poceti piti tu folnu kiselinu koji spominjete? Imam cijeli rollercoster u glavi i samo citam sve moguce forume na tu temu

Dobrodosla i sretno! ❤️ svi ti osjecaji su validni i normalni, bitno je imati podrsku oko sebe da se osjecas sigurno ih izraziti ❤️ mi smo tu i nadamo se isto biti dio kruga koji ce ti pomoci u tome ❤️ Sto se tice suplemenata, najjednostavnije ti je za prvu ruku uzeti neke prenatalne tablete (imas na izbor npr. Novalac, Almagea, PreMama) kako bi osigurala dobru razinu folne kiseline i dalje pomalo u dogovoru s ginekologom ☺️ a do pregleda si nadji zanimaciju da vrijeme brze prodje 🤭

06/2023 - missed ab 8tt
    09/2024 - 1. IVF @ KBSD - Ovaleap / Menopur / Cetrotide / Ovitrelle - 7🥚 -> ET 1 🐣 + 3 ❄️ -> ✖️
    12/2024 - FET 1 bc - 7dnt ➕ - 9dnt 199 - 12dnt 743 - 6tt + 5 ❤️ Panorama - low risk - it’s a boy 💙

• pticica29
    10. Veljača 2025. 16:58

blondie_145

pticica29

Zadnja menga 29.12., plusic pokazan prvi put 06.02. Od simptoma imam samo natecene grudi koje najvise bole ujutro. Ovo mi je prva trudnoca i decko i ja smo iz prve uspjeli, osjecam pomijesane osjecaje, kroz dan sreca, a cim legnem u krevet anksioznost i strah. Javila sam se gin. i dogovoren mi je termin iduci tjedan. Sto ja trebam znati, trebam li poceti piti tu folnu kiselinu koji spominjete? Imam cijeli rollercoster u glavi i samo citam sve moguce forume na tu temu

Dobrodosla i sretno! ❤️ svi ti osjecaji su validni i normalni, bitno je imati podrsku oko sebe da se osjecas sigurno ih izraziti ❤️ mi smo tu i nadamo se isto biti dio kruga koji ce ti pomoci u tome ❤️ Sto se tice suplemenata, najjednostavnije ti je za prvu ruku uzeti neke prenatalne tablete (imas na izbor npr. Novalac, Almagea, PreMama) kako bi osigurala dobru razinu folne kiseline i dalje pomalo u dogovoru s ginekologom ☺️ a do pregleda si nadji zanimaciju da vrijeme brze prodje 🤭

Jesu li dobre Natural Wealth tablete? 

• 🦋BlueIvy🦋
    10. Veljača 2025. 17:30

Anica88

Drage cure, pozdrav svima 😊

U subotu sam imala neku sjenu na testu, danas je bas pravi pozitivan 🥳🥳🥳

Pa sam s teme LH trakice odmah pojurila ovdje 😄

Presretna sam i nadam se da ce sve biti ok i da cemo se jos dugo druziti 🫶

Čestitam 😊 i dobro nam došla, želim ti urednu trudnocu sa što manje stresa..

Bika za boleštine, i ja se nadam, nas je pokosilo valjda sve sto postoji 🙈

11/18 - blighted
    3/20 - missed ab
    7/22 - missed ab
    10/23 🩷E

• 🦋BlueIvy🦋
    10. Veljača 2025. 17:38

Sunna97 nadam se da si otišla na hitnu ili na pregled i da je sve ok.🤗🤗

11/18 - blighted
    3/20 - missed ab
    7/22 - missed ab
    10/23 🩷E

• blondie_145
    10. Veljača 2025. 17:46

pticica29

blondie_145

pticica29

Jesu li dobre Natural Wealth tablete?

Osobno ih nisam nikad koristila (krenula sam i ostala na Novalacu jer mi pasu). Vidim po sastavu da imaju dosta folne, pitanje je u kojem obliku (u smislu kvalitete apsorpcije - ova prethodno navedena 3 brenda imaju “aktivnu folnu”). Primjecujem da u sastavu nemaju omegu (tj. DHA), koja je inace prisutna u ova prethodno navedena tri brenda i dobro ju je uzimati. Ostalo je vise manje to. Bitno je krenuti s necim i pratiti kako ti pasu pa eventualno dopuniti suplemente kada/ako se vidi manjak.

06/2023 - missed ab 8tt

• 🦋BlueIvy🦋
    10. Veljača 2025. 19:42

Maka15

Nisam vidjela da je netko odg. - Odmah je na teret države.

11/18 - blighted
    3/20 - missed ab
    7/22 - missed ab
    10/23 🩷E

Anica88
    10. Veljača 2025. 21:46

Clo

Da se nadovežem na curke koje su krvarile ili smečkasto, ja sam imala minimalno smao kod brisanja na papiru al sam odmah zvala ginekologicu i obavila pregled. Rekla je baš da treba mirovati i propisala mi Duphaston (on se pije baš kao tableta) 3 puta dnevno. Čak mi je rekla da ću vjerojatno piti cijelo prvo tromjesečje (Moguće jer sam imala prethodni spontani)
    Ja bi takodjer zbog prijasnjeg iskustva definitivno isti taj dan obavila pregled i da vam daju terapiju, ne preporučam odgadjanje čisto radi svog mira a i sigrnosti jer se može srediti na vrijeme samo treba reagirati.
    Držite seeeee

U kojem tjednu trudnoce ti se to desilo. Ja sam danas imala isto smeckasto na papiru, gyn mi nije radio. I otisla na hitnu. Lijepo smireno mi je rekao da on ne moze potvrditi trudnocu jer se nista ne moze vidjeti tako rano na ultrazvuku. Test na trudnocu (urinom, nisu mi vadili betu) je bio negativan. Rekao je da je mozda pobacaj, a mozda trudnoca, da ponovim test za par dana pa cu vidjeti

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.