Zenice da se i ja javim, jučer smo bili na 4D u poliklinici GynaeArs i divne su žene tamo. Bebač nije baš htio sudjelovati, skrivao se iza posteljice al nekih par slikica smo ulovili. Dosta mi je nisko, nismo ni nogice mogli uhvatiti. Sve je ponovno jos jednom skenirala i sve je što se bebača tiče kako treba jedino što je problem i to ne mali je što mi se cerviks smanjio. Na 26 mm je a rekla je da se već sa 25 ide hospitalizacija pa me to zabrinulo. Skroz sam zatvorena. Vjerojatno kako je cijeli proces selidbe, slaganje namjestaja, ciscenje i svega po novoj kući napravilo svoje. Propisala mi je strogo mirovanje i utrogestan 2 kapsule navečer prije spavanja. Javila sam svojoj ginekologici pa sad čekam da se javi u pon da vidimo što i kako dalje.
krvnu sliku i urin sam u četvrtak radila i to je sve oke prema trudničkim standardima.
🙎🏻♀️30 ❤️ 👦🏻33
💙 25.8.2025. U 3:30 💙 palčić Otto 💙
Ono sto mi bilo simaptično je što je nos i usne(ja zovem čube) na mamu već je mamin sin hahah a ni mama se ne voli slikati haahhah
🙎🏻♀️30 ❤️ 👦🏻33
💙 25.8.2025. U 3:30 💙 palčić Otto 💙
Nikkitta ja sam si isto uzela taj gentle iron i nadam se da će bit dobar, da neće uzrokovat zatvor 😁 frendica mi je nedavno rodila i nije uzimala željezo, hemoglobin joj je bio cijelo vrijeme ok, pa je nakon poroda svejedno pao na razinu za transfuziju tak da bolje bit siguran po meni
Clo na mamu veeć 😍 tako sam i ja vidjela neki dan da su našoj curki usne na tatu sigurno hahaha. Žao mi je zbog cerviksa, ali sigurna sam da će uz mirovanje bit ok
![]()
Clo drago mi je da je sve okej,❤️ vjerojatno ti se cerviks skratio jer si baš bila full aktivna, selidba is no joke! Sad ćeš morat prebacit iz pete u prvu brzinu, nema druge. Aaaa ovo nesuradnja bebice nam je već zlatno pravilo, glavno da je mamin sin dobro💙, vidiš meni mali drži ćube na isti način kao muž kad je bio mali i mlađa kći. Preslatko. 😍
Leia super, baš me zanima kako će nam sjesti to željezo. Evo, ne znam zašto su ginekolozi opušteni po tom pitanju, čak i moj IVF doc koji mi je vodio trudnoću 1 tromjesečje, isto je bio protiv preventivnog uvođenja Lactoferrina za bolju apsorpciju željeza i savjetovao je da ga opet vadim iza 20 tt kad krenu povećane potrebe bebe za tim. I sad gin kod koje se dalje vodim isto misli da mi ne treba ništa, iako je KKS lošija nego prije. Ne poznaje me tako dobro, vidjele smo se 1x na hitnoj i na 2 uzv, pa iako sam joj sad rekla da sam sklona anemiji, nije reagirala. Očito za neke stvari moramo sami reagirati. Imam nutricionistice koje me prate godinama, pa ću se savjetovati, a gentle iron mislim da je mudro već sad uvesti. U prosjeku se više krvi izgubi na carskom i ne vidim zašto bih se dovodila u stanje deficita svjesno, ako već sad mogu reagirati.

👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Leia super, baš me zanima kako će nam sjesti to željezo. Evo,ne znam zašto su ginekolozi opušteni po tom pitanju, čak i moj IVF doc koji mi je vodio trudnoću 1 tromjesečje, isto je bio protiv preventivnog uvođenja Lactoferrina za bolju apsorpciju željeza i savjetovao je da ga opet vadim iza 20 tt kad krenu povećane potrebe bebe za tim. I sad gin kod koje se dalje vodim isto misli da mi ne treba ništa, iako je KKS lošija nego prije. Ne poznaje me tako dobro, vidjele smo se 1x na hitnoj i na 2 uzv, pa iako sam joj sad rekla da sam sklona anemiji, nije reagirala. Očito za neke stvari moramo sami reagirati. Imam nutricionistice koje me prate godinama, pa ću se savjetovati, a gentle iron mislim da je mudro već sad uvesti. U prosjeku se više krvi izgubi na carskom i ne vidim zašto bih se dovodila u stanje deficita svjesno, ako već sad mogu reagirati.
Da, vidiš, nekako bi očekivala da će oni to sami spomenut. Ali što kažeš očito sami moramo neke stvari.
Joj mene zadnja dva dana baš razaraju leđa i prepone, baš sam koma. Imam osjećaj da želim uživat jer svi kažu prva trudnoća, a stalno me nešto bolucka.
![]()
Sto se tice suplementacije stvarno moras znati sam sebi pomoci, mi smo njima samo broj u danu. Tako da naoruzajte se znanjem i suplementima 🙈
Ja cu izgoriti lezati , od pocetka trudnoce svega sam bila 3 tjedna pokretna , prvo me zalegao hematom , sad cerviks. Da mi je prespavati 2 mjeseca i ne roditi jos bar 2 mj 🙈🙈🙈
👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
👨🏼 31.god (normo)
🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
2022.LPSC - endometrioza IV
1. IVF ❌
2. IVF ❌
3. IVF - BIOKEM ❌
2024.Histero ✅
4. FET ❌
5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀
Leia same here😅, samo me po noći krenut boljet valjda kukovi, pa stalno moram s boka na bok, onda kratko na leđa i u nekom trenu pred jutro me donja leđa krenu boljeti. Probala sam s trudničkim jastukom za dojenje, ali ne odgovara mi za spavanje nikako, a prije toga sam stavila deku između nogu na boku i to mi je olakšalo bolove satrane, rekla bih u kukovima. Ne znam. Gledam kupit neki manji trudnički jastuk samo za spavanje. Preko dana me ne bole leđa, samo ti okrugli ligamenti znaju boljeti dok hodam. I novost je da me od jučer počela boljet rebra, maternica radi pritisak sad kako se sve više širi prema gore.
Pupo24 ma znam ja to, nitko nema vremena za posvetiti se kako treba, zato od početka trudnoće (a i prije začeća) imam svoje nuticionistice, doktorima ne bude drago posebno ako im se razilaze mišljenja, ali ja sam tu najbitnija kao pacijent i trudnica, i prvo se uvijek dobro informiram i onda donosim odluke. Recimo nutricionistice su forsirale da krenem s Lactoferrinom još u 1 tromjesečju, doktor je bio protiv, ja sam odvagnula sve i pitala svoju intuiciju i odlučila ne piti. Stoji bočica neotvorena. Možda uvedem krajem 2 tromjesečja kad malo još popratim kako će se kretat KKS i željezo sad kad uvedem gentle iron i 250 mg vit C za apsorpciju. Ležanje će i mene dotuć, praktički cijelo 1 tromjesečje radi migrena i mučnina sam preležala, a sad hematom. Pretvorit ću se u kauč. 😂

04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Cure, pogledala sam danas ovaj podcast, mislim da je full koristan za svaku trudnicu, pa ostavljam link:
https://youtu.be/8tEVGPyb5rA?si=BTvhBEzRkMg6m5on

04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Cure, pogledala sam danas ovaj podcast, mislim da je full koristan za svaku trudnicu, pa ostavljam link:
https://youtu.be/8tEVGPyb5rA?si=BTvhBEzRkMg6m5on
samo da se javim na ovu temu. ja sam pitala ovdje ima li medju vama koja trudnica koja se i cijepila protiv rsva (pasivna zastita za bebu prvih 6mj). ja sam se odlucila cijepiti i na podrucju zga sam uspjela bas doci do doktorice iz podcasta (sabol) koja me pristala cijepiti. cjepivo se placa i nije jeftino, al samo ostavljam info ovdje, ako ima zeljnih medju vama za cijepljenje, pogotovo jer ce vase jesenske bebe bit "na udaru", s obzirom da je sezonalnost rsva najveca u kasnu jesen/zimu/rano proljece

3/2024 💙
PREGLEDI
Miškica30 23.7.
Lendoxia 30.7.
Ana_ZK_101 6.8.
Lea25 6.8.
Ana_ 11.8.
Deepblue 18.8.
TERMINI
Martinaaa_ 1.9.
Maravillosa 4.9. ⚽
Amiiina 7.9. 🌸
Rainbow_Hope 11.9. ⚽
Crox 16.9. 🌸
Marina.25 20.9. ⚽
Alba 23.9. ⚽
Mare8080 25.9. 🌸
Clo 5.10. ⚽
Lendoxia 9.10. ⚽
Mimoza17 15.10. ⚽
Marchy89 15.10. ⚽
Artemiss 21.10. 🌸
Ana_ 23.10. ⚽
Deepblue 23.10. ⚽
Regina 31.10. 🌸
Leia 31.10. 🌸
Plavuša 3.11. 🌸
Nala48 4.11.🌸
Jana1993 5.11. ⚽
Luna23 5.11.
Ana_ZK_101 13.11. ⚽
Marijamiriam14 14.11.
Miškica30 15.11. ⚽
Lea25 16.11. ⚽
Baccarat 17.11. ⚽
Pikulica6 17.11. ⚽
Cotton 23.11. 🌸
Nikkitta 25.11. ⚽
Rozi_lak 26.11. 🌸
PuPo24 🌸🌸
Korisne info & popisi za bebu, mamu i rodilište: stranice 298-299
PORODI
Inna_92 20.6.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji