E da, doma planiram, isto kao Ana, u početku ali što duže koristiti blazinice i vodu. Maramice sam uzela neke pampers s 99% vode da imam za van.
Što je bitno za taj bris ako bude pozitivan? Negdje sam čitala da treba što prije doći u bolnicu onda, je li to istina i ako je, zašto je to tako? Jer htjela bih što duže biti ipak doma 🙈
E da, doma planiram, isto kao Ana, u početku ali što duže koristiti blazinice i vodu. Maramice sam uzela neke pampers s 99% vode da imam za van.
Što je bitno za taj bris ako bude pozitivan? Negdje sam čitala da treba što prije doći u bolnicu onda, je li to istina i ako je, zašto je to tako? Jer htjela bih što duže biti ipak doma 🙈
Vjerujem da je to zbog antibiotika koji se prima na porodu. Da stigne djelovati.
Ja cu isto od kozmetike koristiti samo bademovo ulje(par kapi u kadu), to mi se nekako i s prvim djetetom pokazalo odlicnim i sasvim dovoljno. Ako ce trebati uzeti cu naknadno mustelin sampon za tjemenicu. A za guzu koristit pavlovicevu kremu, cistiti vodom i krpicama ili toaletnim 99% voda( sve su mi iskreno bile okej, koja god marka).
Joj nikkitta, razumijem skroz tvoj strah. Meni je najveci strah da cu zavrsit na carskom zbog te budnosti tokom operacije i osjecaja bespomocnosti. Prosla sam par operacija, brzo su me uspavali al svaki put me ulaskom u salu bas panika ulovila i bespomocnost i uvijek bi krenula plakati dok ne zaspim. Ovaj scenarij da moram biti budna, ne znam kako bi podnjela. Bilo bi mi vjerujem puno lakse da netko prica sa mnom cijelo vrijeme, sto vjerujem da na kraju i bude tako. Al i to sto kazes, mislim da smo spremne na sve samo da bebicu vidimo cim prije.❤️
Sto se tice jajeta, moj sin je vristao u njemu sve dok nije malo porastao pa smo uzeli vecu sjedalicu. Ne znam jel bilo do voznje autom ili do jajeta ali nikako mu se nije svidalo. Kosara je meni za setnje, tako da planiram samo nju koristiti, a ovo cudo nek stoji u autu.🙈
Violetin i becutan deterdzent za rublje za bebe mi predivno mirisu, jedva cekam oprati robicu s njima.
Pa upravo to, takav strah te primi kad si ispred sale, prošla sam 5 operacija, a zadnju najtežu 2021, naravno ekipa je bila divna, privatna bolnica, doktor me držao za ruku dok nisam zaspala. Ali nažalost kod nas je sve to kako te zapadne, evo frendica mi je bila u Petrovoj na CR prije 2 godine i jedino ružno iskustvo joj je baš anesteziologinja koja se derala na nju. Onako, nikad ranjivija žena nije nego u trudnoći, imaš taj ogromni trbuh, bespomoćna, i onda ju je još prao adrenalin i stres i zadnje kaj joj je trebalo je da se na nju dere anesteziolog (jer nije od prve skužila neku uputu). Druga frendica slično iskustvo, samo kaj se ona tako tresla (što spinalna zna raditi, da se njen doktor derao na nju da se prestane tresti. Rekla je da nikad više biti budna, a imala je i carski prije toga pod općom. Meni je to neprihvatljivo, da se dok sam u strahu, sama, gola, bez pratnje neko osoblje dere na mene ili pak da mi ne dogovori sve u detalje i vodi me kroz proces. Koliko puta sam naišla na doktore koji ti se ne obraćaju osim minimalno, i taj dio me najviše straši - izostanak podrške. Zato ću još koji put razgovarat sa svojim gin oko toga biranja anesteziologa i koji su strahovi. Znam, u strahu su velike oči, ali isto tako nije da se bezveze brinem, jer ima svakakvih iskustava. 😅
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Pikulica ja mislim da će me sad biti više strah ako odem na carski nego prvi put 😂
A svima govorim da ih ne treba biti strah.
🤦🏼♀️🤣
Pa upravo to, takav strah te primi kad si ispred sale, prošla sam 5 operacija, a zadnju najtežu 2021, naravno ekipa je bila divna, privatna bolnica, doktor me držao za ruku dok nisam zaspala. Ali nažalost kod nas je sve to kako te zapadne, evo frendica mi je bila u Petrovoj na CR prije 2 godine i jedino ružno iskustvo joj je baš anesteziologinja koja se derala na nju. Onako, nikad ranjivija žena nije nego u trudnoći, imaš taj ogromni trbuh, bespomoćna, i onda ju je još prao adrenalin i stres i zadnje kaj joj je trebalo je da se na nju dere anesteziolog (jer nije od prve skužila neku uputu). Druga frendica slično iskustvo, samo kaj se ona tako tresla (što spinalna zna raditi, da se njen doktor derao na nju da se prestane tresti. Rekla je da nikad više biti budna, a imala je i carski prije toga pod općom. Meni je to neprihvatljivo, da se dok sam u strahu, sama, gola, bez pratnje neko osoblje dere na mene ili pak da mi ne dogovori sve u detalje i vodi me kroz proces. Koliko puta sam naišla na doktore koji ti se ne obraćaju osim minimalno, i taj dio me najviše straši - izostanak podrške. Zato ću još koji put razgovarat sa svojim gin oko toga biranja anesteziologa i koji su strahovi. Znam, u strahu su velike oči, ali isto tako nije da se bezveze brinem, jer ima svakakvih iskustava. 😅
Ajme kakva iskustva imaju žene, to je za tužbu.
U pulskom rodilištu na mom prvom porodu najljepša uspomena mi je taj carski 😍
Od dolaska u šalu, sestra me je grlila da budem u dobrom položaju za spinalnu, isprve su uboli tako lijepo da nisam ni osjetila, anesteziologinja me je držala za ruku konstantno i pričala sa mnom, objašnjavala mi svaki korak i kakav će biti osjećaj. Kompletna ekipa smirena, baš se vidjelo da su uigrani i nitko nije jednu krivu riječ rekao a kamoli vikao ili nešto. Nepojmljivo mi je da se tako mogu ponašati prema bilo kome, a posebno prema trudnicama koje su na carskom stvarno najranjivije vjerojatno ikad u životu što će biti.
Ima iskustava da se stvarno zapitaš zašto neki i dalje rade, ako ne zakonskim sredstvima onda je vrijeme da nečiji muž, brat, otac naprave frku i nažalost završe kao etiketirani manijaci. Najbolje dotući ženu na carskom jer te netko probudio u smjeni za koju si plaćen. Ja sam imala situaciju ovaj tjedan gdje mi je dežurni rekao čemu suze, ja kažem kako sam IVF 5 godina i da sam sva jadna, da si nisam dopustila do sad nijednom suze, ali eto. A on meni kaže “nije uopće važan tak IVF ni kako ste ostali trudni, trudnoća ko trudnoća, nebitno”. Ja ne tvrdim da trebam imati povlašteni tretman u društvu ili beneficije, ali to je vrsta traume, a za mnogo lakše stvari se u današnje vrijeme pazi kako ćemo se kome obratiti. Moje dijete neće biti vrijednije od nečijeg, ali ja u glavi neću imati ruže, šampanjac pa filmski pozitivan test i onda porod na dan termina kao iz snova.
Još mi samo fali neka galama na carskom pa da pustim sve demone s lanca koje držim ovih 8 mjeseci 🤣🤣 npr u ponedjeljak su me spremali za carski, i Dr mi je sve objašnjavao korak po korak, da je to priprema ali da čekamo injekcije za razvoj pluća, u cijeloj frci toliko me je bodrio da sam se uplašila tek kad je rekao bolje si, smanjuje se potreba za rez. Ali zbog onog iznad ja npr ne bih vise odabrala tu bolnicu jer ti nabiju traumu da ćeš naletit kad takav bude dežuran.
Ne znam jel netko pitao ali imam 100 pitanja posto smo užurbani trenutno, sto mislite o onim povojima sto umotate dijete da ne mlati rukicama po noći, navodno se djeca bude vise zbog svojih pokreta? Duda u rodilište? Ja bih ponjela i tješilicu, san mi je da beba bude vezana uz neku igračku ili npr kao ja dekicu od rođenja, uvijek sam se osjećala sigurnije kad sam ju imala kraj sebe ako nema mame ili tate trenutno.
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
Duda u rodiliste da, ali tjesilica nema smisla, oni su premali za tjesilicu i ne kuze sto je to, tek kasnije kasnije skuze tjesilicu.
Mene je isto strah carskog, ali jer mi je ovo drugi po starom rezu, nekako bojim se i te anestezije i na clexanima sam pa ne znam koliko sam razrijedjena plus anemija , svakakvi crnjaci mi se motaju po glavi. Evo ulazim u 35.tjedan i kako kaze moja doktorica od danas mi je svaki dan poklonjen 😀 tako da mogu bilo koji dan
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji