Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lea25
    29. Rujan 2025. 09:50

Ja ne osjećam vise onako udarac kao udarac nego neko rastezanje, kao neka kugla koja se kotrlja 🥹🥰 

m_rosie zao mi je zbog dijagnoze! Pitaj slobodno ako te nešto zanima, mene nije zaobišla nijedna bolest još od kad sam poželjela trudnocu 😂 za početak ti je najvažnije da vjeruješ u vas, sve loše se može dogodit, ali može i sve najbolje, o prvoj opciji ne razmišljaj nikad, ali prilagodi život situaciji i dan po dan lagano 💙

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+

lea25
    29. Rujan 2025. 09:52

Plavuša ja tako nekako slično razmišljam, isto se osjećam kao da ne mogu vise 🤣 i ova ideja poroda u 36+ mi se uopće ne čini lošom, ako bebač bude spreman, apsolutno sam za, dosta je 🤣

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    16.11.⭐️⚽️

• pikulica6
    29. Rujan 2025. 11:02

Ja sam evo bas isla po doznake za 9.mj i krece mi porodiljni od 03.10.pa mi je odmah dala i doznake za ta 2 dana u 10.mj i doznake za otvaranje porodiljnog. Tako da znaju sestre sve, samo im napomenite da vam krece porodiljni.

Joj meni su udarci isto dosta jaki i bolni al ne tako cesti. Pobuni se malo vise prek noci ak se oslonim malo vise na trbuh dok sam na boku. Al definitivno to vise nisu oni slatki pokreti🙈 makar i dalje volim i cekam da se javi koliko god ponekad bolno bilo🥰

Nikkitta
    29. Rujan 2025. 11:23

I ja isto volim uvijek kad se javi, iako i meni sad znaju biti koji put bolni kad udari prema preponi. 😅 Imam i dalje jake bolove okruglih ligamenata, jedva hodala jučer, doslovno baš bude neki dan gadno, neki dan solidno, kako je kod vas po tom pitanju?

Moj slatkiš štuca 3-4x dnevno po 10ak minuta, već sam pitala doktoricu je l’ to ok, ona kaže da je, koliko često vaše bebe štucaju i koliko traje svaka sesija? 🤓

Baccarat ja sam se planirala cijepiti do 32 tt protiv hripavca, a do 35 tt protiv RSV, ali malo me destabilizirala ova priča oko paracetamola, pa sam se počela premišljati. Osobito jer sam shvatila da bez obzira što se cijepim, mali će se svejedno već opet morat cijepit s 2 mj. Evo na sto muka sam i baš detaljno se informiram i raspravljam i do sutra moram odlučiti jer sutra punim 32 tt. Kakvo je tvoje iskustvo? Jesi imala ikakve nuspojave? Bojim se temperature, nema šanse uzet paracetamol, nagutala sam ga se i previše u trudnoći. 😅 Još mi je doktorica rekla na zadnjem uzv ako se ne cijepim protiv hripavca i RSV, da mi prvih 3 mj. nitko doma ne dolazi s malom djecom, a snažno mi je savjetovala cijepljenje protiv gripe jer je imala carski rez trudnice na respiratoru. Onak, 3 cijepiva u narednih 5 tjedana mi je too much, sve me to opterećuje, ali i to će se odluke morat iskristalizirat u hodu. Sad idem prvo vidjet za taj hripavac. Vidim da je HZJZ uveo docijepljivanje za učenike 4. i 8. razreda te 2 srednje. Izblijede antitijela, a bolest i dalje cirkulira i najopasnija za novorođenčad i dojenčad. 😬 Veliki dio mene je za DA, mali dio mene za NE. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Baccarat
    29. Rujan 2025. 11:34

Plavusa ja ti mogu preporucit ovaj,skup al vridi svakog centa.  Bešuman i jako praktičan i za odrasle i bebe, svim curama za babine sam ga kupovala i odusevljene su

https://ljekarnaonline.hr/proizvodi/pomagala-zdravlje-i-njega/medicinski-uredaji/inhalatori-i-aspiratori/omron-inhalator-ultraz-microair-u100-19128/

Nikita nisam imala nuspojave od ovog za hripavac, a za RSV cemo vidjeti. Strah me i jednog i drugog virusa buduci da ide zima, a kumce mi je ko beba od misec dana bilo na intenzivnoj radi rsv-a, bilo je strasno i to me traumatiziralo. Muz mi radi s ljudima i sve i da se izoliramo tri miseca (sta ne zelim) , on mu moze donit.

A brat mi je ima hripavac ko beba od 9 miseci i taj kasalj i plac i nemoc roditelja i dan danas pamtim. 
    Cijepila bi se ja i protiv gripe al cjepiva jos nema. Protiv Covida necu.
    Nema garancije nikako al kad sve zbrojim i oduzmem znatno vise se bojim bolesti nego cjepiva.

• Baccarat
    29. Rujan 2025. 11:35

I svakako javi sta si odlucila.

• pikulica6
    29. Rujan 2025. 12:14

https://shop-medikor.hr/disanje/omron-nami-cat-kompresorski-inhalator./

Ja imam ovaj inhalator i stvarno smo ga cesto koristili sa starijim jer je nazalost imao ceste bronhitise. Super nas sluzi, al je dosta glasan pa sam preko njega znala stavit jastuk da malo utisa taj zvuk🙈 sad je stariji pa se vec naviknuo al eto sluzi nas vec 5 godina.

suza85
    29. Rujan 2025. 12:22

plavuša

Pupo javis za ctg 🍀
    O pokretima ni necu, nekad me bas nanervira ta moja beba heheh, prekjucer nista skoro, jucer kroz cijeli dan, eto danas se isto malo tu i tamo javi.. Ja sam danas usla u 35tt, krajem tjedna cu zvati u TA da dobijem neki termin za pregled, pokusat cu traziti odredenu doktoricu ako ce biti moguce.. Iskreno ja vise mislim da ne mogu 🙈 leda ko da nisu moja, pritisak naprijed.. Cekam rezultat bhsb, u cetvrtak je predan jos ga nema na e gradani, poslije cu zvat sestru gin pa da cujem mozda je k njima dosao..

Da vas pitam, vi koje imate inhalatore, kakve/cije imate i da li ste zadovoljne? Ako ne, koji bi kupile da kupujete ponovo?

Suza ti si bome daleko dogurala, ja se nadam da necu docekat tvoje tjedne hehe i od 37 nadalje sama sebi drzat fige da se porodim cim prije 😅

Istina dogurala sam daleko.
    I ja sam se nekako nadala da ču se dosad već porodit( ipak je drugi),ali kakve sam sreće nas ćemo dvoje i preko termina🥹.
    Da vam iskreno velim već mi je svega dosta pomalo. Sva sam naotečena,noge mi slonovske,kako je jedna od vas komentirala i ja stanem samo u jedne patike. Naspavati se ne mogu jer mi nikako ne paše,a još sam i kao novi simptom dobila sindrom karpalnog tunela na desnoj ruci.
    Na kraju krajeva najvažnije je da mali dođe živ i zdrav,ali kad će više 😅 👣💙

rozi_lak
    29. Rujan 2025. 12:33

Hvala cure ovo za doznake. Sad ću tražiti za 9mj, pa onda sredinom mjeseca nove za komp. i porodiljni. Ja se ne vodim kod svog socijalnog pa moram o svemu sama brinuti i računati (to će mi biti najteže izračunati od kad mi je porodiljni haha - brojim i vikende u tih 45 dana?)

Ja sam razmišljala malo o cijepljenju, ali kako moj dr nije ništa spominjao, ja zaboravila pitati, i na kraju sam odlučila da neću više ni istraživati niti ću se cijepiti.

Nikkitta, moja štuca isto 2-3x dnevno, ali čim osjetim popijem vode pa brzo stane. Ne znam ima li to utjecaja, negdje sam pročitala da ima, a ne može ništa loše biti svakako pa ja popijem i nadam se da joj tako olakšam (isto ko i nama kad štucamo haha) 

lea25
    29. Rujan 2025. 12:37

Ja sam uvijek za cjepivo, jedina nepoznanica mi je bio ovaj Dex za bebina pluća. Ginekolog je rekao da bi mi inače savjetovao svakako makar protiv gripe cjepivo, ali da obzirom na 4 cjepiva u 2 dana sad i 6 tableta dnevno pitam prekosutra u TA. Tako da u srijedu idem spremna s rafalom pitanja. Ipak je to već jesen / zima i bolje mi je da mene bockaju pa da antit pređu na bebu. Sto se tice paracetamola i ostalih tableta, u trudnoći nisam uzela nijednu protiv bolova ili za spavanje osim matičnjaka i Aloe vere, ali mislim da je u ovoj zadnjoj fazi beba skroz razvijena i da samo papa i raste, nebi trebalo biti drastičnog utjecaja na živčani sustav, a opet s druge strane nikad nitko ni nama odraslima ne garantira da nam neće biti nešto Od cjepiva. Kad je ovakva dilema, mislim da je najbolje raditi po osjećaju, sve smo mi već mame i vjerujem u pravu odluku, statistika je samo broj na papiru

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    16.11.⭐️⚽️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani