Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nikkitta
    26. Rujan 2025. 20:59

Ana_ ajme divno iskustvo si imala, takvo si priželjkujem. ❤️ 
    Lea25 kad si jedan liječnik dozvoli pitati trudnicu “čemu suze”, evo no comment, pitala sam te već gdje planiraš porod, ali razumijem što ne želiš reći, a svejedno bih voljela da mogu znat gdje se tako razgovaraju kretenski. Btw. ako pod povoje misliš swadler vreće za spavanje, ja planiram, dobit ću dvije od frendice čiji mali nije htio u to. Sve ovisi o bebi, ali da planiram probati - da. 😍
    Pupo24 razumijem te, dobro ti to guraš, još ćeš do 37 tt dogurat. 🤗 A kakvo ti je iskustvo prvog carskog, bila si budna ili opća? I meni će po postojećem rezu gdje su mi vukli dio debelog crijeva koje su mi odrezali na zadnjoj op. Samo će ga produljit do kraja.

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Jana1993
    26. Rujan 2025. 21:00

Lea25 evo čitam tvoj post i iziritirana sam skroz ovim komentarom od strane dežurnog za IVF trudnoću. Čekala sam na taj pozitivan test 4 godine i prošla sve te muke s postupcima i nitko ali baš nitko tko sam nije prošao tu torturu neće moći shvatiti koliko je teško prolaziti kroz neplodnost i same postupke. Koliko ti samo trebaš biti jaka u glavi i ne raspasti se od svega. Da ne spominjem uopće pitanja okoline, sve savjete kojih sam se nadobivala i naslušala kroz ove 4 godine. Izgubila prijatelje kroz cijeli taj proces, isplakala more suza nakon svakog popišanog testa za trudnoću. Iscrpi te fizički, psihički, emocionalno, financijski i to je trauma. Trauma i gotovo. I potisneš ti sve to što si prošla jer si napokon trudna, i onda čuješ tako jedan glup komentar evo da bi ga ja pljunula u facu. I skroz suosjećam s tobom i mogu misliti u kakvim si brigama trenutno, uz sve to što si već prošla!  

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

• Ana_
    26. Rujan 2025. 21:41

Jana osim jedne moje prijateljice za naš ivf put ne zna nitko i na kraju mi je drago da je tako jer bar nisam slušala svašta 🤣

Mene je u prvoj trudnoći na anomaly scanu dr u bolnici pitala znam li spol, ja sam odgovorila potvrdno a ona mi je rekla, citiram: "Naravno, radili ste Panoramu, ipak vi iz IVFa mislite da su vaša djeca bolja od drugih". Znači 🤮.
    Kakav je to komentar. Nisam znala kako se ponašati, što reći, suze su mi automatski krenule dok sam joj govorila da ne mislim tako. Šokirana sam bila. 

• Ana_
    26. Rujan 2025. 21:43

Nikkitta da, moj prvi porod je bio težak i dug, ali takvo iskustvo carskog (i to hitnog) bih svakome poželjela 😍
    Sam taj dio gdje me sestra grli, naginje me na sebe i mazi po glavi dok mi daju spinalnu... Evo i sad su mi suze krenule. Ako bude sad carski, želim si istu ekipu u sali 😁😁😁

• Baccarat
    26. Rujan 2025. 21:51

Ja sam vam u rukavicama pisala svoje iskustvo sa VI onaj dan kad sam zavrsila na hitnu, da ne bi jos na*ebala kad dodem rodit,isto komentari dno dna od strane lijecnika,sutila sam i nisam nista govorila. 
    A kad sam dosla na kontrolu za par dana i kad me dopala divna doktorica, po izlasku sam krenila snimit curama glasovnu i toliko sam se gusila u suzama da su one pomislile da se nesto ruzno desilo. A ja sam plakala od ganuca i ponavljala "koliko mi je bila dobra i njezna". Bas je prijateljica komentirala kako je prezalosno da ocekivamo ovo prvo iskustvo, a kad netko samo normalno i s postovanjem radi svoj posao ko ova druga nama je to wow. I to je ziva istina. Lea zao mi je sta to prolazis,nadam se da si do daljnjeg doma i da ces tjedan po tjedan dogurati sta dalje. Dobro si rekla,ne trazi nitko od nas ne znam kakve privilegije, al minimum empatije i suosjecanja...

Ja se carskog ne bojim,valjda zato sta mi je prvi🤣to za vezanje ruku prvi put cujem🙈virujem da nije ugodan osjecaj,al moj muz je ima operaciju u spinalnoj nedavno i ako je on prizivio svako moze, jer kuka i jauce kad ima temperaturu 37.3. Tako se tjesim😁

Nikita ja sam isto imala namjeru povijat bebu,al sam odustala nakon sta mi je jedna doula rekla da to dugorocno nije dobro,odnosno,da beve budu mirnije,al da im se tako guše nekakvi receptori. Nisam dobro zapamtila ni propitivala,ti ako zelis proguglaj. 
    Pupo24 bas sam pitala henatologa za clexane pa mi je reka da ne brinem,da nema straha od krvarenja jer clexani krv ne razrjeđuju,samo je cine viskoznijom,tako da nema potrebe niti za antidotom ni za ukidanjem profilakse pred operaciju. Samo 12 sati prije ne pikati i to je to.

plavuša
    26. Rujan 2025. 22:22

Joj hvala bogu pa nisam jedina kaj se tice AS jajeta da se stavlja na kolica i vozi se beba u njemu 😅🙈

A kak se tice iskustva s poroda, zbilja ima svakakvih, ja sam imala dobro, rodila sam u koprivnici, ne mogu se pozaliti, a i sam porod je bio brz, u pola noci puknuo vodenjak, u pola 1 u bolnici i u 5 sam rodila.. Iskreno se nadam da ce drugi bit kraci il približno isti heh.. A pita me svekrva danas jer me frka, reko strah me da ne zavrsim na carskom, a kaj se tice ovak pproda, ne da me frka, al kad znam kak to sve izgleda, bol i to, nije mi bas svejedno heheh

Ovo je grozno kakvih sve komentara ima,  ni doktori nisu kaj su bili, cast izuzecima, zbilja ima dusa od doktora, samo nazalost cini mi se da su u manjini

Pupo svaka cast, nekako imam osjecaj da bi mogle dogurati jos sigurno 10ak dana 🍀

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩵 03.11.2025. 🩵🫶

• Jana1993
    26. Rujan 2025. 22:22

Znaci Ana ne znam uopće što bih ti rekla. Što uopće takav komentar doktorice treba značiti? 😂 Nema smisla nikakvog 

A za jaje sam i ja isto dosta savjeta dobila da ga ne koristim za ništa drugo osim za vožnju u autu pa ću se toga i držati.  

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

lea25
    26. Rujan 2025. 22:37

Ja sam izašla iz te bolnice jučer s namjerom da odem u drugu, u Novu Gradišku gdje i planiram porod čisto jer je bliže od ZG, a voditelj odjela je BETA IvFovac pa opet nekako zna neke stvari. Telefonski smo onda ostvarili dogovor da smo doma do srijede da napunimo baterije. Puno mi je značilo sto je moj ginekolog podržao odluku da odem čim sam bila stabilno, ne znam kad smo zanemarili ljudski faktor. 

Mene nije strah carskog i dalje, ali obzirom da smo se u ponedjeljak užurbano spremali nije bas ni ugodno, ali u tom kaosu vas vise zanima šta će se iduće desit 🤣

Pupo24 tvojim curicama je bas super kod tebe kad ste već 35, sve tri u kompletu😍 

Btw ako nekog zanima najsvježije iskustvo pripreme; odradili smo UZV, rukama je Dr pipao maternicu po trbuhu “da vidi do kud je dosla visoko”, braunila naravno odmah, CTG 15 minuta pa kako god ispao, nismo stigli ponavljati, ja sam dobila njihovu spavaćicu, (u mojoj situaciji počeli smo s injekcijama), sestra je iz fascikla vadila kg ali i onaj papir za hepatitis Itd, dobila sam narukvicu rodilišta, kasnije mi je sestra složila fascikl po prioritetu (prvo si stavite nalaze transfuzije, onda nalaz transfera ako je IVF), onda su me “brisali” od utrogestana i to me još boli, radi se suhom gazom pa nije bas lijepo, kasnije kad je sve malo prošlo odradili smo briseve i malo bolji ctg oko 4 ujutro 

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+

• PuPo24
    26. Rujan 2025. 22:58

Nikita prvi carski je bio hitan carski nakon uzasnog prirodnog poroda i spasila sam se kad je dosao anesteziolog, samo daj tu masku da me vise ne boli… Sto se tice oporavka , prvih dana mi je bilo koma , teze leci nego ustati , ali eto kad ti dode beba te gura taj neki adrenalin i mozes sve.
    Sad ovaj porod imam planirani isto u opcoj , samo sad idem svijesno u opcu pa me malo strah… lakse je radjati u 20ima bez brige i pameti 🙈🙈🙈 Nego sad i nakon svega…

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

plavuša
    27. Rujan 2025. 11:48

E pupo to se slazem s tobom, lakse je u 20tim.. Ja sam s 25 rodila kcer i sad opet u 38oj budem 🙉... Onda fakat bez brige i pameti.. Mozda da ne prode tolko godina razmaka bi bilo lakse heheh

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩵 03.11.2025. 🩵🫶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani