Ja sam se naručila na cijepljenje protiv hripavca u četvrtak. Za RSV moram razmisliti. O njemu sam jako malo pročitala, a što se tiče cjepiva protiv gripe ni sama ne znam. Mislim da je svakako dobro i korisno zbog perioda u kojem ćemo roditi, ali slažem se s tobom Nikkitta da mi je malo too much u kratkom periodu primiti 3 cjepiva.
Mislim da će se muž cijepiti protiv gripe, jer je zbog posla u stalnom kontaktu s ljudima, pa da nam on ne prenese. Možda bi to čak preskočila, a za RSV ću se ako mi bude zgodno raspitati u četvrtak kod epidemiologa. Čisto da čujem mišljenje, iako mi je jasno da nemaju neke određene smjernice već prepuštaju izbor nama na volju.
29.3.2025. ➕️
UZV: 7+0 imamo ❤️
Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
12/25 ⏳️
Meni su rekli da protiv hripavca sad već skoro redovno cijepe trudnice, nakon epidemije 2023 su krenuli više nuditi i savjetovati i imaju puno trudnica koje dolaze na cijepljenje.
Za rsv su mi rekli da je to kao relativno novo i da oni o tome nemaju neki poseban stav, da si mogu kupiti cjepivo i da me kod gin cijepe, oni ne cijepe protiv toga.
Sve to mi je rečeno u županijskom zzjz.
Protiv gripe se nisam cijepila nikad, neću ni sada. Protiv covida sam 2x, i nakon toga sam ga 2x preboljela, I covid mi je bio puno lakši nego gripa sad u drugom mjesecu ove godine, ona me baš satrala.
Bit će vesela jesen i zima, maleni je u vrtiću pa će nositi svašta kući, ali nadajmo se najboljem ❤️
Ja ne osjećam vise onako udarac kao udarac nego neko rastezanje, kao neka kugla koja se kotrlja 🥹🥰
m_rosie zao mi je zbog dijagnoze! Pitaj slobodno ako te nešto zanima, mene nije zaobišla nijedna bolest još od kad sam poželjela trudnocu 😂 za početak ti je najvažnije da vjeruješ u vas, sve loše se može dogodit, ali može i sve najbolje, o prvoj opciji ne razmišljaj nikad, ali prilagodi život situaciji i dan po dan lagano 💙
Hvala ti. Ja sam u petak puštena iz bolnice i trebala sam tokom ovog tjedna ići u Split / Firule na pregled, jer sam inače iz Dubrovnika. I čak mi je tlak bio ok do jučer popodne. Da bi mi jutros u bolnici bio 151/101. I odmah su zvali u Split, sutra kroz jutro se moram javiti tamo na odjel, odmah idem na hospitalizaciju 🤦🏻♀️ Sad doma tlak 127/86 😂 Proteini u 24-satnoj mokraći 2+.
Vidila sam da si napisala da si se riješila nakupljenje tekućine. Pa bi sad voljela usporediti terapiju i kad si se riješila nakupljene tekućine 😂 Ja samo primjetim oteknuće prstiju na rukama i šakama i prstiju na nogama, a vaga u 5 dana pokazala + 2 kg. Sve skupa +7kg. Ja pijem metildop, pila sam 3 dana 2x250 mg i onda sam prešla na 3×250 mg, evo danas 4-ti dan 🤦🏻♀️ Kad su tebi tablete počele djelovati? I imaš li zastoj bebe i koliki? Meni je beba malo napredovala od prošlog tjedna, glava i stomak kasne 2 tjedna, a noga 3 tjedna. Danas procjenjena težina 1100 grama 🙈
M_rosie moj tlak je dosegnuo 170/100 u bolnici, pao na 160/90. Da sam primila injekcije ranije, u ponedjeljak bi već odradila carski.
Proteini su mi 4+. Mjerim tlak vise puta dnevno, i dalje je visok, ali ako prođe kroz par minuta, ne idem nigdje do srijede. Pijem 3x250 metildopa, 1 nešto na T i stavljam zbog hematoma 2 utrogestana, ali to nema veze s trenutnom situacijom. Moja je u ponedjeljak bila 1800+, sad već računam 2kg, i to mi se čini ok, nisu našli odstupanja, a detaljno smo ga gledali prvenstveno zbog krvi koja je krenula. Ja sam dosla u bolnicu utrnute donje vilice i već sam teško pričala, jezik nije slušao, preeklampsija je slučajno pronađena jer sam išla zbog iscjedka, a Dr je primijetio da mi lice trne i da su mi noge otekle od koljena pa do gležnja, izgledalo je kao kvrge celulita. U četvrtak sam se probudila “ispuhana” i naspavana, to je bio znak da je terapija ok, iako ja i dalje imam visok tlak bar na dva mjerenja dnevno, a mjerim svaka 3h (ako je visok, ponavljam za 15min).
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
Bru1502 ja sam od sredine 1. tromjesečja svakodnevno na magnezij glicinatu za spavanje (400 mg prije sna), a pomaže mi cca 10%. 🙄🤓 Ništa nije pomagalo s nesanicom u tom periodu, a ni u 2. tromjesečju. Sad u 3. bolje spavam, ali me sad leđa zezaju, počnu ubijat i koliko god sam pospana, stalno se budim. 😕
Plavuša jesi saznala nalaz na bhsb?
Baccarat onda definitivo razumijem tvoju poziciju, imaš iskustvo s oba virusa iz prve ruke, odnosno gledala si kakve mogu biti posljedice. Ništa, ja sam danas nazvala epidemiologiju na HZJZ i tražila razgovor s doktoricom o svemu. I o hripavcu, i o RSV i o gripi. 20 min smo razgovarale i odgovorila mi je na sva pitanja i nedoumice. Novost je što mi je rekla da bi se i muž trebao cijepiti. Do navečer ćemo odlučiti konačno. 💪🏻 Inače, rekla mi je da im cjepivo protiv gripe stiže 13.10.
Suza85 meni je sad već teško, a ni ne naotičem nigdje, pa ni stopala, mogu mislit kako je tebi i da jedva čekaš rodit. 😅
Rozi_lak ma meni je chat GPT izračunao 45 dana od termina. 😂
Lea25 ček, ne kužim te, kakva 4 cjepiva u 2 dana? Ako misliš na Dexamethasone, to su kortikosteroidi i s obzirom da to ruši tvoj imunitet, trebaš se svakako savjetovati oko cijepljenja. Možda je kontraindicirano.
Blu00 meni je doktorica epidemiologije sad rekla da jesu preporuke da se cijepi protiv RSV.
Ana_ isto su meni rekli sad za hripavac, a kad sam pitala što im točno znači epidemija, koje su to bile brojke 2023., rekla mi je da su godinama imali nekolicinu (manje od 10) sporadičnih slučajeva hripavca u godini, a onda 6500 slučajeva. Oni su odmah reagirali s preporukama, nisu čekali da se broj popne do nekoliko tisuća, ali u konačnici je taj broj bio. To svakako zvuči puno.
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Evo , ctg je uredan , ali svejedno sutra idem na odjel na odrzavanje po poroda posto sam 35.tjedan s blizancima. Kao jos bi me 10ak dana drzala tamo na oku pa na carski. Rekla je da bi mi i Dexe dala za svaki slucaj. Uglavnom ujutro idem na odjel pa ce mi prvo sve pretrage opet raditi.
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Nikkitta mene najviše zanima je li ti doktorica rekla što o tome jesu li 3 cjepiva u tako kratkom roku previše te je li bilo govora o eventualnim nuspojavama?
Meni moj ginekolog nije ništa govorio o cjepivima, samo me uputio za Zavod da se tamo raspitam i cijepim ukoliko želim🤷🏻♀️ Zapravo sam o cjepivima i za hripavac i za RSV čula upravo ovdje u grupama. Po njemu ne bi mi trebalo nijedno cjepivo. Mislim da iz tog razloga i jesam tako sumnjičava, jer ne volim ništa raditi na svoju ruku. Još sam isprepadana od svih mogućih cjepiva i utjecaja na dijete, pa više ne znam što mi je pametno činiti. Za hripavac sam odlučila da definitivno idem, a za ostalo ću vidjeti..
29.3.2025. ➕️
UZV: 7+0 imamo ❤️
Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
12/25 ⏳️
Super pupo za ctg, ali i nek si ti njima na oku tamo, tebi zbilja nije ostalo jos puno, mozda su dabi u pitanju, tjedni tesko..
Je nikkitta dobila sam nalaz bhsb danas popodne, negativan je.. Ajde bar me to obislo..
Ja sam odlucila da se necu cijepiti protiv niceg.. 😁
1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩵 03.11.2025. 🩵🫶
Nikita da, na te 4 mislim. Svakako su izvukli energiju, zato moj gin kaže da zbog njih nije siguran, da bi me možda još koje cjepivo “srušilo”, a i ovako jedva stojim 😹😬
Pupo24 ma to su predobri tjedni, uzmi te injekcije i spremne ste (vjerojatno i bez njih, ali svakako bolje). Btw kad ti ih daju, imaš odmah reakciju tijela, nemoj se uplašiti, ja sam reagirala crvenom flekom vrućom na dodir preko lica, prođe sve za 20ak minuta, svakako je dobro znati da je tijelo reagiralo i primilo ih kak treba
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
Nikitada, na te 4 mislim. Svakako su izvukli energiju, zato moj gin kaže da zbog njih nije siguran, da bi me možda još koje cjepivo “srušilo”, a i ovako jedva stojim 😹😬
Pupo24ma to su predobri tjedni, uzmi te injekcije i spremne ste (vjerojatno i bez njih, ali svakako bolje). Btw kad ti ih daju, imaš odmah reakciju tijela, nemoj se uplašiti, ja sam reagirala crvenom flekom vrućom na dodir preko lica, prođe sve za 20ak minuta, svakako je dobro znati da je tijelo reagiralo i primilo ih kak treba
Cula sam da postoje te rakcije , nadam se da necu proci sa nekim tezim reakcijama jer sam bas nikakva.
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji