Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    rozi_lak
    23. Kolovoz 2025. 18:17

Maravillosa, iskrene čestitke, želim ti brz oporavak i puno uživanja s bebicom 🥰

Nikkitta, mene na bokovima sve tako boli već da mi je ležanje na leđima nekad jedini spas. U biti ovako kako su opisali, s jastukom ispod jednog kuka i ramena, najčešće i ležim 'na leđima'. Već sam čitala da neće ništa biti od 2-3 sata spavanja na leđima pa se nisam ni opterećivala time. Tj da će mi tijelo samo reagirati i okrenuti se ako nešto smeta bebi.
    Pupo, baš mi je žao da te dr opominje radi kila. Mene moj niti jednom nije pitao za kile niti išta komentirao. To ne mora ništa značiti a na kraju krajeva nosiš ih dvoje..
    Ja ti uzimam Solgar Gentle Iron, ali ne svaki dan, recimo svaki drugi, treći. I još nisam otvorila Floradix sirup, to vele da je super isto. 

rozi_lak
    23. Kolovoz 2025. 18:31

Lea, nadam se da si sada bolje 🫂
    Mene isto želudac muči, par puta sam skoro povratila od prejedanja a ni ne skužim da sam previše pojela.. Uglavnom, meni nekad Rennie pomaže, smije se u trudnoći 🤗 
    Nalazi ogtta su savršeni tako da sam baš presretna i jedem slatko bez grižnje savjesti sad navečer. Meni se samo navečer i jede nešto slatko ali nekad mi već bude toliko muka da ne mogu ništa 😂
    I dalje mislim da se hranim jako zdravo, i do iza ručka često ne pojedem ništa slatko. Tako da, pogotovo sad kad su nalazi dobri, neću se ustručavati pojesti kad mi se jede 😀

Nala48
    24. Kolovoz 2025. 00:01

Lea također se nadam da si bolje, slobodno tu piši ako želiš kada te nešto muči, ako ti je lakše podijeliti s nekime 😊

Što se mučnina tiče, imam isti problem. Odjednom se i meni sve vraća kao na početku, stalno mi je neki bljutav okus u ustima i hrana mi ne paše. Neki dan mi se želudac okrenuo na pečenu piletinu, a mirise osjetim na kilometar. Žgaravicu isto imam stalno, potrošila sam puste novce na Reflustat. Što se kila tiče, trenutno sam na +8, ali moglo bi to brže prema gore jer se slabije krećem zbog išijasa i nešto me hvata želja za slatkim u zadnje vrijeme 😅

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤

Nikkitta
    24. Kolovoz 2025. 12:51

Lea25 intenzivno sam mislila i pitala se gdje si. Pretpostavila sam da uživaš na moreku. Slobodno ti piši nama ovdje sve kaj te muči, zato i imamo forum. Za RH najbolje na idućem uzv pitaj gina, beba vam može biti i + i -. 

Ja imam žgaravicu otprilike 4 dana tjedno, znači nije svaki dan i često povezujem s hranom koju jedem, iako nema pravila. Ne želim uzeti ni Rennie ni Reflustat, popijem mineralne i izdržim, iako je koliko čitam, Reflustat bolja opcija. Moj muž se davi u tome, on ima žgaravice godinama. 😂

Inače, jučer ujutro sam prvi put skužila da mali štuca. Vele da to krene krajem 2., početkom 3. tromjesečja. ❤️

Još 7 dana i mislim da ćemo sve s teme napokon biti u 3. tromjesečju.🥳😎

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Baccarat
    24. Kolovoz 2025. 17:05

Lea dobrodosla nazad,podili s nama brige,bit ce lakse🤗

Mene isto zgaravica muci i koristim rennie redovno. To je magnezij i ne ulazi u krvotok. Doktorica mi je rekla da mogu do 5 dnevno ali ja uzmem 1-2 jer mi više ne treba. 

Mene muci iscjedak,vodenast i bez nekog mirisa koji kad se osusi ostavlja zuckast trag. Doduse ne znam jel to iscjedak il mi iscuri urin malo. To me muci vec 2 mjeseca ali u zadnjih 7 dana je postao obilniji (prije trag velicine kovanice a sad bome bude i 2-3 kovanice). Brisevi su uredni,svaki put sam skroz zatvorena s urednom kolicinom plodne vode. Jel se jos kome tako pojacao u ovim tjednima? Steta sta vise nema kupit onih amnisure testova kod nas.

Clo
    24. Kolovoz 2025. 20:10

kod mene od simptoma su grčevi bilo npr listovi ili guzovi od toliko ležanja na boku. Pijuckam magnezij al nikako na zelenu granu s tim. Žgaravicu već dugo nemam to sam imala u početku. A od kad sam u bolnici jednom mi se desilo da me usred noći probudi mokro u gaćama pa se prepala da nije vodenjak al onda mi napravili provjeru i plodne vode je bilo i više nego dovoljno, na kraju smo zaključili da me mali očito lupio na mjehur pa mjehur popustio. Nekad mi se to zna desiti i sa kihanjem. I ono što sam uočila da mi je počeo iscjedak opet veći onako sluzavo prozirno, rekli su da je to normalno. 

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

rozi_lak
    24. Kolovoz 2025. 20:20

Baccarat, u uputama piše da smijemo čak 11 tableta dnevno ali meni je isto 2 sasvim dovoljno, najčešće samo jednu uzmem i to mi smiri želudac, ako ne bude bolje nakon 1h uzmem još jednu.
    I ja imam isto tako iscjedak, bjelkasti, kad se osuši bude što veliš žućkast. Počet ću nositi svuda sa sobom rezervne jer mi je užas kad mi se to negdje van kuće desi i moram tako mokra biti. Ugl dok nije žućkast dok je mokar, mislim da je to sasvim normalan iscjedak.
    Ja svako malo napravim onaj test s kašljanjem 😂 a zanimljivo da tijekom noći nema ni iscjedka ni ničega na gaćicama, valjda gravitacija tijekom dana odradi svoje 😂 

rozi_lak
    24. Kolovoz 2025. 20:24

Htjela sam vas pitati, vas koje ste prvorotke, hoćete ići na neki tečaj? Ili vas ste već rodile, jeste išle na neki tečaj? Koji, jel vam bilo korisno, imate neke preporuke? ☺️
    Ili općenito gdje se educirate o svemu što nas čeka? O porodu, o dojenju, o postpartumu? Internet je pun svega, i dosta toga "znam" iz tuđih iskustava i iz priča, ali treba mi nešto baš konkretno 

Nala48
    24. Kolovoz 2025. 22:21

Meni je u planu ići u rujnu na tečaj u dom zdravlja (baby handling, dojenje) i prijavila sam se i na Rodine online tečajeve. Čekam samo da napokon prestanem raditi pa da se na miru mogu posvetiti pripremama za bebu. Mislila sam da ću nešto uspjeti na godišnjem, ali dok sam obavila more, posjete rodbini i rođendane vrijeme mi je samo nestalo 😅
    Bila sam i na besplatnoj radionici o porodu kod doula prije jedno mjesec i pol. 

👩‍❤️‍👨 33/34
    4.11. termin 🩷🐤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.