Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Blu00
    28. Rujan 2025. 11:18

Hvala vam na info!❤️
    Čula sam bila za drugih 6 mjeseci da se treba doć ranije, najkasnije kad dijete napuni 5 mjeseci, ako se ne varam.
    Zato sam se zapitala trebam li i sad nositi papire ranije ili je dosta nekad pred kraj godišnjeg. Jeza me od naše birokracije😓 Uvijek mislim da ću zakasniti i izgubiti neka prava.

29.3.2025. ➕️
    UZV: 7+0 imamo ❤️
    Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
    12/25 ⏳️

rozi_lak
    28. Rujan 2025. 11:42

pikulica6

Ja sam zasad za otvaranje komplikacija i svaki mj doznake slala mailom na hzzo. Rekli su mi da kad otvaram porodiljni posaljem samo novu doznaku( broj tekuceg i prosjek placa vec imaju) , pa se nadam da necu morati ici osobno. 🤞🏼

Meni porodiljni kreće sredinom 10mj, isto sam na komplikacijama. 
    Onda za prvu polovicu mjeseca tražim  doznaku za komplikacije, a za drugu polovicu doznaku za porodiljni? Ili? 

Marchy89
    28. Rujan 2025. 12:02

rozi_lak

pikulica6

Ja sam zasad za otvaranje komplikacija i svaki mj doznake slala mailom na hzzo. Rekli su mi da kad otvaram porodiljni posaljem samo novu doznaku( broj tekuceg i prosjek placa vec imaju) , pa se nadam da necu morati ici osobno. 🤞🏼

Meni porodiljni kreće sredinom 10mj, isto sam na komplikacijama.
    Onda za prvu polovicu mjeseca tražim doznaku za komplikacije, a za drugu polovicudoznaku za porodiljni? Ili?

Da da, ja sam im dostavila doznaku kojom zatvaram komplikacije i doznaku kojom otvaram porodiljni. Ukoliko ste vec bili na komplikacijama ostalu dokumentaciju za placu vec imaju pa je nisu niti trazili. 
    Meni su odmah u prilogu poslali i obrazac za roditeljski dopust (s uputama za popunjavanje) koji im šaljem kada beba bude imala 5mj.
    Također, u prilogu je bio i zahtjev za očinski dopust sa popisom dokumentacije koju mora popuniti ukoliko ce ga htjeti koristiti te poslati na HZZO prema mjestu prebivališta.
    Isto su ovo naveli:
    ‘ukoliko je dijete rođeno prije navršenog 37. tjedna , a 259. dana trudnoće podnosite zahtjev u Pravnoj službi (01/4882-103)  za produženje rodiljnog dopusta zbog preranog rođenja djeteta najkasnije do navršenih 5 mjeseci starosti djeteta.’

🙎🏼‍♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot
    🙎🏻‍♂️ 35god

lea25
    28. Rujan 2025. 17:36

Pupo24 bolje smo, hvala ti 💙 tlak i dalje zna skočiti, ali to se može desiti svake sekunde i u bolnici, a danas smo već velikih 33 😍

Ja se isto uvijek brinem da neću nešto predati na vrijeme pa da ću izgubit neko pravo ili imati neki problem jer se nisam negdje prijavila 🫣

Kako ste po ovom novom vremenu? Ja sam jedva dočekala da padnu temperature, lakše dišem totalno! 

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+

• Jana1993
    28. Rujan 2025. 17:48

Ja sam dobila dvije doznake od gin, jednu za komplikacije, drugu za otvaranje porodiljnog i obje ih odnjela na HZZO, tamo ispunila zahtjev za porodiljni i poslala isti mailom poslodavcu skupa sa doznakama. I meni je puno lakše sada kada je zahladilo napokon. Jedino ne znam više u čemu spavati, u spavaćicama mi malo bude i hladno kad se dižem na wc a piđama trudničkih nemam 🙈neda mi se sad kupovati ovaj zadnji mjesec a sve ostalo od trudničke odjeće mi smeta kod spavanja 😅 Pokreti bebe su nekako jači ali rjeđi, jel i tako kod vas cure? 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

rozi_lak
    28. Rujan 2025. 18:38

Hvala cure, još jedno pitanje jer sam malo i dalje zbunjena i bojim se da ne napravim nešto krivo i osjećam se preglupo haha. Onda ja sredinom mjeseca trebam tražiti od dr doznaku kojom zatvaram komplikacije i doznaku kojom otvaram porodiljni? I s time dvoje na hzzo? 
    Uh mene moja tako lupa, kao da se isteže stalno. Sad sam počela osjećati tu i tamo skroz iza u rebrima udarac. Uglavnom, često jauknem. 😂😂

lea25
    28. Rujan 2025. 19:49

Kod mene su isto pokreti nekako rjeđi, imam osjećaj da je najjače bilo cca 27 -30tt, i odmah je reagirao na dlan ili ako prstima malo “bockam” trbuh. Sad ga osjetim tek nekad, ali u bolnici je ctg uvijek bio super, i UZV dobar 🧐. Sad pojedem nešto slatko, samo se javi i to je to. 

Rozi lak ja se isto tako osjećam sto se tice papira tih, ko da igramo igricu i ponavljaju mi pravila već deset puta, ja govorim aha, a ne kužim opet 🤣

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+

Nala48
    28. Rujan 2025. 21:23

Ja isto imam osjećaj da su pokreti sada rjeđi, ali kad me lupi onda to bome boli, pogotovo ako nacilja želudac ili rebra. Smiješno mi je što točno znam gdje joj je stopalo pa kad ju piknem tamo, često mi vrati 😊
    Isto tako imam osjećaj kao da će mi se trbuh raspuknuti, baš je kao balon. Koža mi je isto sva zategnuta i svrbucka, mažem uljem ali se ne bi čudila da me napokon dohvate strije. Možda je mala napokon dobila na kilaži od silnih proteina koje sam pojela unazad tjedan dana 😅

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤

Nikkitta
    28. Rujan 2025. 21:54

I mene koža ful svrbi, trackam se stalno i nadam da neće popucati. Mali ima nježnije/suptilnije udarce tokom dana, ali javi se svako 1-2h, dok noću uvijek jače udara, valjda je tad budan. Ima nekad periode kad je mirniji tipa 3 dana zaredom, taman se ja zabrinem i onda opet sve normalno. Nekad i njima vrijeme utječe i uspavaju se. Meni oko 5-6h ujutro kreću bolovi u leđima i onda se stalno okrećem s boka na bok, a kad se previše oslonim na trbuh, odmah se jako buni i udara. 😅 Što se tiče vremena, odmah bolje spavam, noćas sam spavala prvi put 3,5h u komadu, probudila se u 3.50h i onda 2h u komadu do cca 6h, i onda realno nema više dubokog sna, roštiljam se i spavam po pola sata do 1h i bolovi me stalno bude i tako do jutra. Ipak, jedva sam dočekala zahlađenje. 🥰 
    Papire za otvaranje porodiljnog ne mislim razbijat glavu, gin bi trebao sve znati i tako mi poslati, jer ću se 11.10. prebacit s komplikacija na porodiljni i te papire mislim samo mailom poslati na HZZO pisarnicu kao što sam slala i doznake svaki mjesec. Ali super što ste tu cure pisale i podijelile info, hvala. 🥰

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

suza85
    28. Rujan 2025. 21:56

I mene mali dosta rjeđe lupa,ali jaće. Danas sam čak u jednom momentu pomislila da se okrenuo poprečno u trbuhu,jer mi se čini da je štucao i da sam to osjetila s desne strane trbuha a ne iznad stidne kosti ko do sad. Nadam se da nije i da me osječaj vara al vidjet ćemo u utorak.
    Šta se tiće papira ja sam već nna porodiljnom.
    I ja sam bila zabrinuta al nema potrebe sestre obično znaju.
    Uglavnom kad si na komplikacijama zatvaraš njih,a otvaraš porodiljni 45 dana do očekivanog termina,a ako nisi na komplikacijama mislim da je 28 dana( ovo provjeriti,nisam sigurna). Oba papira nosiš na hzzo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani