Ja sam si bila sad po doznake I kažem sestri neka provjeri bhsb, kad ono pozitivan 🤦🏼♀️
Od kozmetike na početku neću koristiti ništa kao ni s prvim, spremno je bademovo ulje za kupanje i to je to 😁
Ja sam isto mislila uueti mustelu, iako da prvo vrijeme nozda samo voda, ili svako drugo kupanje malo sampona.. S kceri se ne sjecam kako sam 🙈 proslo je skoro 13 god od kad je bila mala heheh
Ana nije to nista strasno, ja sam se prijavila vec 5 puta na e gradani da vidim jer i moj nalaz gotov, ali jos nista, mozda bude kasnije popodne..
Znate kaj me zanima, da ki ima jos istomisljenica kao ja 😅🙉 da li je i vama "normalno" da autosjedalica - jaje sluzi samo za voznju u autu i ne misli ju stavljati na kolica.. Meni iskreno onak malo slabo dode kad vidim to, a sve cesce se vida..
Znam da kcer nisam nikada s jajetom stavila na kolica, a ne mislim ni ovu bebu, pa ne vecina gleda ko da sam s marsa pala...
1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩵 03.11.2025. 🩵🫶
Plavuša i meni slabo dođe, nisi jedina, jaje je za auto, eventualno, ali eventualno smo ju znali staviti na kolica u šoping centru gdje je sve ravno, nema kamenčića i sl. S tim da naše jaje ide u ležeći položaj. Ne znam jel mi gore to ili kad vidim bebe u nosiljkama visilicama ili okrenute prema van, dođe mi da zaustavim te roditelje i educiram ih 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Lea drži se, još da 10-ak dana izdržite to bi bilo super, ali već su i ovo lijepi tjedni 💪
Što se tiče kozmetike, ja izbjegavam maksimalno, perem ga u vodi, iako sam kupila neki nježni čistač od Biovitalisa bez sapuna da imam za kasnije. Mažemo pelensko područje kremom iz ljekarne i belobazom malo ako treba gdje je jako suha koža. Patronaža mi je rekla da je to početno ljuštenje verniks, a ne suha koža i da će proći nakon par kupanja, da ničim ne mažem. Ipak je sve to kemija i moja politika je manje je više.
Od opreme si obavezno nabavite aspirator za nos, fiziološku, šprice i onaj nastavak silikonski za špricu. Nama je i inhalator zbilja odlična stvar.
👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
4/21 Missed ab
10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
11/2024 FET 💔
1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
9/2025 stiglo nam još jedno 🌞
Hvala svima još jednom, puuuuno mi je lakše kad vidim podršku. U glavu sam si stavila da se ne smijem bojat jer će biti gore, a toliki put smo prešli. Odmaram jer smo se popeli na 4 tablete dnevno i 2 Utro, ali Pokušat ću ne ležati stalno jer je činjenica nažalost da sve sto nam se može desiti na nogama, može i u krevetu jer eklampsija udari iznenada. Još mi je teško govoriti jer mi je donja vilica utrnula u ponedjeljak, ali žvačem žvake i pricam sve bolje. Samo neću voziti, to je definitivno. Jutros sam bila kod svog ginekologa, sam je rekao da je trudnoća teška a ovo zadnje sto nam je trebalo, ali da se ne smijem voditi time da očekujem kad će se desiti nešto loše već piti tablete i zanemariti ostalo. Ukoliko bi tlak ostao ispod 140/90, mi smo do 1.10. doma, a 1. Se selimo u bolnicu. Ovih par dana je malo skupljanje snage, vježbanje govora i čisto pokušaj usporedbe tlaka da se vidi utječe li boravak u bolnici do te mjere da se bojim.
Kad smo kod kozmetike, jel strogo kupujete maramice sa 99% vode? Ja imam raznih, možda za guzu ne treba biti bas takve ako poslije ide Kupanac ili kremica neka? Bas me zanima koja Baby marka kozmetike vam se pokazala kao najbolji omjer cijene i kvalitete?
👱🏻♀️27,sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️36, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
Ja sam isto mislila uueti mustelu, iako da prvo vrijeme nozda samo voda, ili svako drugo kupanje malo sampona.. S kceri se ne sjecam kako sam 🙈 proslo je skoro 13 god od kad je bila malaheheh
Ana nije to nista strasno, ja sam se prijavila vec 5 puta na e gradani da vidim jer i moj nalaz gotov, ali jos nista, mozda bude kasnije popodne..
Znate kaj me zanima, da ki ima jos istomisljenica kao ja 😅🙉 da li je i vama "normalno" da autosjedalica - jaje sluzi samo za voznju u autu i ne misli ju stavljati na kolica.. Meni iskreno onak malo slabo dode kad vidim to, a sve cesce se vida..
Znam da kcer nisam nikada s jajetom stavila na kolica, a ne mislim ni ovu bebu, pa ne vecina gleda ko da sam s marsa pala…
Slažem se da je isključivo za auto. Za sve ostalo planiramo koristiti košaru. I ja sam se puno puta pitala je li to samo neka moja paranoja, jer mi je prvo dijete pa puno čitam i proučavam.
Vidim da ga ljudi masovno koriste za odlaske u šetnje i još se čude kad im se kaže da ih ne bi trebalo voziti u jaju. Odgovori su većinom da su tako vozili i drugu djecu i da nikome nije bilo ništa🤷🏻♀️
Znam da je ljudima ovako praktičnije, jer košara zauzima jako puno mjesta, ali zaista se svugdje naglašava da dijete mora biti isključivo u ležećem položaju, a čak i za neka jaja stoji da nemaju baš najidealniji položaj za dijete, odnosno da je u njima djetetova brada previše blizu prsima dok se vozi i da ih je bolje izbjegavati ili koristiti na kraće relacije.
29.3.2025. ➕️
UZV: 7+0 imamo ❤️
Veritas ✅️ Stiže nam dečko!👶🩵
12/25 ⏳️
Lea25 jako mi je žao da imaš i za kraj trudnoće takav stres ozbiljne dijagnoze, ali sigurna sam da ćete i to tvoj bebać i ti uspješno prevladati. Dan po dan i navijamo da što dulje izdržite do poroda. 💪🏻😍💙
Ana_ i ja isto samo vodu i bademovo ulje planiram. Damn, pozitivan bris na BHSG, no dobro, dobit ćeš antibiotik. Meni gin uopće ne želi radit taj bris jer idem na carski, pa sam joj baš rekla neki dan što ako se dogodi prijevremeni porod vaginalno, ona je rekla da ću u tom slučaju dobit nešto i valjda beba, nisam shvatila, a i rekla je da nema šanse da će me i u slučaju prijevremenig trudova ijedan doktor porađat vaginalno. Idući uzv će mi bit na cca 35 tt, pa ću još jednom to pitat. Ne znam zke joj je to tak bed napravit, onak, 1 min posla. 😬
Plavuša ja sam FTM, ali znam da je jaje samo za vožnju automobilom tako da ne planiram druge egzibicije.
Ja noćas ne mogu prestat vrtit strah od spinalne i budnosti za vrijeme CR. Baš mi je jezivo da u Petrovoj ruke vežu iznad glave kao na raspelu i onda još da budem oduzeta od struka na niže, baš me to jezi. Prošla sam dosta bolova i strahota u životu, ali nisam nikad morala bit budna za vrijeme operacije i to me sad proganja. Morat ću grow a pair zbog bebe, jer je fkt želim odmah vidjeti.😌
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Lea maramice imam svakakve jer mi je ostalo od toddlera, na sam napravila zalihu a on pustio pelene 😂😂😂
Makar u početku ću, kao i s prvim, koristiti vodu i blazinice za guzu, vlažne maramice samo kad smo negdje vani 😁
Sto se tiče jaja, i nama je bilo samo za auto, mali je obožavao košaru i iskreno se nadam da će i ovaj. Jednom smo bili u shoppingu i kaže muž ajde da probamo s jaje pa se za 15min vratio u auto po košaru 😂😂😂
Znam ljude koji su djecu vozili isključivo u jaju na kolicima, ali ono što mi je u tom slučaju bilo najgore je to što jaje nema umetak za glavu, a i nisam sigurna je li mu još dobar rok upotrebe 🤷🏼♀️
Nikkitta nije taj streptokok ništa strašno na kraju, bitno da na porodu daju antibiotik i onda je beba zaštićena. Pošto sam na početku trudnoće imala streptokok u urinu, iako sam ga uspjela izliječiti, svejedno bih na porodu dobila antibiotik.
Nemoj se bojati spinalne, meni je bilo zanimljivo iskustvo. Da, malo si kao raspeti Isus, ali ako je dobar anesteziolog sve ti objašnjava i baš te nekako vodi kroz cijelo iskustvo.
Lea, šaljem ti puuno pozitivne energije i držim fige da bebica odluči ostati još koji tjedan 🫂 piši nam kad god želiš ako će ti to malo olakšati, tu smo za tebe bar virtualno 🥰
Za kupanje isto planiram samo bademovo ulje iz ljekarne i vodu, tako su nam na tečaju u DZ rekle patronažne. A za guzu sam uzela bepanthen baby mast.
Za jaje sam znala da trebaju biti što kraće u njemu ali iskreno nisam razmišljala o korištenju van auta previše, oko mene ekipa preveze na kratko ako idu nekam, recimo do pedijatra i to je to. Ja uopće nemam onaj nastavak koji treba za kolica da se stavi jaje, a sad ga možda neću ni nabavljati.
Mi nismo ni imali jaje...
Uzeli smo autosjedalicu 0-15 kg i kolica sa košarom i sportskim dijelom. Za iznijeti iz rodilišta smo samo posudili neko jaje, da ga odnesemo do ulaznih vrata i prebacili ga.
Prvih nekoliko mjeseci nisam koristila nikakve vlažne maramice. Za 1. smo kupovali neke krpice od TO-TO koje smo onda močili s običnom vodom. Sada sam uzela 2 veličine vatica za skidanje šminke (one male okrugle i neke malo veće ovalne u Lidl-u, ispalo je najjeftinije) tako da će mo opet za početak s tim. Za guzu smo uzeli JGL mast i Sudocrem ako bude crvenila. Za početak samo bademovo ulje od Mustele, a kasnije šampon i kremu.
Pelene su mi najbolje bile iz DM-a Baby love tako da sam ih i sada kupila.
Robicu perem sa Violeta double care detergentom (odličan mi je taj miris. Starijem sinu još uvijek perem robu s njim 🫣).
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
Ja sam isto mislila uueti mustelu, iako da prvo vrijeme nozda samo voda, ili svako drugo kupanje malo sampona.. S kceri se ne sjecam kako sam 🙈 proslo je skoro 13 god od kad je bila malaheheh
Znam da kcer nisam nikada s jajetom stavila na kolica, a ne mislim ni ovu bebu, pa ne vecina gleda ko da sam s marsa pala…
Mi nismo u zagrebu.. ja idem kod doktora u zagreb i vozit ce se u jaju neko vrijeme na kolicima.. isto tako idemo negdi u zagrebu.. kad sjednemo ili nedto izvadit cemo je.. nema mi smisli za tih sat vremena sta ce se vozit nosit jos i kosaru..
👩🏼 26
🧔🏻♂️ 38
Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
“Missing you comes in waves.
Today I’m drowning!”
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji