Ja se drzim onog da bi nataste trebao biti do 5,3 a 2h poslije obroka do 6,7.. To sam nasla na nekoliko stranica kad sam guglala, a sad da li sam u pravu ili ne, cula budem od gin i dr.u bolnici.. Ja sam namjeravala isto izbaciti UH ali i ovako sam gladna, tako da ipak ostaju. Vecinom vazem namirnice, ali bas ako pise 200g krumpira a meni ispadne 215, a boze dragi.. Danas sam cak poslije rucka pojela 1 kuglicu sladoleda i nakon 2 h bio mi je 5,7..
Mislim da je to skroz ok, pogotovo to sitno grama razlike da nije problem. Meni je sad nataste bi 4.2 tako da mislim da imam jos prostora za vise uh. Nisam pokusavala sa slatkisima al budem i to nekad jer sansa da tri mjeseca necu nista pojest nije bas velika. a i tih 1800 kalorija daju svima od 50 do 150 kg i ne moze to svima odgovarat. Meni je samo bazalni prije trudnoce bio oko 1600 tako da vjerujem da u trudnoci je bar tih 1800 a jos kretanje i druge stvari, vise se budem vodila gladi i secerom nego direktno kalorijama. ima vremena za skidanje kila i nakon trudnoce
38 hipo hasi
+03.02 Decko na putu <3
Pikulica sad odahni i uživaj 🍀
Meni pišu uvijek ZM, FET i OP. To mi je upisano na prvoj str. trudničke knjižice, a Dr kod kojeg sam završila na Hitnoj mi se potrefio kao Dr kod kojeg vodim trudnocu u bolnici, bila sam kod njega na anomaliju i rekao je da se vidimo na porodu, tako da je njegova praksa pisanje toga na početku nalaza, nisam imala iskustvo s puno doktora tokom komplikacija koje su zahtijevale otpusno pismo. IVFovci su mi pisali isto tako na nalaze koje sam nosila svom dr.
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
UZV 6.8.🔭🩺
Curke evo mene malo da se kratko javim. Odradila OGTT i imam GD ovaj put zbilja jer mi je vrijednost nakon 60min lijepo povišena,i onda nagli pad na 120min,bar mi ne bude žao otić na ležanje jedan dan na GUK profil i to ću odraditi negdje za mjesec dana da si nariktam da me prije poroda više ne mogu prekontrolirat osim u Petrovoj što su radili i u prošloj trudnoći jer su htjeli svoj nalaz. Inače se radi između 24+0 i 28+0 ali mi je doktor rekao da je najbolje odraditi do punih 26TT kada je to u “najvećem zamahu” i šećer se tu nekako stabilizira do kraja trudnoće i uzima trend. Izgleda da je taj njegov višak vode što je vidio i pretpostavka da ću imat više vrijednosti nego u prošloj trudnoći potkrijepilo tu tvrdnju. Inače ne znam koja je pitala ali kada si 23+ nešto kaže se da si U 24.tjednu ali je gestacijska dob 23+ a OGTT se radi prema gestacijskoj dobi bebe ☺️
Željezo mi je okej,ali hemoglobin i sve te stanice koje su vezane za to su niske pa očekujem da ću dobiti prepisano željezo kao i u prošloj trudnoći i tak…
Nikkitta a gdje kontroliraš inače štitnjaču? Mislim iskreno, slažem se sa tvojom doktoricom i malo mi za drugo tromjesečje izgleda previsoka vrijednost iako mene sad hvata trta oko mog TSH jer je opet bio zadnji put u padu,još mi taman i to treba 😂
Inače,ovaj vikend sam u sinsayu upecala 19 bodija za 19€ za stariju i mlađu bebu pa možete virnuti ako je još ostalo na rasprodaji i želite imati ful nove robice za bebuške☺️
Plavuša a joooj, ma tko jede samo 1 kuglicu sladoleda? Ispod dvije ništa ne priznam, osim u Vinceku gdje su ogromne. 😂 Ja ga uopće nemrem radi muke i žgaravice, a oči traže. 😬
Lea25 ma nemam trudničku.. samo fascikl sa hrpu nalaza. Ah well. 😎
Regina moja gin smatra da je TSH do 3.5 za 2 trimester ok, a profa danas smatra da trebam spustit na 2.5 i da nastavim Euthyrox 25 mcg kao i do sad 1x ujutro, ali da za vikend uzmem duplu dozu. Ja sam odlučila slušat svoju gin jer se kod nje vodim, iako me ni ona ne pozna dobro jer sam tek prošli mjesec prešla kod nje, ali ne mogu sad slušat sto doktora, nego svog i ciao. Izvadit ću opet TSH za 4 tjedna, a maybe i za 2, pa vidjeti. Nije da je baš otišao preko 4, pa se ne brinem toliko. Ne kontroliram inače nigdje štitnu, jer nemam nikakvu dijagnozu izvan IVF-a gdje su forsirali da bude ispod 2, a meni je šetao od 2-4, dok su svi ostali nalazi uredni, a antitijela negativna. 🤷🏼♀️ Super da si pazarila u Sinsayu, meni je nekako još rano za kupovat robicu, tako da mene to čeka krajem kolovoza, bit će onda isto valjda neke rasprodaje. 😊 Žao mi je za GD, ali vidim da ti to sebi rihtaš like a pro i da se nećeš dat zajebavat. 🤭
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Ima li koja iskustva s omekšanim cerviksom ovako rano? Osim kaj odmah moram uvesti Roidakal jer sam s tim otezala (puno mi je različitih vrsta Mg u danu, ali sad ću morat sve, Rodiakal ujutro koji sadrži Mg oksid, Biolectra popodne koja sadrži Mg citrat i prije spavanja Donat Mg i Mg glicinat😬), mirovanja i no sex, any other suggestions?
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Regina ja sam pitala, tnx.
Nikita ja isto imam fascikl koji puca po koricama, trudničku sam zamolila na svoju inicijativu, nisam ju imala prva skoro 4 mj, a htjela bih jednog dana u neku lijepu kutijicu ubacit test, narukvice iz rodilišta, knjižicu…sto se tice tvog mirovanja, naravno imaš svoju terapiju, tu nisam slična, ali mislim da je svako trudnicko mirovanje isto, ja sam do 14.7 bila krevet - wc, odnos sam zadnji put imala na dan pozitivne bete i od tad zabranjeni (vjerujem da ću imati filing da je prvi put tamo negdje kad se oporavim od poroda 🫣 a libido da ne pricam…), sad sam samo na mirovanju bez tog strogog, ali toliko mi se uvuklo u naviku da se uhvatim da svaki dan ležim stalno, jedina razlika je sto kuham. Jedino sto ti ne bih savjetovala Donat mg striktno prije spavanja, ja sam osobno takva da u trudnoći pijem 4-5 l tekućine, ali Donat i Jamnica jedna casa gaziranog mi uzrokuje da idem piškiti cijelu cijelu noć.
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
UZV 6.8.🔭🩺
Nikkitta ma ni ja ne bi stala na jednoj kuglici, litra quattra bi otisla samo tak, ali cisto za zelju malo, a i voce mi je brutala, pojela bi valjda kilu lubenice, sad doma sve zrije pilako, smokve, breskve, a ja smijem cca 300g na dan 🙈
Ni ja nemam trudnicku, samo fascikla ouna papira..
Ja sam vec napisala za svoj tsh sta je bio u 24tt 1,12 i kaze moja endokrinologica da je to odlicno i da ponovim u 32tt..
1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷
Pikulica super za uzv i dobre vijesti za bebaća kako lijepo napreduje. 😍 I ja imam iscjedak, vjerojatno se zbog toga sad i topi taj Cyclogest više nego prije. Bez promjene 4 gaćica/tanga dnevno ne ide. 😂
Lea25 pijem Donat Mg prije spavanja, jer mi to najbolje ukloni zatvor do jutra, to prakticiram od 1 tromjesečja, pa sam par tjedana prestala jer nisam više imala zatvor, ali sad radi mirovanja se opet pojavio. Komotno popijem 1,5 dcl Donata i 2 dcl D-Manoze i 1 dcl obične vode ako sam još žedna i ne idem piškiti uopće po noći, znam spavat/ležat od ponoći do 10-11h ujutro i ne tjera me. Jako sam se malo (kratki period) ustajala u 1 tromjesečju na wc, a u 2 tromjesečju nijednom, i nadam se da će tako ostati što duže. Preko dana piškim cca svaka 4h, tako sam istrenirala mjehur. 😊 Čitala sam na Ljetnicama da je jedan gin rekao da ako trudnica ide prečesto na wc (osobito u 2 tromjesečju) da bi to trebalo isključit urinarne infekte, jer kao maternica se podigne gore i nema pritiska na mjehur sve do 3 tromjesečja kad beba krene svojom težinom radit pritisak, osobito pred kraj trudnoće. Ali ako ti piješ toliko vode, onda je jasno da si stalno na wc-u. 😂 5L je maybe malo i previše, jer nije tekućina samo voda, nego i juhe, voće itd, pa nemoj pretjerati da si ne opteretiš bubrege preveć. 😎Ma nisam pitala za mirovanje, nego što se još može učiniti za omekšan cerviks osim Mg, mirovanja i suzdržavanja od odnosa. Očito je to sve kaj mogu. 🤓 Mene btw. visok libido ubija. 😅
Plavuša meni su guilty pleasure zelene jabuke, ali i voće in general, nektarine, marelice, bijelo grožđe, borovnice, maline, baš jako uživam svaki dan u voću, ali ga uvijek kombiniram s orašidima i sjemenkama radi stabilnije glukoze. To je old hack koje su mi nutricionistice odavno savjetovale, da nikad ne jedem voće samostalno kao užinu ili obrok, jer je to samo fruktoza, bez masti ili proteina, pa je disbalans..
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Pikulica super za dobar pregled ❤️❤️❤️
Nikkitta p baš ta zaštita bebe mi je i najbitnija od tog cjepiva. Ako mali krene u jaslice u 9.mj. mogu samo zamisliti što će sve nositi kući, pa bar da beba bude zaštićena od tih nekih težih stvari. Bliski ljudi su sa novorođenčetom prolazili rsv i bilo je baš grdo. Tako da sve više mislim da cu se cijepiti i protiv toga pa da bar znam da sam napravila sve u svojoj moći. A i za rota virus ovan put znam pa ću i ja bebu cijepiti, toddlera nisam jer nisam znala..
Sto se tiče termina, piše mi u trudnickoj knjizici, moja gin mi ne daje nalaze nego samo sturo napiše u knjižicu, a ako sam na nekom pregledu negdje (privatno ili u bolnici) piše termin.
Sjećam se da su mi u prvoj trudnoći po uzv zaključili termin ranije i kad sam došla na kontrolu u bolnicu kod jedne dr skoro se naljutila jer "u IVF trudnocama točno se zna datum začeća i nije potrebno mijenjati termin po uzv". Ali valjda to ne znaju svi doktori 🤷🏼♀️
Meni zapravo stalno pišu drugi termin, 2., 4. ili 5.11 ugl bude 🙈 danas sam dobila rezultate ogtta, po referentnim vrijednostima mi se čini ok nalaz, a sad ću vidjeti što kaže dr. Urinokultura sterilna ali nalaz urina pokazuje dosta leukocita 15-20, mnogo bakterija i stanice pločastih epitela pa mi sad ništ nije jasno. Valjda je ok sve ako je urinokultura sterilna. Čudno mi je kak je već došao nalaz za urinokulturu a jučer sam je predala😅 zar nebi to trebalo odležati par dana u labu?
IVF trudnoća
13.3 6+3 ❤️
05.04 9+6❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji